• Thu 13 Feb 2020 12:26
    927 visningar
    18 svar
    18
    927

    Xet förstör

    alltvarupptaget skrev 2020-02-10 01:45:35 följande:

    Tack för svar. Mamman är ingen idé att prata med. Han ligger alltid kvar i sängen tills hon somnat om..men hjälper föga . problemet är att om hon väl vaknat så kan hon inte somna om utan att han ligger bredvid.så då skriker hon istället tills han kommer.


    Väldigt många(de flesta(?)) små barn som vaknar på natten kan inte somna om själv utan behöver sin förälder. Helt standard att behöva gå in till barnet på natten. Skaffa en monitor med högtalare så att barnet inte behöver skrika för att han ska höra. Om barnet just nu behöver extra närhet så har det inte alls nödvändigtvis ha något med mammans sätt att göra. Varför inte tvärtom? Mammans sätt fungerar, barnet verkar inte moget att sova själv och uttrycker själv detsamma även genom att denne vaknar på natten, varför inte då följa mamman?
  • Fri 14 Feb 2020 07:08
    #15
    alltvarupptaget skrev 2020-02-13 23:58:21 följande:

    Vi vill inte att hon ska sova i hans säng för att hon är jäkligt smart och märker hon en gång att det fungerar att gråta så kommer hon köra på det. Är extremt trotsig och testar honom på olika grejer nu. Nu går det , men när jag flyttar in så får vi helt enkelt inte plats alla tre heller , och då kommer även den yngsta följa med såklart för han vill ju sova bredvid henne. Så blir man plötsligt fyra istället i en 105 säng


    Så du menar att hon medvetet väljer att vakna mitt i natten och vara ledsen för att manipulera din sambo?

    Ni kanske får hitta en alternativ plan redan nu med sängproblemet efter de allra flesta små barn (framförallt så små som 4) kommer att vilja(behöva) sova med föräldern till och från i olika perioder.

    Kanske skaffa en bredare säng?

    Eller en extra madrass som din sambo kan sova på inne i barnens rum?
  • Fri 14 Feb 2020 07:13
    #16

    Och om jag förstår det rätt så sover hon faktiskt i sin säng just nu? Men hon kan inte somna om själv utan vill att pappa ska komma och natta om om hon vaknar? Det låter isf väldigt normalt

Svar på tråden Xet förstör