Inlägg från: Mammaresan |Visa alla inlägg
  • Mammaresan

    BIM mars 2020

    Ja då får jag väl vara först ut att skapa en BIM tråd för mars här nu, då mina cykler är långa av sig, om mensen är på ingång här i dagarna.

    Exakt BIM vet jag inte än men mest troligt runt 1 mars. Får se när det börjar droppa in folk här som är med!

    När har ni BIM? :)

  • Svar på tråden BIM mars 2020
  • Mammaresan

    Vad kul att fler börjat dyka upp här i tråden nu! Här är det mest väntan som sker och på sätt och vis tycker jag tiden mellan mens och ÄL nu är som lugnast. Det är sedan hetsen dyker upp! :P


    Louiseo skrev 2020-02-02 18:35:42 följande:

    Jag hoppar in :D Blev inget denna månad .. Laddar om för 10onde försöket. BIM ca 3/3. 


    Välkommen! Håller tummarna!
    amandakollb skrev 2020-02-02 21:29:31 följande:

    Jag hoppar också in här :) har långa cykler och enligt NC är nästa ÄL 18 feb och bim 4 mars. Så segt med dessa långa cykler.. hade dessutom en anovulatorisk cykel nu i januari :/


    Åh jobbigt med cykeln i januari! Hur långa är dina cykler? Mina kan också bli ganska långa tyvärr!
    spirea skrev 2020-02-03 12:20:28 följande:

    Halloj! 

    Jag & min sambo börjar nu äntligen försöka och jag har BiM 6/3. Spännande!!!!


    Åh men så spännande! Välkommen!
  • Mammaresan
    Undrandee skrev 2020-02-16 22:44:37 följande:

    Är lite ledsen ikväll... har en dipp.

    Efter 2 missfall förra året och nu 3e försöket till ny graviditet, så känns det plörsligt som jag aldrig kommer bli gravid igen...

    dels för att mannen inte är lika "på" som jag. Vi har sex MAX 3 ggr/veckan, max! Och nu verkar ÄL komma den 18-19 enligt appen och det känns bara som att det kommer inte ta sig den här månaden heller...

    Visst, förra graviditeterna försökte vi inte ens aktivt och blev gravida, men nu när man verkligen vill få ett nytt plus känns det omöjligt...

    Mannen vill inte att jag talar om när jag har ÄL heller bara för att han får lätt prestationsångest då, så jag har ingen att prata med om hur jag känner :(


    Åh så jobbigt för dig. Har du någon nära vän eller familj som vet om att ni försöker du kan snacka av dig med? Sedan kan du ju självklart skriva här precis som du gör nu. Har du blivit gravid innan så går det i alla fall och ett tecken på att något funkar även om det inte är mycket till tröst. Håller tummarna för dig den här månaden!
  • Mammaresan

    Här blev BIM tidigare än beräknat så landar nog på fabruari ändå. Väldigt tidig ägglossning för att vara jag men när mensen kommer eller inte kommer i slutändan får vi ju se! Hamnar ändå här i slutändan igen fast med nytt BIM i slutet av mars bara så. ;P Hatar att vara i slutet av månaderna! Men om jag plussar någon gång så blir det BF tidigt i månaden i alla fall. Försöker trösta mig med det.

  • Mammaresan
    Kattattack skrev 2020-02-20 09:26:01 följande:

    Om detta test är positivt så har jag ägglossning nu på lördag. Första positiva testet sen jag slutade med piller i januari. Så himla skönt att kroppen funkar igen :)


    Åh men så skönt!
  • Mammaresan
    Fnattilur skrev 2020-02-23 12:46:28 följande:

    Suck.. fortfarande negativa ÄL-test. Min man åker bort imorgon bitti, jag vill ha stegring nuuu! Ska testa ikväll igen, hopps det hänt något då. Vi ska iallafall mysa ikväll, lyckligtvis ska dottern som inte kan sova i eget rum sova över hos en kompis inatt. Inte lätt det här med samsovande barn OCH veckopendling!

    Om jag inte får stegring ikväll hoppas jag att ÄL blir flera dagar senare, så han hinner komma hem igen. Men jag har både högre lust och ÄL-flytningar så det verkar ju vara på G.


