• SonjaEliason

    Någon mer som känner att man inte "hör hemma" i Sverige?

    Halloj alla fina :)

    Snälla slippa alla "är bara att flytta om Sverige är så dåligt" för det är inte så jag menar.

    Jag känner bara och här känt länge att jag på något konstigt sätt inte "passar in" i Sverige. Att min mentalitet, humor, värderingar etc passar in i länder som USA, Kanada, England, Spanien, Latin Amerika etc. Skit skum känsla men också stundtals jobbig. Hade jag varit helt singel, eller helt ensamstående med mitt barn så hade jag verkligen bara flyttat. Valt att studera, jobba och bo i t.ex USA eller något av de andra länderna. Tyvärr går det inte just nu.

    Är det fler som känner sig så, lite malplacerade i detta land och bland folk? Känt att när man träffar på eller umgås med folk från andra länder så känner mig sig mer normal, som sig själv och avslappnad, kanske tom mer accepterad och förstådd? Men när man sen återgår till jobbet och vardagen så känner man sig fullkomligt/delvis "fel" som om man är ett UFO? Att folk inte fattar ens humor, tankesätt etc?

  • Svar på tråden Någon mer som känner att man inte "hör hemma" i Sverige?
  • SonjaEliason

    Det jag syftar på är öppenheten, hur folk bemöter än. Jag snackar mest om att alla, varenda en som jag mött som kommer från andra länder än just Sverige är helt annorlunda med sin öppenhet mot folk de inte känner. De är mer nyfikna, tar lättare kontakt med en osv. Sen tror jag ju självklart inte att "ALLA som bor i hela USA/ Kanada/Chile/Brasilien är så här och så här". Utan jag pratar om hur man/jag upplever att man känner sig i mötet med människor från andra länder/kulturer än den svenska. Redan era svar till mig är rätt så "fientligt inställda" eller negativt inställda. Det är som om man här i Sverige är så negativa, dömande, stor vilja att utesluta alla som är annorlunda eller alla som inte är "lik oss" osv. Upplever Sverige och "svenskar" som ganska stängda och smått kyliga mot andra som är "främlingar". Medan jag upplever att när jag var i USA så var det absolut inte så, samma i England, Spanien etc.

  • SonjaEliason

    Men i och med att jag känner så här och känt länge så kommer jag definitivt i framtiden att flytta från Sverige. Just nu, pga ekonomi är det inte möjligt. Vill gärna äga en bostad och ha en "fot in i" det jag jobbar med i det land jag vill flytta till innan det är aktuellt.

Svar på tråden Någon mer som känner att man inte "hör hemma" i Sverige?