• Sat 8 Feb 2020 21:37
    162 visningar
    11 svar
    11
    162

    Är det egentid?

    Såg en diskussion ang om träning är egentid eller ej. Jag har ytterligare 2 scenarion som jag undrar hur ni ser på (just idle thoughts, det här är inte ett problem hos oss)

    1. Barn har aktivitet dit Barn av någon anledning inte kan ta sig självt utan en förälder måste köra. Avståndet är så långt i relation till hur länge aktiviteten pågår gör att det inte är rimligt att föräldern åker hem trots att Barn klarar sig självt under själva aktiviteten. Föräldern väljer då att träna/röra på sig under väntetiden istället för att bara sitta och vänta. Är detta egentid enligt er?

    2. Barn har en aktivitet ca 5 min från hemmet. Föräldern gör som i 1. och följer Barn dit och därifrån, tränar under aktiviteten. Barn tycker om att ha sällskap med föräldern dit och behöver bli hämtad för att komma hem i rimlig tid. Är detta egentid för föräldern enligt er?

  • Svar på tråden Är det egentid?
  • Sat 8 Feb 2020 21:42
    #1

    Själv tycker jag inte att 1. är egentid då föräldern inte har något annat val än att stanna kvar.

    2. är väl lite mer gränsfall eftersom det skulle vara fullt möjligt att gå hem och hjälpa till med kvällsmaten, köra en maskin tvätt etc 

  • Fri 14 Feb 2020 23:12
    #6

    Är 1 egentid även om föräldern väljer att stanna kvar?

    Hur ser ni på när föräldern BEHÖVER vara i rummet där aktiviteten utförs (t ex pga yngre barn) men kan sitta med en bok/mobilen/etc? Är det egentid?

Svar på tråden Är det egentid?