• Anonym (Trigger)

    Ligga runt, manlig/kvinnlig sexualitet

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/a/21kLkv/har-tagit-inspiration--fran-att-ligga-runt

    S
    åhär säger sångerskan Molly Hammar:
    ? Jag har aldrig känt mig så sexig som jag gör just nu. Jag har hittat sex på ett helt annat sätt och jag har tagit inspiration från att ligga runt. Det har varit helt fantastiskt kul.

    Slutshamingen handlar ju uteslutande om kvinnor. Kvinnor drabbas fortfarande av konsekvenser i den diskussionen.


    ? Exakt! Därför är det så viktigt att verkligen börjar prata om det. Jag tycker inte att det är någon som dragit det här med kvinnlig sexualitet till samma spets som jag gör nu. Hur jag verkligen uttrycker att jag älskar sex på ett sätt som jag upplever att många kvinnor inte vågar göra, säger hon.


    ? Det finns ingen skillnad kvinnlig sexualitet och manlig sexualitet, vi lever i en illusion av att det är två olika världar där vi kvinnor vuxit upp med tanken om att vi inte ens får vara sexuella. Jag vill bara uppmuntra folk att älska sig själva. Och ligga mer.

  • Svar på tråden Ligga runt, manlig/kvinnlig sexualitet
  • KlantSmurfen
    Anonym (Trigger) skrev 2020-02-15 10:45:43 följande: #60
    https://en.wikipedia.org/wiki/Female_intrasexual_competition

    K
    vinnor inbillar sig, och tror på, att de är bättre än män. Mognare.
    Det många kvinnor inte tänker på, är att många män har sett serier som Sex and the City, och Girls.
    Så många män har en viss insikt om hur irrationella kvinnor kan vara.
    säger den som "utbildar" sig med serier?
  • Anonym (Trigger)
    KlantSmurfen skrev 2020-02-15 11:49:05 följande:
    säger den som "utbildar" sig med serier?
    Vad har du själv att komma med då?
  • AndreaBD
    Anonym (robban) skrev 2020-02-15 00:18:31 följande:
    Jo fast varför kan inte folk få ha vilka kriterier dom vill för sin partner. Det är endast ett problem om man börjar behandla folk i allmänhet sämre för deras sexliv. Men att välja bort någon som partner är en annan sak. Man ska ju leva och älska människan då får man väl ha vilka kriterier man vill. Se inte varför detta skulle vara värre än alla andra.

    Och vad då du igen jag har inte skrivit i tråden förr.
    Men i andra trådar, med olika anonyma nicks......

    Poängen är: Det är ganska dumt att ha kriterier som är oviktiga detaljer. Visst "får" man. Ditt problem om du sedan har svårare att hitta någon, om kvinnor väljer bort dig bara pga inställningen, eller om du sedan märker att du borde ha fokuserat på annat. För att inte prata om att man också kan råka välja någon som har ett stort problem med sex. 
  • AndreaBD
    New Dawn skrev 2020-02-14 20:35:39 följande:

    Skillnaden är att kvinnor lätt får sex. Alltså, det är ingen prestation.

    En man som lätt får sex måste prestera mer på något sätt, eller se bra ut.

    För kvinnor räcker det att vara tillgänglig och det faktum påverkar. Trist dock om kvinnlig sexualitet skambeläggs... dock är ovanstående skillnad ett faktum som påverkar.


    Det är inte någon fördel som kvinnor har där, det är snarare bara en annan roll, som har både för-och nackdelar. Du ser mest fördelarna nu. Nackdelen är t.ex.att man som kvinna har svårare att "välja" någon aktivt. Eftersom männen förväntas ta initiativet, är kvinnor ofta i det läget att de måste vänta och hoppas att mannen blir tillräckligt intresserad så han tar initiativet. Det som jag tyckte hände då JÄMT var att män som man inte var intresserade av försökte flörta, de man var intresserad av gjorde inte det. Och själv kan man visserligen alltid försöka göra något mer aktivt, men det brukar inte fungera ändå. Jag HAR ju ändå försökt då.

    Nu säger du kanske: Då har du väl försökt med dem mest eftertraktade killarna! Men så var faktiskt inte fallet. Jag gillar inte konkurrera om såna, som alla samlas runt. Jag brukade falla för lite lugnare, eller lite udda killar. Jag har aldrig gillat dem riktigt populära människorna bäst. Snarare har jag tyckt att de brukar ha dolda fel. 
  • AndreaBD
    Anonym (Trigger) skrev 2020-02-15 08:54:21 följande:
    Sex är en tävling för kvinnor. De jämför sig med andra kvinnor. "Vad har hon som inte jag har?"
    Var en tråd nyligen där tjejens kille hade varit otrogen. Hon kände att hon måste tävla mot tjejen, bli bättre i sängen, osv.
    Det är inte tävling, det är dåligt självförtroende. Det är inte samma sak. Om personen känner att de kan förlora sin partner för att de inte är tillräckligt "bra" - det är renodlad dåligt självförtroende och dålig självkänsla också. 

