• Kjell2

    Giftermål - samordningsnummer

    Gifta er kan ni gör. Problemet är att få uppehållstillstånd för honom i Sverige. Det är en process som kan ta lång tid och inte kan göras från Sverige utan från hans hemland. Räkna alltså inte med att han kommer kunna bo i Sverige på ett tag

    En variant är att du bor hos honom fram till att han fått uppehållstillstånd.

  • Kjell2
    Vasilisat skrev 2020-02-12 09:22:23 följande:

    Jaha, tack :) 

    Jag hade gärna gjort det men jag studerar och har inte ens råd med ett par dagars semester, tenta efter tenta och det är viktigt för min framtid. Jag vill helst arbeta med det jag är intresserad av och brinner för. Än bara gå till jobbet pga pengarnas skull. 
    Men om vi säger så gifter oss nu, och inleder denna långa processen, får han komma till Sverige på ´´besök´´, eller det känns så tragisk att gifta sig och kanske träffas om ett år . 
    Jag som svensk medborgare behöver inget visum för att åka till Ukraina, jag får stanna där upp till 90 dagar då. Dock problemet som sagt är mitt schema, Barnet, högskolan,arbete. När han är här så underlättar det fruktansvärt mycket,man har trygghet , barnet har en ´´förälder´´ till. Jag är inte lika stressad,mer avslappnad och min lilla älskar honom,leka, busa och ha en manlig förebild i livet. 
    Han säger själv att han hade gärna gått och jobbat som alla andra vanliga människor gör.Och det tror jag på. Fast får han det med samordningsnummer, vem vill ha honom utan person nummer, är det ens lagligt, eller åka in och bli stämplad kommer definitivt förvärra våra chanser. 


    Han kommer ha mycket begränsade möjligheter att jobba här innan han har uppehållstillstånd. Tillfälliga besök kommer funka. Se dock till att följa alla de regler som finns kring visum, jobb mm. 

    Räkna med att processen kan ta ett år.

    Det är sen överlag inte helt lätt att få jobb i Sverige. En nyckel är att han kan svenska, en annan är att han en utbildning som är eftersök.


Svar på tråden Giftermål - samordningsnummer