• Anonym (Ann)

    Ihjälstressad av kontorslandskap

    Anonym (slut) skrev 2020-02-14 14:49:38 följande:

    Jag bytte jobb för två år sen, hade då haft eget kontorsrum hela mitt arbetsliv utom kortare perioder då man varit två i samma rum.

    Anledningen till bytet var stress och en kortare utmattningssjukskrivning 2017, men jag tyckte ändå att jag var rimligt läkt igen när jag bytte jobb 2018.

    Men nu sitter jag mitt vid en gång där 20 man fördelade på 2 plan springer fram och tillbaka dagligen, har kollegor på båda sidor 2 och 3 m bort, och ibland har folk snackmöte vid deras skrivbord ganska långa stunder. En grupp på sex pers har dessutom gruppmöte en halvtimme och pratar högt varje fredag 2 m bakom min rygg på andra sidan om en skärm. Förutom då att det ofta kommer kollegor och frågar mig efter framförallt kollegorna på plan 2, då jag sitter närmast dörren.

    Jag använder earbuds men kan inte täcka öronen med over-ear hela dagarna, jag får hörselgångsinflammation och mår inte bra av det.

    Jag kan inte sitta hemma då jag behöver två stora skärmar för att hålla uppe alla dokument jag behöver samtidigt och vårt VPN är ingen hit.

    Ju mer stressad jag blir desto mer ljudkänslig blir jag och nu är det snart omöjligt att få något gjort alls. Ibland sitter jag kvar på kvällen men då är jag så trött, jag jobbar bäst på förmiddagen med saker som kräver tänkande. Och då ska man istället ha möten, såklart.

    Idag gick jag hem tidigt för jag tänker gå dit imorgon istället för att jobba så det äntligen är TYST. Men jag ska väl inte offra alla helger på det?

    Känner enorm prestationsångest med panikattacker för att jag inte lyckas få gjort det jag behöver i den här miljön. Vad ska jag göra? 


    Det enda jag kan råda dig till är att söka annat jobb. Tyvärr.

    Det du beskriver är det många som upplever. Det görs ju av ekonomiska skäl, men jag tror faktiskt att man förlorar på det i längden, att folk om inte kan jobba ostört och koncentrerat kommer det att kosta mycket mer.

    Själv sitter jag i gamla lokaler, men jag har eget rum, det är guld värt.
Svar på tråden Ihjälstressad av kontorslandskap