• Anonym (Upprörd)

    Förskolan låter mitt barn sova

    För ett tag sen började mitt barn bli väldigt svårnattad, jag tänkte att det kanske var en fas, men det blev bara värre och värre... Jag pratade med förskolan om det och fick höra att de låter henne sova där trots att hon för länge sen slutat sova dagtid! Utan att öht prata med mig om det har de tagit ett beslut som sabbat våra rutiner helt och som gör att mitt barn inte får tillräckligt med sömn under natten för att hon somnar för sent.

    Jag sa åt dem att det inte är okej. Problemet med nattningen blev bättre några dagar och sen blev hon svårnattad igen och fick än en gång veta att de bestämt att hon ska sova där för att de säger att hon inte orkar annars.

    Hade de seriöst rätt att bestämma sånt här som förstör för vår familj?

  • Svar på tråden Förskolan låter mitt barn sova
  • Anonym (Ebba)

    Jobbar som förskollärare. 

    Både när jag jobbade som vikarie och ordinarie har jag mött personal som tycker att alla barn ska sova trots att föräldrarna inte vill det och trots att andra, till exempel jag anser att de klarar sig fint utan att sova på dagen. Vissa tycker att det är skönt för att det blir lättare om fler sover och vissa menar att alla barn på förskolan har det behovet. 

    Dock är det skillnad låta barn vara vakna och aktivt hålla barn vakna. Det senare fungerar kanske en dag för att rätta till dygnsrytmen men inte i längden. Är ditt barn det senare tycker jag att hen bör sova på förskolan. Delvis har vi inte tid att hålla barn vakna på det sättet och delvis är det inte bra för barnet. Är det inte så för ditt barn behöver barnet antagligen inte sova. 

    Antingen går du till rektorn eller så säger du till dem att du kommer att behöva gå till rektorn om de inte lyssnar. 

  • Trent
    Gameofthrones skrev 2020-02-19 09:37:26 följande:

    [quote=80235292][quote-nick]Gameofthrones skrev 2020-02-19 09:35:25 följande:[/quote-nick]

    Jag tolkar det som du menade positivt :)

    Det tror jag också men då får man vända på det medans man har ett arbete idag. Man ska vara nöjd att man får ett.


    Om du ska diskutera med dig själv måste du komma ihåg att byta nick, annars blir det så genomskinligt.
  • Trent
    Gameofthrones skrev 2020-02-19 09:35:25 följande:

    Jag tolkar det som du menade positivt :)


    Jaha.
  • Anjisen

    Ni kan inte prata med personalen om vila (inte sova, vila, dvs hon är vaken men hon sitter på en madrass och bara tar det lugnt). Min bonusson har inte sovit på dagtid sedan han var ca 2 år gammal, när han började på stora avdelningen så var det guld och gröna skogar, tills nästa "grupp" ungar började på stora avdelningen året efter, då märkte pedagogerna att han blev så populär att han blev trött, då han är så snäll och inte säger nej till någon. De fick hoppa in och säga till honom att vila en stund, somnade han så väcktes han en stund senare, annars bara satt han på en madrass och tog det lugnt i ett lugnt rum :) Kanske det är ett förslag att ge personalen? Har de ett rum där det för det mesta ska vara lugnt i? typ ett kuddrum eller något? Istället för att visa ilska mot pedagogerna så kom med andra förslag istället som ni/de kan testa så ni får ett harmoniskt barn både hemma och på dagis :) tänk på att nya rutiner kan ta ett tag att få in på ett barn, så ha tålamod (säg även det till pedagogerna). Ja, hon kan inte sova på dagen, för då sover hon inte på natten, men somnar hon så somnar hon, men då måste också pedagogerna vara där och väcka henne efter ett par minuter, de kan inte låta henne sova en längre stund. Hon är ändå 5 år gammal, nästa år börjar hon förskoleklass och där är det inget tal om att sova mitt på dagen fast man är trött. Det kanske bara är så att ditt barn behöver lite mer energi än de andra barnen? en extra halva banan eller en extra bit äpple? oftast behövs det inte mycket för att barnen ska bli pigga igen. Hoppas allt löser sig för er <3

  • Gameofthrones
    Trent skrev 2020-02-19 11:22:35 följande:

    Om du ska diskutera med dig själv måste du komma ihåg att byta nick, annars blir det så genomskinligt.


