Inlägg från: Anonym (Ledsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen)

    Jag är ingen full pott för honom

    Hej!

    Är ledsen nu och det är mycket möjligt att jag överreagerar.

    Jag och min sambo som jag har en dotter på 3 år med sätt och såg solsidan. Där började de prata om poängsystem på partner. Jag frågade honom vad har jag för poäng( trodde han skulle svara 10 för jag älskar honom så mycket och för mig är han en klar 10a, kanske inte för andra men för mig). Han sa att jag var en 8:a. Var på jag frågade, är jag inte en 10a? Vad saknar jag för att vara en 10:a? Han svarade: jag vet inte.

    Jag blir jätteledsen , för om man verkligen älskar någon så borde man vara en 10:a i dess ögon.

    Är ledsen nu och känner mig så otillräcklig, jag kommer ju aldrig kunna bli en 10:a för honom.

  • Svar på tråden Jag är ingen full pott för honom
  • Anonym (Ledsen)

    Ja jag vet att det verkar barnsligt för många av er men kan tyvärr inte rå för min känsla.

    Det stämmer nog att vi har olika sätt att se på poängsystemet. Vi pratade nyss om det och han sa att för honom är en 8:a högt. Han kommer aldrig träffa en 10:a.

    För mig är han en 10:a, efter våra år tillsammans så bara pirrar det i hela min kropp när jag tänker på honom, när jag är nära honom. Jag gör allt för honom.

    Trodde verkligen att han skulle säga en 10:a, det är därför jag reagerade som jag gjorde. Hade annars aldrig ställt frågan ens. Så det var dumt av mig eftersom jag inte kunde hantera sanningen.

    Tack för alla era svar och infallsvinklar. Jag har blivit en erfarenhet rikare ilväll. Kommer aldrig mer ställa någon sån fråga.

  • Anonym (Ledsen)
    jrockyracoon skrev 2020-02-03 19:46:06 följande:

    Jag tycker det verkar mest handla om vilka olika tolkningar ni gör utifrån hans bedömning av dig som en åtta på en tiogradig skala.

    Han menar antagligen att han älskar dig, inte vill ha någon annan mer än han vill ha dig och önskar vara med dig. Men att du utifrån ett objektivt perspektiv inte uppfyller somliga kriterier till 100%

    Men vem gör det? Och vad spelar det för roll när han ändå älskar dig och vill vara med dig?

    En relation handlar inte om att vara perfekta för varandra från början, enligt min mening. Detta eftersom det i princip är omöjligt. Det handlar om att låta kärleken och gemenskapen växa sig större under en förhoppningsvis livslång och fantastisk resa. Förälskelsen i början av relationen är givetvis inte svår att uthärda. Det är först senare när relationen utsätts för stress och prövningar som kärleken prövas på riktigt. Klarar relationen att stå fast och kärleken vara kvar trots all friktion i relationen - då kan man nog ge full poäng till relationen. Och då spelar det heller ingen roll om den ena är en 1:a och den andra en 10:a, för det finns bara en person i ens hjärta vid det laget i alla fall.


    Tack för ditt inlägg. Det är många som skrivit kloka tankar som hjälper mig i mitt kaotiska huvud.

    Ja vi värderar det olika. Jag sa det mest som ett skämt till honom och blev därför paff när han svarar med ett ärligt svar.

    Det som ligger bakom min reaktion är att när vi började ses så var det ingen förälskelse för hans del. Hans kärlek växte fram för mig, men jag kan sakna att jag aldrig fått fram de känslorna hos honom. På något sätt så har det legat och gnagit till och från, känner att jag inte är tillräcklig. Förstår att ingen är perfekt men jag tolkade det mer som att jag inte var bra nog igår.

    Han säger att han aldrig kommer träffa en tia så för honom ligger jag högt. Jag ångrar det så mycket, skulle aldrig sagt det så. Men tack ännu en gång för ditt inlägg.
Svar på tråden Jag är ingen full pott för honom