• Anonym (Mrs T)
    Sat 8 Feb 2020 15:56
    5186 visningar
    23 svar
    23
    5186

    Ni som har föräldrapenning på lägsta nivå

    Anonym (Snåla) skrev 2020-02-08 15:41:30 följande:

    Har man jobbat minst 6 månader så har man ett så kallat efterskydd på tre MÅNADER. Men kanske var du som råkade skriva fel bara? Tänker så inte handläggaren sade fel till dig. Men det var alltså mer än 6 månader kvar till barnets födelse när ditt glapp var? Tycker det är så synd att man inte får lära sig angående sgi och sgi skydd på samhällskunskapen i grundskola och gymnasium. Är så många som inte har koll på reglerna. Och det förstår jag ju att man inte har.


    Deras hemsida är jättedålig i det avseendet; det kan ju innebära en katastrof att omedvetet nolla sgi:n, speciellt om man är ensamstående. Jag hade aktiebolag när jag var gravid för första gången och försökte reda ut hur sgin funkade. När det sen var dags att ansöka ett år senare så började de prata om att den skulle baseras på min ersättning 280 dagar innan födseln. Det går att läsa om det kriteriet i alla andra anställningsformer, men inte när man klickar i aktiebolag. Värdelöst.
  • Anonym (Mrs T)
    Sat 8 Feb 2020 16:50
    #14
    Anonym (Snåla) skrev 2020-02-08 16:04:43 följande:

    Ja alltså det är hopplöst. Jag har läst och läst och ringt och frågat och frågat. När jag pratade med min handläggare som skulle fastställa min sgi så undrade han om jag jobbar på fk????.

    Deras sida är ju totalt värdelös och jag har för vana att prata med minst tre olika personer gällande samma då man även kan få helt olika svar på deras kundservice


    Verkligen!! Ringer man tio gånger får man tio olika svar, det är väldigt obehagligt. Och dessutom ska det inte fungera så; i nuläget är det i princip bara att ringa tills man får det svar man vill ha och därefter se till att få det skriftligt. Det utnyttjas garanterat, samtidigt som många faller igenom stolarna totalt för att de har missat någon tramsig byråkratisk regel med några timmar.
  • Anonym (Mrs T)
    Sat 8 Feb 2020 20:58
    #16
    Anonym (Snåla) skrev 2020-02-08 20:01:40 följande:

    Vågar tyvärr inte riktigt lita på att det funkar trots att man fått det skriftligt. Inte övertygad om att det håller rättsligt. Men man får väl bara hoppas på att man aldrig får problem


    Gissar att man klarar sig hyfsat ok om man på goda grunder kan hävda att pengarna spenderats i god tro? Men håller med om att det känns läskigt. Och väldigt galet att ansvaret ligger på oss och inte på handläggarna som ger oss helt fel information.
Svar på tråden Ni som har föräldrapenning på lägsta nivå