    Det var inte så jag menade utan glömde tillägga
  • isolande

    Hade samma problem när min dotter var två. Jag fick gå till rektorn och kräva att dottern inte sov. Vila fick hon göra dock, med saga och lugn och ro. Det räckte, annars så vaknade hon 04 på morgonen, precis när lillebror äntligen somnat en längre stund...

    Jag förstår att förskolans personal behöver ha rast, men det är liksom inte mitt problem att ordna med det genom att låta uppllägget sabba hela vår familjetillvaro. Det är arbetsgivarens problem att lösa verksamheten så att 2-3 åringar på väg att sluta dagsova ska kunna vila utan sömn.

  • isolande
    Anonym (Upprörd) skrev 2020-02-18 13:31:30 följande:
    Inte än, trodde faktiskt inte det skulle behövas. Hon är fem och behöver inte hållas vaken, det räcker att de inte lägger henne.
    Fem år?! Naturligtvis ska hon INTE sova på förskolan längre. Gud vad jag hade blivit förbannad!
  • Egon den stora
    Anonymm20 skrev 2020-02-18 08:27:25 följande:

    Att du inte tycker om det är helt ok. Det hsr jag aldrig i ifrågasatt. Jag sa däremot att det är en annan miljö där än på förskola.


    Läser du vad du själv skriver? Jag fattar inte varför du ens drar in en ort som leksand i det hela. Hur många kan relatera till det?
  • Egon den stora
    Gameofthrones skrev 2020-02-18 16:58:59 följande:

    Det gör du ju du mot hugger hela tiden tror att du kan allt om denna situation. Det är barnet som inte mår bra med dig i just i situationen. Du måste lösa detta på annat sätt gå till vårdcentralen, läkare mm. Eftersom du inte lyssnar på oss. Helst, pedagogerna och prata ordentligt. Så ni kan få en hyfsad kommunikation.

    Börja ge dem en allergifria fina blommor, godis, snacks, be om ursäkt och gå en ny start. Jag tror att ni har en gammal konflikt som har pågått ett tag.

    Vi har inte haft konflikter med dagis eller skola vi ger presenter varje år, det är till 5-8 sty. Lärare och pedagoger övrigapersonal brukar få blommor, godis,mm för vi uppskattar verkligen personal som tar hand om våra barn 8-10 h om dagen


    Det måste vara bland det konstigaste jag läst här. Förr i tiden tog man med ägg och frukt till lärarna för att gynna betygen, men jag trodde det hörde hemma på 18och tidigt 1900 tal. Personalen skall givetvis inte behöva mutor för att vara professionella.
  • Gameofthrones
    Egon den stora skrev 2020-02-19 12:32:47 följande:

    Det måste vara bland det konstigaste jag läst här. Förr i tiden tog man med ägg och frukt till lärarna för att gynna betygen, men jag trodde det hörde hemma på 18och tidigt 1900 tal. Personalen skall givetvis inte behöva mutor för att vara professionella.


    Ja, det är inte mutor. Dem arbetar med barn från tidig morgon och sen eftermiddag. Så du tycker inte att det ska uppskattas som en sommrgåva när barnen har sommarlov? Man ska vara tacksam för det finns lärare och pedagoger som står ut med alla barn med olika behov.

    Ibland, samlar vi in från alla föräldrar. Det är nu 2020. Nya tider. Så jag tycker att du ska lägga ner. Plus att dem står ut med jobbiga föräldrar.
Svar på tråden Förskolan låter mitt barn sova