• Anonym (Ina)

    Så sjukt skönt att slippa bonuslivet!!!

    Grattis! Jag har åtta år kvar. Räknar dagarna. Styvbarnet hälsar fortfarande inte på mig efter tre år under samma tak. Men självklart ska jag vara som en extramamma och diska och laga mat och tvätta! Nej, fuck det. Jag står bara ut och gör min grej numera.

  • Anonym (Ina)
    Kramklubba skrev 2020-02-12 11:12:42 följande:

    Först propagerar kvinnor för att antalet skilsmässor med barn ska öka. Sedan blir kvinnor sura för att de vill leva med män som har barn sedan tidigare. Det är väldigt väldigt märkligt och ologiskt.


    Det är inte samma kvinnor som propagerar för fler skilsmässor som inleder en relation med en man som har barn sedan tidigare. Det är vi styvmammor som lever med dom där kvinnornas barn varannan vecka..
  • Anonym (Ina)
    Anonym (Ä) skrev 2020-02-12 12:33:44 följande:

    Ja, det förstår jag. Vad jag inte förstår är varför folk envisas med att inleda ett förhållande och ens överhuvudtaget dejta någon med (i alla fall minderåriga eller hemmaboende) barn sedan innan. Det har jag aldrig gjort och har definitivt inga planer på att någonsin göra heller. Nu har jag själv barn och är ensamstående och ändå tänker jag absolut inte dejta män som också har barn (dejtar för övrigt överhuvudtaget inte alls) och det kommer aldrig flytta in en man i vårt hem, utan skulle jag mot förmodan träffa någon nån gång så blir det särbo och definitivt inga gemensamma barn! Jag tänker aldrig bli en så kallad ?bonusmamma?. Aldrig i livet. Det ligger i mitt, men allra främst mitt barns, intresse att hålla ?bonusfamilj? och ?styvförälder? borta från våra liv. Förutom att det skapar onödiga konflikter, stress och drama i vardagen så är risken för barn att bli sexuellt utnyttjade, misshandlade, mördade eller allmänt illa behandlade betydligt högre när ?bonusföräldrar? finns med i bilden. Det är en känd riskfaktor. Den risken tänker jag inte utsätta mitt barn för och fattar verkligen inte varför andra villigt utsätter sina barn för det.


    Och jag förstår verkligen inte hur du har kunnat utsätta dina barn för en separation och låter dom leva med en ensamstående förälder. Hur tänkte du egentligen när du skaffade barn med en man du inte klarade av att leva med? Det är fruktansvärt oansvarigt av dig och dina barn utsätts för ett stort trauma i och med skilsmässan.
  • Anonym (Ina)
    Anonym (Ä) skrev 2020-02-12 12:47:32 följande:

    Någon tar illa upp ser jag. Du kanske skulle ta och fundera på varför. Hur som helst, nu är det dock så att du inte har någon aning om anledningen till att jag blivit ensamstående och hade du haft det hade du nog känt dig ganska dum. Jag besparar dig det, och sträcker mig så långt som att säga att jag inte är ensamstående av de anledningar du tror.


    Jag tar illa upp eftersom du dom har noll erfarenhet av att vara styvförälder uttrycker dig som om du vet nåt. Nej men du lär uppenbarligen dina barn att relationer är läskiga och lever som singel och ensamstående. Det om något kan skada ett barns syn på kärleksrelationer i framtiden. Du kastar sten i glashus när du skriver ditt första inlägg.
  • Anonym (Ina)
    Anonym (Malus) skrev 2020-02-12 12:45:03 följande:

    Hon kanske är änka, vad vet du om det?

    Spara du dina elakheter för dig själv så mår du nog bättre.


    Sköt du ditt. En ensamstående som lever som singel pga relationsskräck är inte heller ett bra föredöme.
  • Anonym (Ina)
    Anonym (.) skrev 2020-02-12 12:47:17 följande:

    Signaturen (Ä) har i alla fall vett nog att inte utsätta de stackars traumatiserade skilsmässobarnen för ytterligare ett trauma, nämligen att utsätta dem för en styvförälder. Till skillnad från dig själv.


