• Anonym (Psss)

    Falskt anklagad och lämnad för otrohet

    zuka1 skrev 2020-02-14 20:58:38 följande:

    Sitter här och funderar på vad det är som har hänt. Hur jag lyckades komma till den här punkten. Min livspartner har lämnat mig för att hon tror så starkt att jag har varit otrogen, när jag aldrig någonsin gjort något. Jag fick aldrig en chans att förklara mig. Jag fick aldrig en chans att berätta och bevisa att jag inte har varit otrogen, att jag verkligen är oskyldig. Blev bara lämnad sådär. Utan ett enda ord. Och jag kan inte förklara mig längre heller. Hon vill inte veta av mig. Har blockerat mig överallt. Ignorerar och blockerar mig så fort jag får tag på henne.

     

    Vad gör man nu? Hur går man vidare från detta? Är det någon annan som varit i samma sits? Har gråtit och deppat i flera dagar nu, och vetskapen att jag är oskyldig har gjort smärtan så mycket värre..

     

    Händelse: Har kontakt med flera av mina tidigare partner på sociala medier och telefon (inget jag tänker på utan ser dem som vänner bara). En av dem är mitt senaste ex. Vi hade kontakt då och då, och jag var endast trevlig och social (som jag är i vanliga fall mot alla). Gick aldrig över gränsen. Gjorde varken något fysiskt eller skrev något olämpligt till henne. Berättade gång på gång att jag hade en flickvän som jag hade känslor för och var lycklig med. 

    Min flickvän kontaktar mitt ex utan min vetskap (vars anledning jag fortfarande inte vet) och där berättar mitt ex att det har varit fram och tillbaka mellan oss?!?!? Like wtf? Konfronterar mitt ex som säger att hon ej tagit mig på allvar när jag sagt att jag har flickvän, och att hon ändå hade hoppats på att vi kunde lösa allt. Efter detta dör all kontakt med min nuvarande flickvän. Hon vill inte höra något. Hon tror på mitt ex. Och mitt ex är inte villig att prata med min flickvän pga svartsjuka. Det hela känns som en mardröm....


    Du har alltså haft kontakt med ett ex som uppenbart vill ha tillbaka dig men du har "inte tänkt på henne som ett ex utan bara som en kompis" ? Du får ursäkta men oavsett om du var intresserad av henne längre eller ej så bör du väl ha uppmärksammats på att hon ville mer än att vara kompis. Så där kan du inte komma undan med att "du inte tänkt så" du borde liksom ha påmints om att det inte bara var en kompis varje gång hon raggade på dig. En kompis brukar ju inte ragga på en liksom och försöka f0 tillbaka dig. Det låter snarare som ett ex som vill ha tillbaka dig som du borde ha haft respekten att bryta med till förmån för din nya tjej.
  • Anonym (Psss)
    Anonym (Men) skrev 2020-02-14 22:20:37 följande:

    Men hur ofta skrev du med ditt ex då du säger att du gång på gång berättade om din flickvän?

    Hur mycket har man att prata om med sitt ex egentligen? Det är ju slut av en anledning. Klart man kan fråga hur läget är osv men mer än det förstår jag inte.

    Va det varje dag? Måste ju varit en del då din flickvän tar kontakt med ditt ex och frågar.


    Exakt. Kan ju inte varit så att de bara hörts nån gång per år för att kolla läget. De har haft så tät kontakt att flickvännen blivit misstänksam och kontaktat exet. Så jag tänker att redan där är det nåt fel. Det jag menar är att även om exet inte hade lurat flickvännen så var det redan något som var galet i och med att flickvännen kände sig tvungen att kontakta exet.

    Jag gissar också att flickvännen ifrågasätt pojkvännens kontakt med exet direkt till pojkvännen. Säkert bett honom att sluta. Men han har fortsatt.

    Och som jag skrev i ett inlägg ovan. Vad är det för kontakt de haft? Han har "gång på gång fått påpeka att han har en ny flickvän". Är ens ex fortfarande kär och vill ha tillbaka en så bryter man kontakten. Dels av respekt för exet, (varför ha kontakt så hon kan fortsätta träna, bättre om hon får komma över honom) och dels av respekt för nya flickvännen.

    Tror ts har gillat uppmärksamheten från gamla ex. Hoppas han har lärt sig en läxa nu.
  • Anonym (Psss)
    zuka1 skrev 2020-02-14 22:36:24 följande:

    De flesta verkar inte ha läst min post noga. På första meningen på händelsen står det klart och tydligt att jag har kontakt med FLERA av dem jag har träffat tidigare. Vill alla dem som kontaktar mig eller frågar om träff även ha mig? Det tror jag inte. Jag är inte någon sorts player. Är bara social. ALLA jag känner VET att jag har flickvän. Och det var inte så att jag hördes med mitt ex varje dag, det kanske var EN gång/v. 

