• Pimpinellan

    lågt TSH vid IVF

    Med så låg dos finns det ingen risk att det blir för lågt. Under 1 är jättebra, rekommenderas utomlands vid IVF. Blir man gravid stiger oftast TSH och då kan man behöva höja dosen Levaxin.

  • Pimpinellan
    Jagochdublirvi skrev 2020-02-14 21:26:13 följande:
    Risk finns Visst att det blir för lågt även med den dosen varför det är viktigt att kolla upp det hela. Som exempel, så äter jag levaxin sedan många många år tillbaka. Tar jag 125mg/dag så sticker mina värden iväg uppåt och bortåt 3-4 och jag mår jättedåligt. Med 150 mg/dag så hamnar jag på under 0,5 Och mår dåligt pga det. Så nu äter jag 125 varannan dag och 150 varannan och då skiftar mina värden mellan 1,1 och 1,9

    Men för att svar på din fråga TS, hur länge har du tagit 25mg innan du höjde dosen? Jag har för mig att man brukar säga att det tar 4-6 veckor att se om man har hamnat rätt i dos.

    Gällande dina frågor om östrogen så vet jag inte, men det borde väl sin läkare veta? Om inte annat så fråga på apoteket, de borde veta, kan man tycka
    25 är en jättelåg dos, de flesta måste höja för att få bukt med TSH-värdet. Jag tog 75 i många, många år utom som gravid- då fick jag höja till 100. En enda gång blev värdet för lågt- då hade jag 0,04.
Svar på tråden lågt TSH vid IVF