• Anonym (PP)

    Jag behöver råd angående mitt förhållande ! Kris !

    Hur länge efter ditt ex gick från ert 12-åriga förhållande startade du det här nya? Vem köpte hus, du eller ni? Ta dig ur det här för dina barns skull i första hand, sedan din egen.

  • Anonym (PP)

    Hade gjort allt för att dra mig ur det där innan det blir en bebis till och svartsjuka mot dina barn slår ut i full blom den också. Det kommer aldrig att gå, och gör det det så kommer priset vara barnens och din egen hälsa.

  • Anonym (PP)
    Anonym (Klara) skrev 2020-01-28 13:34:22 följande:

    Håller med, vad ts än gör skall han INTE skaffa fler barn (just nu). Det är det viktigaste beslutet han skall ta och stå benhårt fast vid.


    Jag hade slutat ligga för att vara säker på att inte bli snärjd.
  • Anonym (PP)
    Anonym (Jörgen) skrev 2020-01-28 13:46:08 följande:

    Är det någon som har barn som har varit med om något liknande. Jag spyr så illa mår jag av tanken hur barnen skulle må av detta . Ännu en gång får dom vara med om något sånt här. Ska nog fan bli munk och singel resten av livet.


    Säkert en hel del när familj nr 2 kommer lite för brått på. "Ja vi hade ju inte planerat det". Från ena parten är det vissa gånger sådant här definitivt är planerat. Man är älskarinnan, den nya eller den man håller på att lämna. Är själv kvinna, feminist och av ålder, klarsynt. Särskilt klarsynt när det gäller både kvinnor och män som har väldigt mycket "jag, jag, jag" i fokus och där det väger tyngre att hålla kvar partnern än att tänka på barnets framtid.
  • Anonym (PP)

    Ta din känsla att hon vill skaffa barn på största allvar. Kondom, som du själv förvarar och tar rätt på efteråt, om du ens vill och vågar ha sex i det här läget. Ett barn är den ultimata bekräftelsen för någon som är både osäker och självcentrerad: Barnet som är helt beroende av och älskar föräldern, och det nya bandet till partnern och triumfen över tidigare familj, om svartsjuka också är en drivkraft.

  • Anonym (PP)
    Anonym (Jörgen) skrev 2020-02-03 09:09:38 följande:

    Jag förstår inte riktigt texten. Du menar att hennes igentligen enda drivkraft just nu är att bara få ett barn ?


    Inte enda, men den kan vara mkt stor, och större när förhållandet krisar, man känner sig ledsen, osedd, är i sorg. Jag hade inte tagit risken. Är hon svartsjuk på dina barn, ditt ex?
  • Anonym (PP)
    Siden skrev 2020-02-03 13:01:53 följande:

    Hon är 23 år och lever med en man som har två barn sedan tidigare och som ligger mitt i en kaosig vårdnadstvist med exet. Hennes pappa har just precis dött och hennes hund har just dött. Och ni tror att hon har borderline? Jisses. Hon går antagligen igenom största krisen i sitt liv och agerar därefter. Att Ts är fyra år äldre och tvåbarnsfar och med största sannolikhet mer mogen än henne är inte hennes fel.


    Fast av det mamman beskriver är ju inte en nära relation med den här tjejen någon dans på rosor, alls, och inte innan kaoset heller. Behöver ju inte vara borderline men "svårt-underbart-svårt-underbart", låter ju inte som något för små barn att vistas i som inte har något val. Handlar inte så mkt om någons fel utan om vilka som måste få prioritet.
  • Anonym (PP)
    Siden skrev 2020-02-03 13:26:17 följande:

    Att leva med Ts verkar inte heller vara en dans på rosor om man ser till vårdnadstvisten. Svårt att veta hur tjejens version av denna story skulle se ut.


    Förhoppningsvis inte en story där man inte vill äta p-piller för man "blir mindre kåt då", just pga att det INTE är en dans på rosor att vilja skada sig själv, leva i en bonusfamilj och partnern ligger i vårdnadstvist.
  • Anonym (PP)
    Siden skrev 2020-02-03 13:43:25 följande:

    Jag blir bara lite misstänksam mot trådstartare som klagar över sin partner och sätter olika diagnoser på sin partner men som själva verkar ha ett rörigt liv. Hur många 27-åringar har två barn och redan separerat och ligger i vårdnadstvist med soc inkopplat liksom?


    Jag tolkade trådstartaren som förtvivlad, inte alls diagnossökande utan rådsökande, i en situation där det är svårt att tänka helt klart för att det pågår så mkt att reflektionsutrymmet krymper rejält. Ny bebis på gång med en ung kvinna som inte mår bra och katastrofen och den ökande självcentreringen hos henne skulle vara ett faktum. Många nyseparerade behöver istället prioritera sina barn och andrum, stänga dörren för nya förhållanden och gylfen om de inte använder kondom. Om hennes story handlar om hur knäpp han är så är mitt råd detsamma, dvs att hon ska dra sig ur illa kvickt.
Svar på tråden Jag behöver råd angående mitt förhållande ! Kris !