     

    Men känns som att folk här inne behandlar kön olika? Hade det varit tvärtom, där en kvinna råkat ut för detta, så hade vanliga responsen blivit att killen är för svartsjuk och kontrollerande, och att man självklart ska kunna ha kontakt med sina tidigare utan att det ska behöva betyda något. Tror ni missar poängen med inlägget dock. Ett fungerande och hälsosamt förhållande byggs på KOMMUNIKATION. Hade min flickvän pratat med mig om att hon ogillar vissa saker, så hade detta kunna lösas så mycket smidigare. Det gör mig inget att ha kontakt med sina tidigare, gäller för båda två, men om hon skulle ogilla det så skulle jag inte riskera förhållandet för någon som inte betyder något för mig längre.


    Mycket möjligt att inte alla fina ex vill ha tillbaka dig. Men ditt senaste ville tydligen det. Och det har du ju fattat eftersom att du flera ggr fått påpeka för henne att du har en ny flickvän. Och trots att du visste att hon ville ha dig har ni hörts 1 g i veckan? Hade jag varit din flickvän hade jag varit lack redan där.

    Och vad är det ni har pratat om egentligen? Med tanke på att ditt ex trodde ni skulle bli tillsammans igen kan det ju inte vara väder och vind ni har pratat om direkt.
  • Anonym (Psss)
    zuka1 skrev 2020-02-14 22:49:54 följande:

    Vilken livlig fantasi du har! Hon har aldrig ifrågasatt eller bett mig sluta, för hon visste ej om vilka jag hade kontakt med. Lite komiskt att din fantasi inte låter tänka logiskt. Frågar någon hur det går med ens flickvän ibland så påpekar man väl att man har en flickvän när man svarar på den frågan?

    Nej, jag har aldrig varit ute efter bekräftelse eller uppmärksamhet från andra. Jag är social som kan prata med alla om allt. Så jag ser ingen läxa här att lära mig. Tack ändå för tipset!!


    Inte bara jag som har livlig fantasi då. Din flickvän också då tydligen. Det är ju hon som fått för sig att du har nåt att dölja med ditt ex. Hon har så livlig fantasi att hon till och med ringer ditt ex för att få bekräftat om hennes fantasi stämmer.

    Så nåt är det ju i ditt beteende som sätter igång fantasin hos folk uppenbarligen. Tex det faktumet att du väljer att prata en gång i veckan med en brud som vill ha dig. Det beteendet kan ju onekligen sätta igång fantasin.

    Och tydligen är det inte bara jag och din flickvän som har livlig fantasi. Ditt beteende sätter även igång fantasin hos ditt ex. För hon hade ju fått för sig ni var på G igen.

    Så du kanske borde fråga dig vilka signaler ditt beteende sänder ut eftersom alla kvinnor runt om dig verkar missuppfatta allt.
  • Anonym (Psss)
    zuka1 skrev 2020-02-14 23:01:45 följande:

    Det är nog du som bör sluta här. Du kommer med personliga påhopp utifrån dina egna moraler istället för att tänka objektivt som en mogen vuxen(?). Jag har massor med vänner som fortfarande har kontakt med sina tidigare. Det kan dem ha just för att dem kunde skiljas åt som vänner. Att du inte har det betyder inte att andra som har det gör fel. Har inte haft en enda som klagat på det innan detta.

    Men det är irrelevant. Inget av det du skriver svarar på mitt inlägg, så du kanske ska spara dina moraler till dig själv och låta vuxna ta diskussionen här? 


    Du kan ha hur många vänner som helst som har skilts åt som vänner och fortfarande kan ha kontakt. Men det är ju inte riktigt jämförbart med dig och ditt ex. För hon har ju velat ha tillbaka dig och dessutom även trott att ni var på gång igen. Redan där är balansen att ni bara är vänner rubbad. En vill mer. Och det är fräckt mot din flickvän att ha kontakt med en tjej som är ute efter mer. Kan du inte förstå Det?

    Oavsett om man ska bör ha kontakt med ex eller inte om man är i ett förhållande. Oavsett om man bör ha vänner av samma kön eller inte. Oavsett om din partner är svartsjuk eller inte: ha inte kontakt med nån som är ute efter dig.
  • Anonym (Psss)

    Får också känslan av att ts är ganska ung (som någon skrev ovan). För när man kommer upp lite i ålder, har seriöst förhållande, bor ihop, kanske har barn, ja då skulle inte jag påstå att det är vanligt att man har kontakt med alla sina gamla partners, speciellt inte så ofta som 1 gång i veckan.

    Jag skulle vilja påstå att det inte heller är jättevanligt att man har kontakt så ofta med vänner av det motsatta könet om man är i ett seriöst förhållande heller. Men jag är svartsjuk så det kanske bara är jag. Fast jag kan nog inte komma på nån vän i min ålder heller som pratar så pass ofta heller. Tänker att det överhuvudtaget skulle vara svårt att ha ett seriöst förhållande, heltidsjobb, kanske barn och dessutom hinna ha kontakt med alla vänner släkt och alla gamla ex en gång i veckan.

    Om du har haft så tät kontakt som en gång i veckan med ditt ex så låter det helt osannolikt att det skulle ha gått dig förbi att hon ville ha dig tillbaka. Och ändå har di fortsatt ha kontakt med henne . Inte respektfullt mot nån inblandad.

