• Anonym (Lärar­e)
    Thu 13 Feb 2020 12:59
    2643 visningar
    118 svar
    118
    2643

    Skolan höll kvar barnet

    Anonym (Arg) skrev 2020-02-13 12:00:50 följande:

    Igår när jag kom för att hämta mina barn i skolan så var den ena inte där jag förväntade mig och efter lite rundfrågning fick jag veta att hen och några andra barn pratade med läraren om en incident under dagen. Jag sa att vi har bråttom och jag kan inte vänta för vi har en viktig tid att passa, men trots det vägrades jag hämta mitt barn och de sa inte ens vilket klassrum de var i.

    Barnet går i fyran.

    Min viktiga tid avbokades för att jag var för sen och nu väntas en saftig faktura pga det.

    Är så arg!

    Har de verkligen rätt att göra såhär!?


    På grundskolenivå får man inte hålla kvar barnet efter skoltid men jag har svårt att se att du 1) ska få någon monetär ersättning och 2) att du skulle komma någonvart med att anmäla det till högre instans. Det bästa du kan hoppas på är en ursäkt.

    Å andra sidan, om det var en så pass allvarlig incident att elever har behövt ett samtal efter skoltid så får man hoppas att ditt barn lärt sig något av det samtalet så det inte händer igen. Ingen vill ha ett barn som är en framtida mobbare eller vandal, eller vad det nu handlade om.

    Eftersom de vägrade tala om var barnet fanns måste det vara riktigt allvarligt. Hade det varit jag och det verkligen var så otroligt akut hade jag kastat mig på telefonen till polisen (112) och meddelat olaga frihetsberövande, men så viktigt kanske det inte var trots allt. Man har liksom inte så många val i det läget.
  • Anonym (Lärar­e)
    Thu 13 Feb 2020 14:51
    #28
    +3

    Att olovligen ta något, oavsett att det är godis som bjudits tidigare, är att räkna som något slags tillgrepp, även om stöld är ett hårt ord i sammanhanget. Läraren ville naturligtvis stävja framtida tilltag, det börjar som bekant med en silversked... För honom/henne är det omöjligt att veta vilket/vilka barn som tagit godis och därför hölls hela gruppen kvar för även om någon var oskyldig skadar det inte att lära sig om moral. Tur att det iaf finns någon vuxen i ditt barns närhet som anser att det är viktigt.

  • Anonym (Lärar­e)
    Thu 13 Feb 2020 18:23
    #48
    Anonym (Arg) skrev 2020-02-13 17:11:36 följande:
    Självklart ska de ha en tillsägelse, men att hålla dem kvar så länge efter skoltid är inte i proportion till vad de gjorde.
    Fast du var ju inte där och kan bedöma hur långt samtalet borde ha varit. Det tog naturligtvis inte mycket längre tid än nödvändigt. Om du låter skolan sköta sitt jobb så blir det bäst så.

    Hur stor är den "saftiga fakturan" som du nu förväntas få förresten?
Svar på tråden Skolan höll kvar barnet