• Anonym (Rädd)
    Fri 14 Feb 2020 10:01
    1183 visningar
    12 svar
    12
    1183

    Kan de tvångsinlägga mig?

    Min psykolog berättade idag att jag borde läggas in och om jag inte gör det frivilligt kan det bli tal om... Minns inte förkortningen, men poängen var iaf att då tas beslutet åt mig och hon sa att det är bättre för mig om jag går med på det frivilligt.

    Kan de genomföra det i praktiken? Vad händer om jag avslutar min kontakt med dem, kan de då göra det ändå? Livrädd för att låsas in nånstans.

  • Svar på tråden Kan de tvångsinlägga mig?
  • Anonym (Rädd) Trådstartaren
    Fri 14 Feb 2020 12:04
    #8
    Vivala skrev 2020-02-14 10:25:09 följande:

    Ja det ska vara så kort tid som möjligt. Nu är det länge sen jag hade lpt och max har jag haft det 1 månad. Då fanns inte ens lpt inom öppenvården. Jag har haft mot flera ggr under ett till 3 dygn några ggr upp till en vecka sen har det behövts nån jurist och det här endast hänt en gång.

    Detsamma gäller exempelvis bältning det ska vara så kort tid som möjligt och man ska vara övervakad. Det är även bara en läkare som får ta beslut om det.


    Bältning!?
  • Anonym (Rädd) Trådstartaren
    Fri 14 Feb 2020 16:02
    #10

    Jag förstår inte alls varför hon är så orolig, hon tyckte att jag uttryckt mig lite väl mörkt förra besöket för att hon ska kunna låta det vara, men det betyder inte att jag är en fara för vare sig mig själv eller andra.

    Jag får seriöst panik av bara tanken att de skulle låsa in mig.

Svar på tråden Kan de tvångsinlägga mig?