Inlägg från: Anonym (pippilotta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (pippilotta)

    Så sjukt skönt att slippa bonuslivet!!!

    Grattis! 
    Njut av ett liv där din vilja och dina behov inte tas i sista hand. Där du styr över din egen tid.

    Där du inte tas för självklar, någon som "visste vad du gav dig in på" och som därför förväntas ställa upp som bekväm barnvakt när det passar föräldrarna. Utan att för den skull ha någon som helst beslutanderätt angående barnet, boendet, semester, umgänge.....

    Själv kämpade jag tyvärr på. Visserligen bor makens dotter på andra sidan jorden nu så visst slipper jag styvisträsket men var det värt det?

    Jag stannade för våra gemensamma barns skull men nu i efterhand undrar jag om det var rätt. Jag lever med mina barns far, barnen är snart vuxna och jag kommer inte ifrån bitterheten över ett liv där jag blivit (och tillåtit mig bli) reducerad till ett tjänstehjon utan rättigheter. 

    Ett liv där jag varje dag fått kämpa för mina (gemensamma) barns existensberättigande. Att även de är viktiga och behöver tas hänsyn till.

    Återigen Grattis till ditt nya fria liv!

  • Anonym (pippilotta)
    Anonym (Gina) skrev 2020-02-13 21:05:35 följande:
    Jag kan bara tala för mig själv men det här kan jag inte känna igen mig i. När jag träffade honom var jag barnlös och kunde lätt rätta mig i ledet eller hur man ska säga. Däremot började ex och tidigare barn bli svartsjuka när vårt gemensamma barn föddes och det var nya beteenden som inte fanns där innan kan jag tala om.

    Jag mår väldigt dåligt i min bonusfamilj idag. Inte för att jag kämpar för att själv hamna överst på pallplatsen men vårat gemensamma barn förtjänar att tillsammans med dom andra få stå överst på hans prioriteringslista, även fast hans tidigare ungar gör allt för att få bort pappans fokus från henne så gör jag allt för min unge. Precis som deras mamma gör.

    Min man däremot jobbar på rätt bra till att fixa sig en till föredetta mamma till hans barn att börja lobba varannan veckas liv med. Det fattar inte den där idioten!
    Du beskriver helt hur mitt liv varit och mitt råd till dig är att lämna så fort du kan.

    Även om ert gemensamma liv skulle bli bättre så kommer det alltid skava i ditt hjärta efter hur han har betett sig. Att behöva kämpa (och förlora) för att ens barn inte ska hamna på sista plats av den andra förälderns biologiska barn leder till en enorm sorg och bitterhet.

    Jag stannade och nu är våra barn stora, en har lämnat boet. Min makes dotter bor inte ens i Sverige längre och min man och jag lever ett lugnt liv.

    Jag vet att han älskar mig och han är numera väldigt kärleksfull men det hjälper inte. Innerst inne vågar jag inte lita på honom och min egen kärlek nöttes ner bit för bit av alla svek.

    Varför stannar jag?  Jag vet inte, kanske för att mitt liv inte ska kännas totalt bortkastat. 
  • Anonym (pippilotta)
    Anonym (Ida) skrev 2020-03-02 23:45:53 följande:
    Hur kom det sig att du valde att skaffa flera barn i ett sådant elände?

    Du skriver att du varje dag fått kämpa för era gemensamma barns existensberättigande.

    Kom hans beteende helt plötsligt?

    Måste vara jobbigt att vara bitter fortfarande efter så lång tid.

    Min historia: min exman satte sin dotter på piedestal, jag tyckte att han var en toppenpappa! Tills vi fick vårt gemensamma barn, som fick leva i skuggan av sin storasyster. Hon kom undan med allt, hennes vilja var hans lag osv. Hon fick största sovrummet, trots att hon bara var hos oss åtta dagar i månaden då.

    Detta var bara ett exempel, men det blev till slut för mycket att stå ut med att vårt barn inte verkade vara lika mkt värt, som bonusbarnet.

    Jag skilde mig när vårt barn var tre år.

