• Anonym (Drift­)
    Mon 27 Jan 2020 17:54
    2599 visningar
    92 svar
    92
    2599

    Hon vill ha barn direkt, jag vill vänta

    Less is more skrev 2020-01-27 17:35:17 följande:

    Det är väl ändå bättre att skaffa barn med en man som också vill ha barn och en relation om det fungerar.

    Jag tycker inte att spermadonatorer till ensamstående är så självklart. Antingen två föräldrar eller inget barn alls.


    Så är det ju men i det här fallet finns inte den tiden. Att hitta en ny med samma önskan- att skaffa barn direkt lär ta betydligt längre tid än att vänta in TS. Och då när han är redo kan det vara försent för henne. Det är en otroligt stark drift att vilja ha barn, kan bli en livslång sorg om man missar det. Det finns nog barn som växer upp under betydligt sämre förutsättningar med två föräldrar än en förälder som går igenom en sån resa för att barnet ska bli till.
  • Anonym (Drift­)
    Mon 27 Jan 2020 22:05
    #42

    Hur länge är du själv beredd att vänta då? Det behöver ju inte alls vara så att hon bara ser dig som en "avelstjur" isf hade hon ju kunnat lösa detta innan ni blev ihop på egen hand.

    Kan ha blivit så att detta blossat upp för att hon fick känslor för dig och då är det ganska naturligt att man tänker ett steg längre. Hon kanske inte har sett det lika tydligt innan att det här är sista chansen.

    Jag förstår att det känns forcerat att behöva tänka på detta nu men känner du ingen "hint" om det kommer vara ni framöver? Ibland kan det ju bli rätt stabilt ganska direkt och man känner att det är nåt seriöst.

    Om ni lever ihop säg resten av livet, skulle du känna att du ångrar att ni gick miste om att få ett barn ihop?

  • Anonym (Drift­)
    Tue 28 Jan 2020 14:03
    #45
    Anonym (AnS) skrev 2020-01-27 22:45:38 följande:

    iaf. att man har varit ihop över 6 månader och att nyförälselsen har släppt taget och man är i vardagslivet det är först då man vet om detta kommer att hålla.


    Okej. Hur många månader har ni varit ihop då? Det är smart att vänta tills nyförälskelsen har lagt sig.

    Misstänker att hon är så stressad över detta nu att det slår ut logiken lite, du kan ju försöka att på ett lugnt sätt förklara att du förstår hennes längtan men få henne att förstå ditt perspektiv också. Att du är beredd att ta ett beslut relativt snart men att det är problematiskt att göra nåt förhastat, för allas bästa.

    Det där med fertilitet kan va rätt olika också. Kan hon kanske kolla upp pp nåt sätt hur mkt "tid" hon har? Tror man kan kolla äggreserv och kvalité och sånt. Man kan väl frysa in ägg också? Så ni hinner vänta 6 mån utan att känna stressen.
  • Anonym (Drift­)
    Tue 28 Jan 2020 22:46
    #51
    Anonym (Olivia) skrev 2020-01-28 17:24:18 följande:

    Varför just sex månader? Det är ju också (i de allra flesta fall) för tidigt i en relation för att skaffa barn. Ett halvår är ju nästan ingenting, speciellt när det redan finns andra barn med i bilden.


    För att det brinner i knutarna. Och för att om man har varit ihop ca ett år och känner att man vill leva med varandra så varför tveka när det är hennes enda chans till barn. Det spelar faktiskt ingen roll hur många år man varit ihop ,det kan gå år h*lvete ändå.. Det finns inga garantier här i livet.

    Och jag vet inte varför de två befintliga barnen skulle drabbas av att få ett halvsyskon. Det borde väl vara positivt.
  • Anonym (Drift­)
    Tue 28 Jan 2020 22:50
    #52
    Anonym (V) skrev 2020-01-28 18:55:17 följande:

    2 månader står det i TS.


    Jag kan inte se att det står två, vart?
  • Anonym (Drift­)
    Wed 29 Jan 2020 16:45
    #59
    Anonym (V) skrev 2020-01-29 16:21:18 följande:

    "Vi har varit ett par i ett par månader"


    Okej, så du menar att "ett par månader" betyder två? Så tolkar inte jag det. Och inte TS heller uppenbarligen eftersom han nu skrivit att de varit ihop i tre månader.
Svar på tråden Hon vill ha barn direkt, jag vill vänta