• Barbro­45
    Wed 12 Feb 2020 07:59
    1856 visningar
    13 svar
    13
    1856

    Är trött på att vara tjock, bästa bantningskuren?

    Frugårman skrev 2020-02-12 01:42:18 följande:

    Som rubriken lyder är jag trött på att vara en knubbis, vill gå ner i vikt och det är fort. Lite info dårå: är 20 år, tjej, är sockerberoende, röker, har problem med binge eating.

    Vilken är den bästa dieten för en sockerberoende? Kommer göra allt som krävs såklart , sluta röka , sluta me socker bara jag går ner i vikt.

    Ska man gå på strikt diet? Ska man bara sluta me socker och ris, pasta och potatis? Ska man bara leva på soppa? Tipsa tipsa tipsa är ni söta!


    Att gå ner i vikt är lätt, de allra flesta dieter fungerar om man håller sig till dem. Det som är problemet är att man går upp igen när man lämnar sin diet. Om du lyckas med livsstilsförändring efter din diet så kommer du att kunna hålla vikten. Det är svårt, mycket svårt. Först nu fem år efter min viktnedgång (20 kg med hjälp av Cambridge) kan säga att jag har en hållbar livsstil. Men jag är som en alkoholist, jag måste se till att äta rätt minst 90% av mina måltider. Idag äter jag det som kan beskrivas som GI, ett lågt intag av kolhydrater och de jag äter är långsamma kolhydrater.
    Att satsa på viktnedgång och sluta röka samtidigt är svårt, men ger dubbla hälsovinster. Man måste hitta andra och nyttigare tröst och uppmuntran än mat och cigaretter. För mig var det styrketräning och yoga, just dem kombinationen gjorde att jag kom tillrätta med min rastlöshet som var en av orsakerna till att jag ofta stoppade mat i munnen när rastlösheten slog till.
Svar på tråden Är trött på att vara tjock, bästa bantningskuren?