Inlägg från: Anonym (Vad göra?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vad göra?)

    5-åringens kompis har sett porr

    Min 5-åring berättade idag att hennes kompis på förskolan berättat att hon sett en film där en ?man stoppade snoppen i en mammas snippa? och att hon inte fick berätta för någon.

    Jag har pratat med min 5-åring, men undrar vad jag ska göra med informationen. Jag känner inte det berörda barnets föräldrar. Ska jag ringa dem ändå? Prata med förskolan? Låta det vara? Hur skulle ni agera?

    Barnet i fråga fick ett syskon för drygt 6 månader sedan, så det kan ju vara en film om hur barn blir till plus lite livlig fantasi. Eller så har hon råkat sätta på något. Eller så har någon visat henne detta. Det kan ju vara helt oskyldigt eller jätteilla.

  • Svar på tråden 5-åringens kompis har sett porr
  • Anonym (Vad göra?)

    Det jag tänker är att om hon råkat se porr kan hon behöva hjälp att förstå. Jag tänker att porr kan vara både läskigt och obegripligt för ett barn.

    Om någon visat detta för henne är det ju en form av övergrepp och då behöver barnet hjälp.

    Samtidigt vet jag inte hur jag ska ta upp det med föräldrarna utan att misstänkliggöra dem.

  • Anonym (Vad göra?)
    Anonym (p) skrev 2020-02-09 22:56:40 följande:

    Kan ju ha varit en vanlig spelfilm med en sexscen. Det är inte porr bara för att man har sex. 


    Det var väldigt tydligt att kompisen berättat att hon sett snoppen i snippan. Min 5-åring hade aldrig hört om detta och var både äcklad och generad över att detta kan ske.
  • Anonym (Vad göra?)
    Anonym (R A) skrev 2020-02-09 22:55:59 följande:

    Släpp det för allt i världen!

    Även om det nu är så så är det inget som kommer skada henne.

    "Övergrepp"? Ge dig!


    Att visa porr för barn är ett övergrepp. Om du inte förstår det hoppas jag på allt heligt att du varken har eller skaffar egna barn.
  • Anonym (Vad göra?)
    Anonym (p) skrev 2020-02-09 23:05:36 följande:

    Då så. Då får du ju ta tag i detta och inte vara så konflikträdd. 


    Varför är du så snarstucken?

    Min tråd handlar ju om att jag vill ha tips på hur jag ska hantera detta.
  • Anonym (Vad göra?)
    Anonym (asså) skrev 2020-02-10 02:20:20 följande:

    Minns när man växte upp på 80 talet då barnprogrammen skulle vara pedagogiska då var det tecknat om hur barn blev till det var väl inte jätte avancerat eller långt det var mer att snoppen gick in och sen fick man följa spermien och sen se hur barnet växte och så. På den tiden var det rätt öppet om sånt. Då hade man ju grova porrtidningar brevid kalle tidningarna. Vet inte allt det var så lyckat. Och porrfilm ska man inte se på med ungarna i närheten. Det vet jag en tjej som var jämngammal hennes farsa kunde tydligen se på porrfilm fast dom var i närheten. Inte så att dom satt med men han gjorde inget för att dölja det. 

    När det gäller det här fallet då är det skitsvårt att säga vad som har hänt. Det kan vara allt från att barnet har hört om sex från något äldre barn och sen ska verkar vuxen och pratar om det. Till att det har stått porrfilm på när dom är mer. Det värsta scenariot är en pappa som slår på en porrfilm för att titta på den med barnet. Men det troligaste är att det är något harmlöst som har hänt. Sen ska man komma ihåg att historier kan förändras rätt mycket från det sker tills barnet pratar om det. Det kan ju vara så enkelt att barnet har frågat om hur barn kommer till och någon har sagt något om snopp och snippa. Så troligen är det harmlöst.


    Jag håller med. Jag kan tänka mig omständigheter där ett barn kan se ?snoppen i snippan? som är helt oskyldiga. Jag tror att det som kändes jobbigt här var att min dotter svors till tystnad innan det andra barnet berättade.

