Inlägg från: Anonym (Alli) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alli)

    Beslöjad eller avslöjad?

    Jag tror också att det är för problematiskt att ta in någon slags alltäckande förbud.

    På allmän plats tycker jag inte att man ska få dölja hela sitt ansikte- rånarluva, niqab eöler vad det än är, om det inte finns anledning så som att det blåser eller är för jäkla kallt. Och jag vill inte vara den som formulerar gränsen där! Men jag tycker att det är viktigt att man ska kunna veta vem det är som går i skolan, ansöker om en id-handling, ansöker om bidrag, bibliotekskort osv.

    Gällande barn tycker jag det är ännu svårare. Ingen skulle ju tvinga en 1-åring som skolas in på föris att ha slöja, men ponera att föräldrarna önskade det. Är det rimligt att förskolepersonalen ser till att den är på och sitter rätt över tiden, även om barnet själv skulle dra av den när den lekte? Kanske inte.

    Om det är upp till barnet själv då? Fortf. svårt... redan i tioårsåldern finns det säkerligen både de som känner sig tvingade hemifrån att bära det, och skulle önska sig ett slöjförbud i skolan, och de som inte är tvingade hemma, men som vill ha det och skulle bli väldigt arga om det fanns ett förbud emot det.

    Personligen skulle jag önska att alla barn fick vänta ett tag innan de kunde bekänna sig till en religion. Med det menar jag inte att de inte får fira påsk eller ramadan... men de kanske inte ska fasta, be fem gånger om dagen, gå i julottan eller följa andra mer påträngande religiösa regler eller seder, och inte heller bära stora symboler. Litet kors, liten davidsstjärna eller liten fatimas hand som halsband skulle kunna gå bra, men inte kippor, turbaner, slöjor eller annat som dessutom kan försvåra lek och aktivitet? Väder ska såklart spela in som alltid. Mössa ok ut, mössa inte ok inne-principen.

Svar på tråden Beslöjad eller avslöjad?