• Anonym (Frustrerad)

    Är träningen egentid?

    Behöver andras syn på det här. Anser ni att tid på gymmet räknas som egentid? Blivit tjafs här om att den ena föräldern vill ha mer egentid och vi är inte överens om ifall gymmet räknas. Det är två timmar varje vardagsmorgon (6-8) och ibland på helgerna också, men oftast inte.

  • Svar på tråden Är träningen egentid?
  • Anotherone
    Anonym (*-*) skrev 2020-02-05 22:23:04 följande:

    Visst tränar an så tidigt så att man sedan är hemma när barnen vaknar och fixar med frukost, kläder, påklädnad och allt som ska med till förskola/skola så visst då kan jag köp att det inte är egentid, förutsatt att den personen klarar sig på 5 timmars sömn varje natt och inte däckar vid barnen läggningstid...

    Träna på lunchen, javisst det är inte heller egentid så länge du kommer hem vid samma tid du hade gjort om du inte tränat vid lunch, dvs både äta och träna tar ca 45 minuter. Allt över en normallång lunch där det påverkar arbetsdagens slut är egentid.


    Jag har möjlighet att styra min lunchtid själv. Så kan ta 90 min en dag och 30 min dagen därpå. Är jag tvungen att ha 60 min vilket jag måste vissa dagar när jag har kollegor att synka med så tar jag en promenad på 45 min och äter på en kvart. Inte "träning " men väl dagsljus och jag känner mig bättre rustad att komma hem till familjen sen.
  • Alvina

    Klart det är egen-tid. Under den tiden bestämmer man själv vad man vill göra. Vissa passar på att vila upp sig, andra vill kanske gå ut och träffa vänner och så finns det de som väljer att träna på sin egen-tid. Egen-tid är den tid man har där inte barnen ingår.

  • Anonym (Mina)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2020-02-05 19:35:37 följande:
    Jobbet betalar gymkortet, så det är ju upp till en själv hur mycket man utnyttjar det. Arbetsgivaren bryr sig inte alls så länge jobbet blir gjort.
    Friskvårdstimme är ju betald arbetstid. Att du utnyttjar ditt friskvårdsbidrag och tränar på din fritid är inte samma sak. 
  • Anonym (H)

    Ja, det är egentid.. Du går ju hemifrån utan partnern och utan barn för att vara ensam och träna.

  • Anonym (Biobonus)

    Så om den andra föräldern går och gymmar/joggar/långpromenerar kl 18-20 för sin hälsas skull 7 kvällar i veckan och lämnar dig ensam med att fixa middag och lägga barnen, skulle du inte räkna det som egentid?

  • korngryn

    Ja självklart, så länge han inte tar med sig barnet till gymmet!

    Om det bara är kaloribrännandet han är ute efter kan han ju göra det lika bra samtidigt som han tar hand om barnet (vagga, gunga barnet i famnen några timmar som tröst, ändlöst gående med barnet i famnen eller vagnen i hopp om att det ska somna, och man hinner sällan äta dessutom!) så att hålla på och lyxa med barnfri träning är definitivt egentid!

  • Anonym (Hmmmmm...)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2020-02-05 19:15:35 följande:

    Behöver andras syn på det här. Anser ni att tid på gymmet räknas som egentid? Blivit tjafs här om att den ena föräldern vill ha mer egentid och vi är inte överens om ifall gymmet räknas. Det är två timmar varje vardagsmorgon (6-8) och ibland på helgerna också, men oftast inte.


    Klart att det är det egentid! Jag gissar att den som tränar inte tar med barnen och anpassar träningen så att de kan vara med och träna också. Tid man ägnar sig åt sig själv och sina intressen = egentid.
  • Anonym (Hmmmmm...)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2020-02-05 19:30:12 följande:
    Det är för viktnedgång och för att orka med ett väldigt stillasittande jobb.
    Vi får träna en timme i veckan på arbetstid och då räknas det in i arbetstiden såklart, men om du tränar utanför arbetstiden och utan barnen är det egentid. Du väljer själv vad du vill göra på din egentid och det är jättebra att du valt träning om det är vad du behöver för att må bra.
Svar på tråden Är träningen egentid?