    Tävla är något man gör frivilligt, att man vill visa sig vara bättre än andra. Om man däremot känner att man blir helt bortvalt om man inte blir bättre - det är ganska sorgligt. 
  • AndreaBD
    Ascendere skrev 2020-02-15 09:31:29 följande:
    Livet är en tävling. Vi kan låtsas för en stund att alla är snälla och regnbågar och enhörningar och tralala men vi vet alla att egentligen är det djungelns lag som gäller, den starkaste (i vid bemärkelse) får knulla flest honor och i slutändan har du bara en enda person i hela världen som du kan lita på fullt ut och det är dig själv.

    Sån är tillvaron för oss män.
    Inte för mig. Och jag KAN lita på min partner fullt ut. Synd för dig. 
  • AndreaBD
    New Dawn skrev 2020-02-15 09:44:18 följande:
    Jo, fast män som grupp har lägre krav för sex och även en bra man kan tända på att en tjej vill ha sex med honom, även om det inte är så mycket mer än så. Det kanske är lite mer "hedrande" och bekräftande att en kvinna vill ha sex. Jag tror det kan hända "bra män" också, i alla fall oftare än kvinnor.
    Men det beror på att vi är fasta i gamla könsroller. Om det blev mer jämställt så skulle fler kvinnor ha tillfällig sex. Numera får de ju fortfarande skit för det. 

    Så på enda sidan klagar män att det inte är så lätt att hitta någon kvinna för sex, på andra sidan ses det ner på kvinnorna. Det är ju egentligen männen som har mest att vinna på att tänka om där. Eller så är det båda könen nog som skulle vinna på det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Trigger) skrev 2020-02-15 10:30:00 följande:
    Såg en film där Emma Stone låg i en säng med en annan kvinna och man såg hennes bröst. Den andra kvinnan sov. Alltså var scenen orealistisk. De flesta kvinnor virar in sig för att inte frysa när de sover. Men hon är kompis med Jennifer Lawrence, som också visat tuttarna på film. Hon ville väl inte vara sämre. Passa på att visa upp sig innan hon blir för gammal.
    Sex är en tävling mellan kvinnor.
    Vem bestämmer vad skådespelare gör/visar på film? Jo, regissören, ifall du inte visste det! Trodde du att de får spela ut sina personliga grejer i en film?? De kan ha synpunkter, visst. Om hon t.ex. hade varit helt obekväm med att visa sig halv-naken, så hade hon säkert kunna diskutera det med regissören. Men det är inte skådisen som bestämmer. 
  • Anonym (Trigger)
    AndreaBD skrev 2020-02-15 12:23:40 följande:
    Men det beror på att vi är fasta i gamla könsroller. Om det blev mer jämställt så skulle fler kvinnor ha tillfällig sex. Numera får de ju fortfarande skit för det. 

    Så på enda sidan klagar män att det inte är så lätt att hitta någon kvinna för sex, på andra sidan ses det ner på kvinnorna. Det är ju egentligen männen som har mest att vinna på att tänka om där. Eller så är det båda könen nog som skulle vinna på det. 
    Ja, för det är ju inte bara män som slutshamar, eller hur.
    Tror nästan det är fler kvinnor som snackar skit om andra kvinnor som "ligger runt". De flesta män som får till det ser inte ut såhär precis.
    Jo, nån kanske. Gråter av lycka.
  • Gryutiew

    Så länge man inte har dubbelmoral får man väl göra som man vill. Jag har aldrig velat "ligga runt" och jag skulle aldrig vilja bli tillsammans med en man som "ligger runt" . För olika världsbild och värderingar. Men om andra tjejer o killar som "ligger runt" är med varandra är det ju helt deras ensak. Det enda som är löjeväckande är när någon som själv inte direkt haft några gränser, ska försöka ställa upp en massa regler för hur partnern ska vara och bete sig. Man kan inte vänta sig mer från en partner än man har att erbjuda själv. Har man tex inte monogami att erbjuda partnern, kan man inte kräva det själv, det blir bara löjligt.

Svar på tråden Ligga runt, manlig/kvinnlig sexualitet