    Jag tänker absolut inte att det betyder att föräldrarna utsätter henne, utan hon kan lika väl ha råkat se något på en iPad eller liknande, men då är också risken hög att ingen vet vad hon sett och ingen kan prata med henne.

    Men sedan kan det ju också vara ett exempel på livlig fantasi, och min dotter kan ju ha blivit tillsagd att inte berätta för någon vuxen för att det inte var sant.

    Jag vill inte grundlöst dra igång något, men om jag är den enda som vet att den här flickan varit med om detta, och hon faktiskt farit illa, så vill jag inte vara den som inte hjälpte till.
  • Anonym (Vad göra?)

    Jag tänker inte att soc-anmälan är ett alternativ.

    Jag vill också trösta alla icke läskunniga som bemödat sig med att svara i tråden med att jag inte är hysterisk, inte tänker konfrontera någon och inte tycker att det är ett övergrepp om ett barn råkar se en porrsnutt.

    Jag skrev här för att det är en svårnavigerad situation. Jag vet dock att om min 5-åring av någon anledning (råkat se eller vistas) sett porr, skulle jag vilja veta det, så att jag kunde prata med henne. Jag vill inte att min konflikträdsla omöjliggör en förälders möjlighet att ta ansvar.

    Jag skrev här för att få råd, men skulle ha förutspått att människors bristande läsförståelse och många mäns automatiska, hysteriska försvarsinstinkt varje gång porr nämns, skulle omintetgöra varje ansats till nyanserat resonemang.

  • Anonym (Vad göra?)
    Anonym (R A) skrev 2020-02-10 22:56:01 följande:

    "Samtidigt vet jag inte hur jag ska ta upp det med föräldrarna utan att misstänkliggöra dem." (Inlägg #5)

    Du menar att det inte skulle handla om en konfrontation?

    Vad grundar du påståendet om bristande läsförståelse på?


    QED, I think.

    Samtidigt vet jag inte hur jag ska ta upp det med föräldrarna utan att misstänkliggöra dem, dvs jag uttrycker en oro för hur jag ska kunna ta upp det med föräldrarna på ett sätt så att det inte blir en konfrontation, eftersom jag, vilket bl.a. framgår av trådstarten, inte påstår mig veta att något oegentligt utspelat sig.
  • Anonym (Vad göra?)
    Anonym (Ebba) skrev 2020-02-11 11:10:48 följande:

    Menar du att ditt barn aldrig har hört/läst om hur ett barn blir till? Eller menar du att hon aldrig sett det på film?

    Om hon aldrig har hört om hur bebisar blir till tycker jag du ska tala om det med henne.  Då blir det inte lika jobbigt att förklara och tala om liknande ämnen när de kommer upp.


    Hon vet hur barn blir till men verkar inte ha föreställt sig att män stoppar sin snopp i kvinnors snippa. Jag vet ju inte heller hur grafisk kompisens beskrivning var. Men, ja, hon verkade äcklad och förvånad över att det fanns filmer med sånt innehåll.
  • Anonym (Vad göra?)
    Anonym (Ebba) skrev 2020-02-11 11:10:48 följande:

    Menar du att ditt barn aldrig har hört/läst om hur ett barn blir till? Eller menar du att hon aldrig sett det på film?

    Om hon aldrig har hört om hur bebisar blir till tycker jag du ska tala om det med henne.  Då blir det inte lika jobbigt att förklara och tala om liknande ämnen när de kommer upp.


    Förtydligande: jag tycker inte att det är jobbigt eller svårt att prata med mitt barn om detta, utan det andra barnets föräldrar.
  • Anonym (Vad göra?)
    Vargaflickan skrev 2020-02-12 00:07:49 följande:

    Sluta urvattna ordet övergrepp tack. Olämpligt ? Ja, men knappast någon katastrof som barnet kommer ha men för livet av. Minsta lilla sak är inte övergrepp, det finns liksom en anledning att folk slutade ta metoo seriöst till slut.


    Säg det till lagstiftningen.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7317719
Svar på tråden 5-åringens kompis har sett porr