    Jag har aldrig utsatt mina barn för en separation eller skilsmässa. Skulle aldrig göra det heller.
  • Anonym (Ina)
    Hjiloix skrev 2020-02-12 12:50:10 följande:

    Där har du fel. En separation behöver inte alls vara skadlig för barnen, tvärtom. Det kan faktiskt vara en befrielse. Att man är separerad motsäger på intet vis att barnen kan träffa och ha bra kontakt med båda föräldrarna. Många skilsmässobarn mår bra och trivs med lugnet som kommer av att föräldrarna inte nöter på varandra och bråkar jämt. Även kärnfamiljer kan drabbas av att föräldrarna börjar bråka, tappar kärleken för varandra och bestämmer sig för att skiljas. Ingen kan veta i förväg hur det är att leva med en annan människa i 10, 20 år. Människor förändras, tiderna förändras. Det man är skyldig sina barn är att, om man märker att det är ohållbart att leva med den andra föräldern i den familjekonstallation man gör- skiljas.


    Ja och samma väg går en ombildad familj, det kan börja som rosenskimrande kärlek och goda relationer åt alla håll för att några år senare ha utvecklats till spända relationer och slitsamt bonusfamiljsliv. Och det kan pendla tillbaka igen. Mitt inlägg raljerade över att så totalt döma ut bonusfamiljsliv samtidigt som man själv lever som singelmamma. Det är att kasta sten i glashus.
  • Anonym (Ina)
    Anonym (förstår dig) skrev 2020-02-12 13:21:57 följande:

    Det är exakt detta som är anledningen till att jag aldrig kommer att bli bonusmamma. Det är bara att läsa här på FL för att se att bonusmammor ofta utnyttjas som en betjänt som man kan lämpa över ansvaret för andras ungar på. Man får inte heller säga ett endaste knyst om att bonusbarnen är jobbiga, för då är man en empatilös häxa som får skylla sig själv, till skillnad från föräldrar som får styrkekramar när de klagar på sina egna barn.


    Instämmer helt i detta.
  • Anonym (Ina)
    Anonym (Gå) skrev 2020-02-12 18:43:49 följande:

    GÅ!

    Det finns gott om fina människor att leva med, Man behöver inte välja en som redan har barn. Vänta inte i 8 år, gå nu!


    Vi har tyvärr gemensamma barn och jag älskar min man så jag står ut. Efter dessa åtta år så kommer vi ha många fina år att leva familjeliv på, fast utan styvbarnet.
  • Anonym (Ina)

    Svar till alla som skammar bonusmammor för att de borde veta vad de gav sig in på: många av oss upplever att det var enkelt de första åren, som en smekmånadsfas kan man nästan säga. Precis som med nyförälskade par så ser man mest fördelarna och har en positiv inställning. Speciellt innan man har flyttat ihop med bonusbarnet. Alla inbördes anstränger sig för att ha en fin relation och är artiga mot varandra. Efter några år har man slappnat av mer i relationen, bor ihop och har kanske skaffat barn ihop, bonusbarnet har vuxit upp mer och man sliter på varandra i vardagen. Man upptäcker att bonusbarnet har fått en så slapp uppfostran så att det knappt har vett att hälsa på vuxna. Det som man tyckte var gulligt med en fem-åring är inte lika gulligt på en pubbe-unge. Det man hade överseende med i början är inte lika enkelt att stå ut med efter sex år. Och då kan det i många fall bli så att det är mycket irritation inom styvfamiljen i perioder. Dessutom har man exet att ta hänsyn till, och det kanske kändes ok när allt var rosenskimrande men efter 8-10 år är man ganska trött på att höra hennes åsikter i sin egen vardag. Ens man kan vara mer eller mindre stöttande i detta men det är inte helt och hållet hans fel att det gnisslar heller. Det är skönt att slippa helt enkelt. Sen är det så att många har fina relationer inom bonusfamiljen igen efter några år, dvs att det går upp och ner. Precis som i ett äktenskap. Och många många är dom kvinnorna och männen som gifter sig och skaffar barn, för att sen skilja sig. Ska vi skamma dom också lika hårt? DU VISSTE vad du gav dig in på!!

Svar på tråden Så sjukt skönt att slippa bonuslivet!!!