    Först DÅ blev vårt barn värt något för honom. Innan hade han bara kallat honom för "lillen", eller "pojken", men nu fick han plötsligt heta sitt riktiga namn. Och fick uppmärksamhet.

    Hade nog också blivit bitter om jag stannat i den konstellationen vi levde i.
    Ja du, varför gjorde jag det? Det har jag frågat mig själv många gånger. Något slags hopp om att det en dag skulle bli bättre vilket det alltså inte blev.

    Ja, hans beteende kom plötsligt. Precis som din man satte han sin dotter på en piedestal och gjorde allt för henne och precis som du såg jag det som ett tecken på att han skulle bli en fantastisk pappa till vårt/våra gemensamma barn.

    Kanske jag borde gjort som du och lämnat för länge sen. Kanske hade våra barn då blivit viktiga för honom. Jag måste erkänna att tanken slog mig då och då när barnen var yngre men jag trodde ändå att det bästa för barnen var att de växte upp i en "hel" familj.
  • Anonym (pippilotta)
    Ess skrev 2020-02-24 19:53:11 följande:
    Jag har inte förlåtit.
    Inte jag heller.
  • Anonym (pippilotta)
    Anonym (På g) skrev 2020-03-03 12:02:51 följande:
    Hur yttrade det sig att han satte sin dotter på piedestal? Vilka varningstecken fanns det? Är på g att flytta ihop med en man med barn, vill inte göra samma misstag...
    Hon var hans lilla prinsessa. Han var oerhört engagerad i allt hon gjorde, gick på varje dansträning. Tog ledigt för att kunna vara med på varje skolavslutning. Var noga med att ha hennes favoritmat hemma när hon kom.

    Han tyckte att "barn måste få kosta" och hostade gärna upp pengar till ridlektioner och resor flickan gjorde med mamman (som inte hade råd).

    Han tog hela inskolningen när hon bytte dagis och vab delades lika med mamman.

    När det kommer till våra gemensamma har han endast gått på avslutning när den äldsta tog studenten, annars har han "omöjligt kunnat ta ledigt just den dagen".

    Barnens fritidsintressen har jag fått ta hand om, både betalat och skjutsat. Eftersom jag inte har obegränsat med pengar så har också valet av aktivitet varit begränsat.

    Våra barn har varit utomlands en gång, en helg i London, mer har det inte funnits pengar till.

    Inskolningar och vab har helt legat på mig. Läkarbesök och BVC likaså.

    Det jag såg som positivt i hans föräldraskap innan vi fick gemensamma barn kanske jag istället borde ha sett som varningssignaler. Det var kanske naivt av mig att tro att han skulle vara en likadan förälder även för gemensamma barn.

    Naturligtvis finns det styvfamiljer som fungerar men utifrån mina egna erfarenheter avråder jag dig från att bilda "ny-familj".
  • Anonym (pippilotta)
    Anonym (På g) skrev 2020-03-03 15:56:57 följande:
    Okej vad tråkigt att det blev så :/ Jag förstår dock inte logiken i detta. Hur kan man bry sig mer om ett barn än det andra? :(

    Hade han svårt att sätta gränser mot dottern också? Fick hon göra som hon ville tex, och hur blev det när du kom in i bilden, fick du liksom stå tillbaka då?

    Jag upplever min partner som en bra och gränssättanse förälder, han sätter inte barnen på piedestal vad jag har märkt men jag har ju ingen aning om hur det blir om vi får barn. Låter inte kul att mötas av det du har gjort.
    Ja du, om jag bara kunde svara på det...

    Själv har jag ju två barn och skulle aldrig kunna göra skillnad på dem eller hysa starkare känslor för den ena.

    Gränser fanns det för dottern tills vår första föddes. Då blev det plötsligt väldigt synd om henne och det kompenserades med att överösa henne med presenter och uppmärksamhet och alla gränser upphörde.
    Anonym (Ina) skrev 2020-03-03 15:06:28 följande:
    Jag har precis samma upplevelse, ord för ord.
    Det var tråkigt att höra...
Svar på tråden Så sjukt skönt att slippa bonuslivet!!!