• Anonym (Mor)
    Tue 11 Feb 2020 08:27
    93 visningar
    3 svar
    3
    93

    Fler som jag som fått dåligt besked efter ett ks?

    Kanske finns det fler som jag här på sidan som gjort ett kejsarsnitt och fått höra dem inte rekommenderar fler graviditeter för det gick fel sist?

    Jag tog aldrig redigt in den infon. Nu har det gått ett par år och tankarna kommer allt oftare om man skulle vilja ha fler barn. Men vågar man? Vad menade hon egentligen när hon sa dem orden när man låg där på op bordet?

    Jag har begärt ut journal och där står inget om det. Där står att allt gick bra osv. Bra lagom blödning mm. Där står liksom ingen anmärkning eller något annat. Men kanske är där fler som fått som jag här inne? Vad gör man liksom?

  • Svar på tråden Fler som jag som fått dåligt besked efter ett ks?
  • Anonym (Emma)
    Tue 11 Feb 2020 08:44
    #1

    Jag tycker att du ska höra av dig till läkaren som sa detta till dig och be hen förklara.

    Förstår fullständigt att du inte tog in något som sades där på opbordet. Det gjorde inte jag heller. Det enda jag kunde fokusera på var smärtan i mina armar och att jag blev så illamående vid flera tillfällen.

    Fast jag skulle nog lita lite på statistiken. Det är inte många som blir rekommenderade att avstå från flera förlossningar/graviditeter. Ett ks är inte en anledning till att avstå.

  • Tue 11 Feb 2020 09:14
    #2

    Du behöver ta en vårdkontakt och få hjälp att reda ut vad orsaken är.
    Jag har gjort två snitt varav det senaste var urakut och komplicerat. Vi avråds starkt från att skaffa fler barn vilket även finns noterat i min journal. Så en eventuell graviditet skulle räknas som högrisk. 
    Eftersom jag varken är intresserad av att riskera mitt eget liv eller ett framtida barns så kommer vi inte att skaffa fler. Därför har jag inte heller gått vidare med att undersöka EXAKT vad det är som vore riskabelt och hur man skulle monitorera det.
    Men hade jag haft en extrem barnlängtan och verkligen velat ha ett till barn så hade jag ju fått göra det såklart.

  • Anonym (Mor) Trådstartaren
    Tue 11 Feb 2020 11:25
    #3

    Tack för era svar.

    Varit hos bm nu. Hon läste min journal och förstår inte alls hur det kan stå att allt gått bra osv men dem sagt så till mig. Borde stå i min journal. Läkartid bokad med specialist. Hoppas det kan klargöra lite.

Svar på tråden Fler som jag som fått dåligt besked efter ett ks?