• Tooja

    Någon mer som känner att man inte "hör hemma" i Sverige?

    Jag brukade känna precis som du! Så jag flyttade utomlands kanske snabbt efter gymnasiet och har bott i England (London) i många år, har även bott i Frankrike.

    Håller med de andra som skrivit att du verkar lite kluven som skriver att du passar bättre in i länder med väldigt skild kultur. England är inte alls som Spanien eller USA, de är faktiskt mycket mer likt Sverige. När man är på semester är det ju himla lätt att tänka att landet man befinner sig i är så himla härligt och bra och alla människor är underbara. Så brukar jag tycka iaf! Många utlandssvenskar brukar säga att det är inte förrän man lämnar Sverige som man inser hur bra det är!

    Så! - jag råder dig verkligen att flytta när du har möjlighet! Om inte för att upptäcka hur bra Sverige faktiskt är (för alla utlandssvenskar tycker ju såklart inte det), så kanske du hittar ett nytt fantastiskt hemland!

    MEN råder dig att göra mer research först, så att du verkligen hamnar någonstans där du har förutsättningar att trivas. Nu verkar det mest som att du längtar bort, men som sagt, de länderna du rabblade upp är vitt skilda i kultur och mentalitet både emellan sig men även inom landet, USA i synnerhet :)

    Lycka till!

Svar på tråden Någon mer som känner att man inte "hör hemma" i Sverige?