    Vi samsover också och löser det genom att helt enkelt inte ha sex i just den sängen/rummet som vi samsover. ;) Veckopendlingen kan jag förstå är knepigt!
  • Mammaresan

    Här blir det nog nytt BIM snart alla! Fast i slutet av mars för min del (istället för i början). Negativa test och BIM blev tidigarelagd för egen del till februari den här omgången då jag hade tidig ägglossning. Fick negativt gravtest nu på ÄL+15 (känsliga test) så vet med mig att gravid är jag inte. Nu är det bara att vänta in mens och se vart nya BIM landar. Jobbigt..! Men bara att traggla på antar jag. *suck*

  • Mammaresan
    Undrandee skrev 2020-02-24 11:07:21 följande:

    Alltså va f*n?! Tog detta ÄL test nyss... hur hade ni tolkat det?! Jag fattar det är positivt, men kommer ÄL hända idag eller imorgon skulle ni säga? Är alltså på CD 21! Trodde jag redan ägglossat ju


    Fast hae du redan haft en fastställd stegring med ÄL-test? En fast gubbe?
  • Mammaresan
    Josefine123 skrev 2020-02-28 17:58:06 följande:

    JAG ÄR GRAVID! Helt chockad! Tog ett test nu i em för jag kunde inte hålla mig, och tydligt positivt! Bebis i början av november om det håller sig. Lite nervös vad mannen ska säga, han ville helst vänta tills maj och börja försöka.


    Stort grattis! :D
    Rosahimmel86 skrev 2020-02-28 15:32:10 följande:

    Vi har bestämt oss för att pausa bebisverkstaden för nu.

    Lycka till ni andra <3


    När blir du tillbaks?
  • Mammaresan
    Undrandee skrev 2020-02-29 13:04:32 följande:

    Jag vet inte om jag har en kort lutealfas?

    Förra månaden var cykeln 29 dagar. Hade mens 6 januari, ÄL 25 januari. Mens igen den 4 februari, ÄL 23 eller 24 februari enligt test. Nästa mens är nu beräknad till den 5 mars.

    Har jag kort lutealfas eller normal??


    Du har en en lite kortare lutealfas ja men inom normalspannet fortfarande då den verkar ligga på 10 dagar. Det är väl om den skulle vara kortare än så den skulle anses som För kort.
    ESemlan84 skrev 2020-02-29 07:19:17 följande:

    Hur går det för er alla som har BIM nu i början av Mars?


    Här tror jag att jag hade tidigare ägglossning än vad jag brukar men någon graviditet verkar det inte ha blivit av det hela. Ursprungligen trodde jag BIM skulle landa mellan 28 februari och 1 mars men då jag hade en tidig ägglossning trodde jag mensen skulle komma redan 25-26 februari. Men uppenbarligen inte! Komplicerat värre här, haha! Är i dag 34 av den här cykeln nu och väntar mensen bara då jag har fått negativa graviditetstest tyvärr. :( Än så länge inga tecken på mens men kroppen är så jäkla knasig så jag vet aldrig vad jag ska vänta mig. BIM 1 mars är verkligen i senaste laget med tanke på när ÄL ägde rum men imorgon är det ju 1 mars och det är bara att vänta. För egen del så kommer det bli att gå vidare till april tråden när mensen bestämmer sig för att dyka upp.

    Jag har mått illa i 1 veckas tid av och till men då jag får negativa graviditetstest är det snarare magproblem eller annan ohälsa som ligger bakom.

    Hur går det för dig?
  • Mammaresan

    Gräver fram listan från långt bak här i tråden. Om någon råkat falla bort så lägg till er eller om det är någon som behöver ändra något.

    1/3 Mammaresan

    3/3 Louiseo, Noraaa

    4/3 Amandakollb, Leah56, Clara87, Kickz, Josefine123

    5/3 Hundochkatt, Tjoo91, Dameke

    6/3 Spirea, me31

    7/3 Kattattack

    9/3 Lilor, MW90

    10/3 ESemlan84, Maily

    11/3 Trollkvinna123, marshalll

    12/3 Fnattilur

    13/3 Melanes

    14/3 myownworstenemy

    21/3 Scrootie

  • Mammaresan
    Undrandee skrev 2020-02-29 13:52:30 följande:

    [quote=80253876][quote-nick]Mammaresan skrev 2020-02-29 13:41:25 följande:[/quote-nick]Du har en en lite kortare lutealfas ja men inom normalspannet fortfarande då den verkar ligga på 10 dagar. Det är väl om den skulle vara kortare än så den skulle anses som För kort.

