• Stockholm32

    Falskt anklagad och lämnad för otrohet

    Å ena sidan låter ditt ex som du haft kontakt med helt galen om hon försökt få det att låta som ni fortsatt haft något på g när din flickvän kontaktade henne.

    Å andra sidan borde detta vara ett non-issue... varför i hela fridan ha kontakt och vara trevlig mot ex "precis som mot alla andra" när du har en flickvän?!?! Jag kan inte riktigt se varför. Visst man vill inte vara otrevlig genom att ignorera personer när de kontaktar, men lite får man faktiskt stå ut med när man har ett nytt förhållande. Man kanske verkar otrevlig om man inte för en dialog med sitt ex, men herregud!!!! Varför skapa utrymmer för svartsjuka och dramatik???

    Vet inte riktigt vilket råd jag ska ge annat än ge din flickvän tid. Men om jag var du skulle jag se detta som en läxa oavsett. Och att bara vilja vara trevlig mot folk räcker inte som ursäkt att ha kontakt med folk som man inte borde. Har du inte andra vänner?

  • Stockholm32
    zuka1 skrev 2020-02-14 22:36:24 följande:

    De flesta verkar inte ha läst min post noga. På första meningen på händelsen står det klart och tydligt att jag har kontakt med FLERA av dem jag har träffat tidigare. Vill alla dem som kontaktar mig eller frågar om träff även ha mig? Det tror jag inte. Jag är inte någon sorts player. Är bara social. ALLA jag känner VET att jag har flickvän. Och det var inte så att jag hördes med mitt ex varje dag, det kanske var EN gång/v. 


     


    Men känns som att folk här inne behandlar kön olika? Hade det varit tvärtom, där en kvinna råkat ut för detta, så hade vanliga responsen blivit att killen är för svartsjuk och kontrollerande, och att man självklart ska kunna ha kontakt med sina tidigare utan att det ska behöva betyda något. Tror ni missar poängen med inlägget dock. Ett fungerande och hälsosamt förhållande byggs på KOMMUNIKATION. Hade min flickvän pratat med mig om att hon ogillar vissa saker, så hade detta kunna lösas så mycket smidigare. Det gör mig inget att ha kontakt med sina tidigare, gäller för båda två, men om hon skulle ogilla det så skulle jag inte riskera förhållandet för någon som inte betyder något för mig längre.


    Men sluta nu. Jag tror alla förstått att du är en social fjäril som har kontakt med allt och alla och du verkar inte förstå att det är just det som är problemet. Du låter väldigt naiv. Och de flestas åsikt här inne är att du ska sluta hålla på att ha kontakt med samtliga ex när du har flickvän. Kom inte dragandes med ursäkten att det hade varit annorlunda om du var tjej. Jag känner ingen som har regelbunden kontakt med sina ex... och jag är tjej som har nästan bara tjejkompisar. Och det skulle aldrig komma på frågan att ha kvar något ex på en social nivå när jag är i ett seriöst förhållande med en ny. Det är barnsligt att tro att man kan gå runt och vara polare med alla. Det är liksom helt jävla onödigt att tillåta den dramatiken.
  • Stockholm32
    zuka1 skrev 2020-02-14 23:10:44 följande:
    Argumenterar inte med alla om infallsvinklar. Jag frågar om tips om vad jag kan göra med min flickvän som inte vill lyssna (mogna och objektiva svar helst, kanske för mycket begärt inser jag nu efter att ha läst vissas svar), medan folk här inne predikar om moraler om vem jag har kontakt med.
    Ge det tid. Du måste lugna dig. Tyvärr verkar det inte som att hon är öppen för din förklaring nu. Finns inget att råd någon kan ge tyvärr. 
  • Stockholm32
    Anonym (gg) skrev 2020-02-14 23:22:25 följande:
    Svartsjuka är inte en förbjuden känsla. Många vill få det att framstå som att den svartsjuka alltid är den dåliga människan i relationer, när det faktiskt ibland kan vara ett tecken på att partnern går över ens egna gränser.

    Jag pratar inte om att man ska bli svartsjuk på kollegor eller vänner. Jag pratar om den vänskapliga personens sätt att hantera svartsjukan. 
    Mycket bra skrivet. När min kille säger "är du svartsjuk" är mitt svar alltid "JA!"... Har aldrig förstått varför man inte skulle våga erkänna den känslan.

    Aldrig heller förstått varför vissa tycker det är kul att göra sin partner svarsjuk.
Svar på tråden Falskt anklagad och lämnad för otrohet