• Aniiee

    Kreditkort nekad

    Jue skrev 2020-02-11 17:07:29 följande:
    Därför att jag ska göra en del stora och mindre stora köp under en utlandsvistelse och vill inte riskera mina egna pengar. Blev beviljad 5000 men när jag nu några veckor senare ville utöka blev jag nekad.
    Inte riskera dina egna pengar? Menar du att du är orolig att du ska bli skimmad eller förlora kortet och så har du alla dina pengar där? 

    Det fina med handelsbanken är ju bland annat att man kan ha nästan hur många konton som helst utan kostnad, och flytta pengar mellan dem hur som helst utan krångel. Jag har ALDRIG mer än 1000 kr på mitt kort, resten ligger på andra konton. Behöver jag mer än 1000 kr på ett inköp så flyttar jag över på 5 sekunder. Det har till och med hänt att jag behövt göra det när jag står i kassan. Så jag kan aldrig bli snuvad på mer än en tusenlapp. 
    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    Jue skrev 2020-02-11 20:14:31 följande:
    Dels det, men det man handlar med kredit skyddas ju även av en viss typ av försäkring.
    Vad är det som täcks av att du handlar på kredit jämfört med när du handlar med ett kreditkort med pengar på? Är det verkligen kreditsumman som ger försäkringen, och inte kreditkortet?

    Jag menar, jag vet ju inte, jag har ett debit-kort.
    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    snedtak skrev 2020-02-12 18:30:20 följande:
    Jag antar att det är olika för olika kort, men på min bank gäller tex reseförsäkringen i 90 dagar med kreditkortet istället för 60 med vanliga betalkortet. Kreditkortet ersätter även kostnader för sjukvård utomlands och hemtransport, det gör inte betalkortet som "bara" har vanligt avbeställningsskydd.

    Man får även 5 års försäkring på köp av vitvaror med kreditkortet. Om jag köper något online som kommer bort, skadas eller affären går i konkurs kan jag reklamera till kortbolaget för att få pengar tillbaka, om jag inte får det från butiken.
    Men igen, det är väl kreditkortet som ger det, och inte kreditsumman? Får du verkligen sämre vilkor om du köper något med kreditkortet när du har pengarna på kortet än om du inte har det?
    I have a growing lack of disgust for you
Svar på tråden Kreditkort nekad