    Även om det var konstigt av ditt ex att ljuga för din tjej så måste du fundera över vad det var du gjorde fel som gjorde att din tjej började misstänka nåt från första början. Alltså vad var det som gjorde att hon lyfte luren och ringde ditt ex? För hon har ut bara random ringt alla tjejer i di telefonbok. Hon har ringt just henne. Kan du komma på nåt o ditt beteende, nåt du har sagt som faktiskt gjort henne så orolig att hon tog det här steget? För du fokuserar mest på att din flickvän är arg för att hon fått fel info av ditt ex. Och om hon bara får reda på att ditt ex ljög så blir det bra. Men du måste också fokusera på vad som ledde till att hon ringde. Vad har gjort henne så orolig att hon ringde? Är det något du kan ändra i ditt beteende så hon hade kunnat vara trygg med dig istället?

  • Anonym (Psss)
    Tecum skrev 2020-02-15 11:49:57 följande:

    Helt riktig iakttagelse. Många har kontakt med gamla ex, av olika anledningar. det behöver inte vara något dramatiskt. Om din flickvän inte är bekväm med det måste hon berätta det och då ska du givetvis dra ner  eller avsluta den kontakten. Men nu gjorde hon inte det och jag drar genast slutsatsen att antingen är hon sjukligt svartsjuk eller så tog hon tillfället i akt att avsluta relationen utan att behöva få skulden. Ursäkta att jag säger det men det känns inte som någon större förlust att vara av med henne. Ditt ex är ännu värre som medvetet går in för att sabba andras relationer, akta dig för henne! Du behöver fundera på vilken sorts kvinnor du dras till.


    Sjukligt svartsjuk? Att ha kontakt med ett ex som fortfarande vill ha till en kan nog få ganska många att lacka ur utan att man för den sakens skull kvalar in på "sjukligt svartsjuk listan".
  • Anonym (Psss)
    Tecum skrev 2020-02-15 11:49:57 följande:

    Helt riktig iakttagelse. Många har kontakt med gamla ex, av olika anledningar. det behöver inte vara något dramatiskt. Om din flickvän inte är bekväm med det måste hon berätta det och då ska du givetvis dra ner  eller avsluta den kontakten. Men nu gjorde hon inte det och jag drar genast slutsatsen att antingen är hon sjukligt svartsjuk eller så tog hon tillfället i akt att avsluta relationen utan att behöva få skulden. Ursäkta att jag säger det men det känns inte som någon större förlust att vara av med henne. Ditt ex är ännu värre som medvetet går in för att sabba andras relationer, akta dig för henne! Du behöver fundera på vilken sorts kvinnor du dras till.


    Tycker inte heller att man ska behöva berätta för sin partner att det är olämpligt att ha kontakt med ett ex som fortfarande har känslor. Det skulle jag uppskatta om min partner listade ut själv av respekt för både mig och exet. Fingertoppskänsla och sociala koder nämnde någon ovan. Ts samt tecum kanske båda är för unga ännu. Jag var likadan när jag var ung. Men jag vet bättre nu.
  • Anonym (Psss)
    Anonym (|) skrev 2020-02-16 02:57:31 följande:

    Har inte läst allt men rubriken påminde mig om en person som bröt kontakt med mig på grund av liknande, falska anklagelser. Efter ett halvår berättade jag om relationen för en professionell som sa "han är narcissist". Läste på om NPD och ja, allt stämde. De kommer in i ens liv för att lämna på ett sätt som lämnar en ångerfylld och förvirrad, ofta påhittade anklagelser som får dem att se ut som offer för de vill att man ska böna och be dem om att stanna, lyssna, förlåta, förstå, förklara. 


    Fast flickvännen har ju inte hittat på och kommit med falska anklagelser. Det är ju exet som har hittat på och flickvännen råkar tro på henne. Skulle jag nog också gjort för man tänker inte att nån ska hitta på nåt sånt.
  • Anonym (Psss)
    Tecum skrev 2020-02-15 12:20:04 följande:

    Jag får intrycket att TS inte begrep att exet hade känslor kvar. Kanske var han naiv och socialt okänslig just på den punkten. Men som man kan jag också se det som svårt att förstå när och om kvinnor har känslor för mig, jag tar liksom för givet att de inte har det då jag inte ser mig som något särskilt kap.

    Bägge har ett ansvar i en relation, flickvännen borde markerat att hon inte var bekväm med kontakten


    Det är möjligt att han varit naiv och inte fattat det. Men samtidigt är det nåt konstigt i ekvationen att flickvännen ändå har misstänkt nåt så pass mycket att hon sväljer all stolthet och plockar upp luren och ringer medan ts då alltså inte skulle ha fattat nåt.

    Känns som det är mycket som gått honom så totalt förbi: Att inte alla gillar att man har kontakt med samtliga gamla partners speciellt inte så ofta som en gång i veckan, att hans flickvän defenetivt inte uppskattade det samt att exet som han hade tät kontakt med hade känslor för honom och exet har uppfattat det som att de är på G.

    För att påstå sig vara väldigt social så här ts missat väldigt mycket som försiggått runt honom.
Svar på tråden Falskt anklagad och lämnad för otrohet