    Okej! nu har jag 5 dar kvar till mens. kan jag ev. plussa senare då om jag har kortare lutealfas?


    Jo det kan mycket väl hända. Det är oftast ingen idé att testa så mycket tidigare än ÄL+10 så för dig blir det ju redan på BIM-dagen medan för de med längre lutealfas skulle det innebära ett plus mellan BIM -4 eller t.o.m. BIM -6 så det kan ju röra till det om en testar för tidigt. Ägget behöver ju tid att fästa och HCG:t öka.
  • Mammaresan
    Undrandee skrev 2020-02-29 14:29:57 följande:

    Förstod nästan det. Då får man försöka hålla sig till onsdag-torsdag då alltså. Vilket lidande! :/

    Någon som vet om tempen går upp vid graviditet? Brukar ligga runt 37,0-37,2 men nu under 2 dagar ligger jag på mellan 37,5 och 38,0 utan några andra sjukdoms symtom. Så skumt!


    Jo det är jättejobbig väntan! Tempen går upp efter ägglossning och håller sig uppe (vissa har en liten tempdipp när ägget fäster) för att därefter temperaturen ökar upp igen och stannar kvar där om en är gravid. Tempen sjunker igen när mensen ska komma om en inte är gravid (vilket kan ske t.o.m. på dagen mensen kommer) så det är lite svårt det där att veta i förväg om en är gravid baserat på tempen.
    ESemlan84 skrev 2020-02-29 14:45:43 följande:

    Jag ligger på äl-2 eller -3. Så nu är det en jobbig väntan.


    Jobbig väntan för dig! Den perioden är inte lika kul som innan ÄL! ;)
  • Mammaresan
    Anonym (Förväntansfull) skrev 2020-02-29 15:43:45 följande:

    Negativt test. :( Funderar på en paus, har nästa ÄL i slutet av mars...


    Så tråkigt. :( När var BIM nu?
  • Mammaresan
    Hundochkatt skrev 2020-02-29 21:00:01 följande:

    Ska testa med ett "testa tidigt" test imorgon. Har mått lite illa i två dagar och kännt att det mesta luktar så sjukt mycket starkare än innan. Hoppas att det inte är inbillning..


    Jag ska också testa imorgon.. igen! Om inte mensen kommer tills dess. Håller tummarna för dig! Hoppas du delar med dig hur det gått för dig imorgon. :D
  • Mammaresan

    Blir nog först in först ut för min del i den här tråden. Negativt test idag och jag har passerat BIM med flera dagar, rör mig mot 1 vecka nu imorgon. Grattis till er som plussat och håller tummarna för er andra! Jag hänger i apriltråden, kikar kanske in här ibland men kanske ses vi igen i nästa tråd. Annars stort lycka till!

  • Mammaresan
    Undrandee skrev 2020-03-02 11:40:15 följande:

    Jag ger upp om ett plus denna månad..

    igår fick jag såna där "lotion flytningar" i trosan. Googlade runt och kände hoppet tändas lite!

    Även känt av en enorm trötthet i flera dagar nu. Har dock inga ömma bröst eller mitt berömda choklad sug jag får några dar innan mens.

    ÄL+7 eller 8 idag. Mens beräknad om 3-4 dar om cykeln stämmer.

    Testade dock imorse med grav.test... negativt! :(


    Du får tänka på att ägget mest troligt inte fäst ens ännu. Detta sker mellan ÄL+6 - ÄL+12 vanligtvis. Oavsett hur långa menscyklerna är eller lutealfas. Därefter tar det ett tag innan HCG hinner öka tillräckligt för att visas på ett kissprov. Om mensen är sen är det ett gott tecken om några dagar! Ingen idé att testa förrän runt ÄL+10 och då är det ändå på tok för tidigt för många. <3
  • Mammaresan
    Kattattack skrev 2020-03-02 18:26:45 följande:

    Är lite paff. Tog ett testa tidigt och det är 2 streck. Vet inte hur jag ska reagera ????


    Åh men stort grattis till dig! :D
  • Mammaresan

    Nu kom mensen så nu är det här försöket officiellt avslutat. Efter all denna väntan känns det bara skönt att få gå vidare! Lycka till alla. :)

Svar på tråden BIM mars 2020