• Chikitita

    Talsvårigheter och talfel

    Jag delar din frustration även om mina barn har lite andra problem med talet. Min snart 4 åring har väldigt begränsat språk, kan uttala ord ganska tydligt men har även sina egna "hittepå" ord som han håller fast vid. Det mest frustrerande är att vi inte kommer framåt när vi försöker föra en diskussion. Han upprepar hellre det jag säger än att svara på frågor t.ex.

    Visst klarar han att svara på enkla saker som, tex, vill du ha en macka? Vill du ha smör eller leverpastej? Varför gråter lillasyster? Men skulle jag fråga t.ex. Vad vill du leka med? Så skulle han oftast svara "vad vill du leka?" Går hos logoped men det är inget som har hjälpt oss än så länge. Har en stor oro för att han skulle kunna ha autism, just på grund av sättet han pratar på.

    Lillasyster är 2,5år och hon pratar knappt något. Har nu på senaste tiden börjar härma de första stavelserna i ord men kan inte på något sätt göra sig förstådd genom tal än. Det är väldigt frustrerande för henne och leder till många arga utbrott, när man inte förstår vad hon vill. ????

Svar på tråden Talsvårigheter och talfel