• Wed 5 Feb 2020 09:07
    2050 visningar
    8 svar
    8
    2050

    7-åring som vägrar skolan

    Hej!

    Hoppas någon där ute kan hjälpa oss. Vår son går i första klass. Har gått jättebra ända tills i slutet av oktober. Då utsattes han för kränkande behandling av en vikarierande fritidspersonal. En vuxen karl som behandlade min son och även hans kompis illa. När de tex inte plockade upp legot när han sa till dom, så tog han ett hårt grepp om deras arm och tryckte ner dom mot golvet. Han har även blivit upptryckt mot väggen av samma man. Jag har polisanmält händelsen. Han jobbar inte längre kvar på skolan. Rektorn ser det som hände och att vår son inte vill till skolan som två skilda saker. Hon säger att "han är ju inte längre kvar". Nej, fysiskt är han inte kvar på skolan, men min son har kanske kvar minnena av detta i sitt huvud. Skolan tycker att vi som föräldrar ska vara med honom i skolan och det har vi också varit. Problemet är att vi får ingen ersättning för att vara med honom i skolan och det har nu gått drygt 3 månader. Vi har börjat sitta i korridoren och det går jättebra för honom i klassrummet. På rasten springer han ut och leker på gården med sina kompisar. Men tanken på att vi lämnar honom i skolan ger honom panik. Han säger att han vill att vi ska vara där ifall något händer!

    Vi har varit i kontakt med skolkuratorn, BUP och barnspecialisten. Jag har även anmält skolan till Skolinspektionen och kommunen. Vi vet snart inte längre vad vi ska ta oss till! Känns så otroligt frustrerande att det inte blir bra någon gång. Finns det någon som varit i liknande situation där det till slut blivit bra? HJÄLP!

  • Svar på tråden 7-åring som vägrar skolan
  • Thu 27 Feb 2020 20:32
    #4

    Got, Du verkar vara en fantastiskt bra lärare! Skolorna behöver fler som dig! Skönt att höra att det ordnade sig för din elev! På endast 2 veckor dessutom!!! Vi kämpar vidare... ska ha möte med läraren nästa vecka...

Svar på tråden 7-åring som vägrar skolan