• Anonym (Jag)

    Levande föda hos dagmamman

    Hur skulle du reagera om du fick veta av ditt lilla barn att hen hos dagmamman fått se på när deras reptil fick levande föda?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-02-08 19:35
    Det var möss till en orm. Mössen hade barnen själva fått välja i djuraffären utan att veta orsaken.

  • Svar på tråden Levande föda hos dagmamman
  • Anonym (Jag)
    Anonym (?) skrev 2020-02-08 19:27:46 följande:

    Skriv det som tilläggskommentar i trådstarten, det är viktig information för att folk ska kunna göra en bedömning för trådstarten ger intryck av att reptilen blir matad med en myra eller något.


    Äter ens reptiler myror? Jag kan inte uppdatera från telefonen.
  • Anonym (?)
    Anonym (Jag) skrev 2020-02-08 19:27:03 följande:

    Tycker inte det spelar någon roll vad det gäller för djur, levande är levande och det kan vara obehagligt även om det var syrsor eller dyl.


    Det är sant men generellt reagerar folk starkare på ifall djuret är ett relativt stort pälsdjur än en syrsa.

    En syrsa hade jag tyckt varit okej men inte en mus, och speciellt inte när barnen fick välja ut den innan utan att veta att den skulle bli dödad. Det ger helt fel signaler, typ som att det är helt okej att döda sitt husdjur! Usch.
  • annabellelee
    Anonym (Jag) skrev 2020-02-08 19:25:55 följande:

    Det är stor skillnad på att veta att det går till så i naturen och att tvingas se det av någon man litar på.


    Tvingades de är det helt fel såklart. Då är det det som är problemet, inte matningen i sig.
  • Anonym (?)
    Anonym (Jag) skrev 2020-02-08 19:30:13 följande:

    Äter ens reptiler myror? Jag kan inte uppdatera från telefonen.


    Vet inte men syrsor äter dom iallafall. Jag fick direkt intrycket av en syrsa när jag läste ts och det tror jag att de flesta får.

    Du kan klicka på gå till gamla versionen och skriva en tilläggskommentar där, alternativt starta en ny tråd med den infon.
  • Anonym (a)

    Jag skulle tyckt det var helt ok, MEN bara om de först pratade om vad ormar äter, därefter åkt till djuraffären och köpt möss som de visste skulle bli mat till ormen. På så vis vore de väl förberedda. Dessutom borde en fråga komma om de vill se på när ormen äter, eller om de hellre låter bli.
    Så som du beskriver det tycker jag det var fel.

  • Drottningen1970

    Självklart inte ok att exponera små barn för det utan att få ok från föräldrar och ge föräldrar chans att förklara.

    Och att låta barnen själv välja ut ett djur som sedan ska dödas framför deras ögon är enbart rent sadistiskt. Hur mycket skuld bär barnet som pekade när det sedan somnar på natten..

    De som argumenterar att det är helt ok för att det händer i naturen är ju bara slut i skallen. Finns mycket som händer i naturen och som är naturligt som det ändå inte är lämpligt att exponera småbarn för.

  • Anonym (C)

    Det är olagligt att mata sina ormar med levande föda, de ska ha döda möss/råttor.

  • Anonym (ormie)
    Anonym (C) skrev 2020-02-08 19:57:19 följande:

    Det är olagligt att mata sina ormar med levande föda, de ska ha döda möss/råttor.


    Exakt!

    Jag tycker inte heller att barn ska behöva se det utan att först vara väl förberedda. Även om det är naturligt att djur äter djur så kan det vara otäckt, det handlar ju faktiskt inte bara om att någon äter, utan om att någon dör, även om det är ett djur.

    För länge sedan när det fortfarande var lagligt var jag tillsammans med en kille som ägde ormar, och jag var och köpte möss som vi sedan gav. Jag som vuxen tyckte att detta var jättejobbigt, dels att färdas med mössen i små kartonger och sedan släppa in till ormarna, mössen var så rädda och pep när de blev tagna och sedan ihjälkramade.

    Jag tycker att barn gott ska veta vilka djur som äter vad och vad vi människor stoppar i oss och det är inte heller fel att se en orm ta en mus egentligen - men som sagt, då ska barnen vara väl förberedda på vad de ska få se, och också kunna välja att inte titta.

    Sedan som sagt så är det olagligt att numera mata ormar med levande föda, så jag hade nog anmält detta.
  • Kexsmula

    Det är mycket som försiggår på dagis som jag är extremt skeptisk till, bland annat genus-pedagogik och sådant pseudo-vetenskapligt trams. Det du nämner hade maximalt resulterat i ett höjt ögonbryn från min sida och kanske en eventuell lätt skakning på huvudet.

Svar på tråden Levande föda hos dagmamman