• cosinus

    Hon vill ha barn direkt, jag vill vänta

    Ja är man 40 år så är det ju rent krasst djäkligt bråttom (om inte för sent).

    Hon har i princip inte tid att vänta på någon som är förnuftig och gör saker i, vad de flesta skulle säga rätt ordning, utan behöver få börja så gott som direkt.

    Jag förstår henne, men jag hade aldrig i livet hoppat på det tåget i ditt läge med 2 barn sen innan varannan vecka. Livet blir ju inte lättare med 3 barn varannan vecka med två ex att synka mot vilket känns som en hyffsat stor risk om man skaffar barn så tidigt i en relation.

  • cosinus
    Anonym (Låt henne gå) skrev 2020-01-29 05:12:19 följande:
    Fast i det här fallet kan det vara så, att TS' kvinna inte ens älskar honom och vill leva med honom, utan bara utnyttjar honom för att få ett barn i sista momangen. Och till skillnad från om hon skulle inseminera, dessutom en pappa att dela bördan med (vilket jag i och för sig också tycker är bättre än att inseminera).

    I så fall sitter TS snart med barn på två olika håll, som han ska ha umgänge med och betala underhåll för. Samt samordna alla dagar då barnen är lediga från skola och dagis (lov, studiedagar...) med två mammor, och kanske deras nya män i sin tur. Det blir ett väldigt rörigt liv, och helt säkert kommer TS' tidigare barn att bli lidande också (mindre tid med sin pappa, mindre pengar, mera röra och konflikter och bråk). 
    Behöver inte ens vara ett medvetet utnyttjande, hon kan mycket väl intala sig att det är Mr Right bara för att hon så gärna vill ha barn och därmed väljer att bara se det positiva i förhållandet. Desperation brukar inte gynna de objektiva delarna av hjärnan :)

    Men håller helt med om att risken är stor för att den andra halvan slår in. Oavsett om hon nu är nyförälskad upp över öronen och tror på livslång kärlek, tycker att förhållandet är helt ok och bra nog för barn eller rent kallt bara utnyttjar TS så är nog utgången densamma om man hastar in barn.
Svar på tråden Hon vill ha barn direkt, jag vill vänta