Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Pruta vid köp av bostad

    MsM84 skrev 2020-02-14 21:59:42 följande:

    Jag hade också blivit arg och anti som säljare. Om det finns lån eller inte är rätt irrelevant, det relevanta är vad marknadsvärdet är på bostaden. Fundera på vad andra gått för, vilket skick de rimligtvis varit i och vad som är ett rimligt pris för bostaden. Ingen kommer vara intresserad av att sälja för nästan halva priset av vad en mäklare värderat den till.


    Marknadspriset är ju vad marknaden vill betala för den. Så just nu vill ingen köpa den, så vad ska då marknadspriset vara, anser du?

    Självklart måste man som säljare inse att det man säljer inte går att sälja för det begärda priset. Viss kan man bli arg, men det gör ju inte att man får mer pengar. 
  • Anonym (Anna)
    Anonym (myself) skrev 2020-03-05 11:59:59 följande:

    Ja, jag skulle bli förbannad. När jag begär ett pris, så är det just det priset som jag vill få ut och ev. mer, annars skulle jag lägga ut för just 500.000 och inte 800.000. Max 700.000 som jag skulle kunna överväga i bästa fall.


    Fast det är ju inte du som bestämmer priset, det är köparen. Eller, du kan låta bli att sälja om du inte får vad du vill ha.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (myself) skrev 2020-03-05 13:16:17 följande:
    Om man inte har bråttom, så finns det alltid rätt köpare till rätt pris Och helt generellt tycker jag att det är oförskämd att lägga ett skambud oavsett. Förvisso är det inte bostadsaffärer men tänker direkt på flera fall när man skulle t ex sälja en bil och la ut den för 10.000 och direkt får 3 samtal att de ska hämta bilen nu på en gång och betala kontanter, men för 1.000!
    Jag tycker inte att det är oförskämt. Passar inte priset man erbjuden så är det bara att tacka nej.

    Tyvärr hinner de flesta säljare av hus inte vänta hur länge som helst.
Svar på tråden Pruta vid köp av bostad