• Anonym (.)
    Mon 17 Feb 2020 16:36
    3303 visningar
    11 svar
    11
    3303

    Katt som dricker ur samma glas - gravid

    Jag undrar om det finns någon risk med att katter dricker ur glas när man är gravid, som man själv dricker ur sen? Har en katt som dricker ur varenda glas han ser, och ibland är det svårt att ha koll på om hon varit i glasen men säger givetvis till om jag ser att han är där och dricker och då tar jag nytt glas.

    Jag tänker då på tex toxoplasma infektion? Vad jag hört så smittar katter endast via avföring och därför ska man undvika kattlåda, men att gosa med katten som vanligt är inte en risk. Hade det smittat via saliv så hade väl även det varit en risk då det slickar sig överallt i pälsen, eller har jag fel?

  • Svar på tråden Katt som dricker ur samma glas - gravid
  • Anonym (.) Trådstartaren
    Mon 17 Feb 2020 20:16
    #10

    Okej, verkar som det råder lite olika meningar kring det. Har en innekatt som inte är ute och fångar djur, så jag tror risken är liten att han har infektion. Har tidigare levt med utekatter hela livet, så kan också vara så att jag redan haft en infektion. Men om det smittar även via katters saliv förstår ja inte riktigt hur det skulle vara riskfritt att gosa med dem som vanligt då katten slickar sig överallt och om jag sen är där och pussar och gosar så lär väl det också utgöra en risk, om det är så att toxoplasma kan smitta via kaffers mun.

Svar på tråden Katt som dricker ur samma glas - gravid