• Mon 18 May 2020 21:44
    7388 visningar
    37 svar
    37
    7388

    RMC Malmö 2020

    Hej! Vet inte om någon är här inne fortfarande.

    Om någon är det, kan ni svara på hur lång tid det tåg från att ni fick besked om att ni var godkända för IVF tills ni fick starta? Vi har gjort utredning privat och har fått svar från rmc att vi är godkända och kommer kallas, tror det var inom 3 månader. Jag hade ju gääärna börjat redan innan sommaren men jag gissar att det inte går så fort.

    Hur fort gick det för er?

  • Mon 1 Jun 2020 07:27
    #14

    Hej! Tack för svar!

    Vad roligt att ni ska få börja nu. Lycka till!

    Vi ska på första mötet denna veckan, och min mens kommer komma runt den 13-14 juni... Jag försöker ställa mig in på efter sommaren men en liten del av mig hoppas ju ändå på väldigt snabb process(även om jag förstår att det inte kommer gå så fort).

    Som jag förstått det är det först ett möte och sen ett möte med sjuksköterska efter det?

  • Mon 1 Jun 2020 23:42
    #16

    Hej!

    Jag tror jag lyckades svara två olika i samma otydliga meddelande, haha. Gargamelfru har precis startat som jag förstår det.

    Vad roligt att höra! Grattis till er bebis Aryzza :)

    Vad skönt för er att det gick på första försöket. Helt fantastiskt!

    Menar du att det är möte först med läkare och sen med sjuksköterska på samma dag? Om det är så så finns det ju en liiiiten chans att vi får börja innan sommaren om allt klaffar... Men jag antar att det finns fler i kön som också kommer vilja starta så fort som möjligt. Frustrerande när man inte vet hur kön ser ut.

  • Fri 5 Jun 2020 09:18
    #19

    Hej!

    Gargamelfru:

    Vad spännande! 11 ägg ut låter ju bra! Hoppas på fina embryo och håller tummarna att ni till och med får några till frysen. Skönt att höra att det inte gjorde så ont, det är nåt jag varit orolig över.

    Aryzza: vad skönt att ni har några i frysen om ni vill försöka er på ett syskon i framtiden :)

    Vi var på läkarbesök idag och gjorde vul, möte med sjuksköterska ang sprutor blir senare. Men vi kommer ju inte hinna starta innan sommaren tyvärr.

    Eftersom förra sommaren var tuff (hade mitt första utomkvedshavandeskap i juni), så tänkte jag att "nästa sommar kommer jag iallafall vara gravid...". Dom tankarna är jobbiga när det kommer en till sommar utan barn eller graviditet. Men- vi är i kö och vi är på gång. Det blir jättebra med en sommar att försöka bearbeta allt och köra på till hösten. :)

  • Fri 5 Jun 2020 09:23
    #20

    .. Förstår alltså att jag kanske ändå inte hade blivit gravid även om vi hunnit med ett försök. Men ändå, vi vill ju ha startat gärna igår. Haha :)

  • Sat 4 Jul 2020 13:09
    #27
    februari93 skrev 2020-06-25 20:56:40 följande:

    Kul att det hittat hit några fler! Själv har jag lagt allt detta bakom mig då det tog på första försöket och jag nu är gravid :):):):):):) jag trodde ALDRIG att jag skulle ?glömma? hur jobbigt jag tyckte hela denna processen var. Och glömt har jag väl inte gjort, men jag kommer inte ihåg att den var så hemsk som den var när jag var mitt i det. Nu hoppas vi att det går vägen helt! Kram till er alla och lycka till!!


    Vad härligt för er! Grattis!!

    Vi(eller bara jag kanske? Pga covid) ska träffa sjuksköterska i slutet av juli för injektionsinfo..... Hoppas hoppas hoppas vi får börja i augusti.

    Har försökt i snart 2 år, vill ha en lyckad graviditet och en bebis nu!
  • Sat 25 Jul 2020 11:20
    #30

    Hej! Vi var klara med utredningen på ett privat ställe i början av maj och då skickades remiss till rmc. Vi fick ganska snabbt svar på att vi var godkända och fick en läkartid i juni och vi ska på injektionsinfo i slutet av juli. Vet inte när vi får starta.

  • Sat 12 Sep 2020 07:39
    #35

    Vi har fått starta nu!

    Så, utredning privat i maj, läkarsamtal juni, injektionsinfo juli, nekade i augusti och fick starta i sept. Med tanke på att det var en sommar emellan samt covidtider så är jag verkligen imponerad över hur fort allt gått.

    Vi har inte märkt av att det är hårt tryck. I augusti tog det tid mellan inskickat på 1177 att mensen startat och att de nekade, ca 1,5 dygn.

    Nu i sept tog det ca 1.5 timme innan de ringde upp och sa att vi skulle köra igång med sprutorna dagen efter.

  • Sat 12 Sep 2020 14:35
    #37
    Jenzia skrev 2020-09-12 07:52:12 följande:

    Wow! Ni måste haft makalös tur! Aldrig hört tidigare att det gått så fort!

    Vi väntar på besked från vår utredning på Emmakliniken i början av oktober, får se om det blir en remiss eller inte därefter...


    Ja, vi hade verkligen tur. Jag tror det kan bero på dels att vi gjorde utredningen på ett privat ställe, vilket dessutom bara tog 2 veckor pga att de kunde hoppa över flera steg (hade redan gjort undersökning på livmoder och äggledare i december 2019 för att se så att det inte var stopp/hinder i äggledare nr 2.. Resultatet på undersökningen var bra men det sket sig ändå och satte sig i äggledare nr 2.)

    Det kan också bero på att vi har 0 chans att bli gravida utan ivf eftersom äggledarna är borttagna. Så det krävdes inte att vi testade med några andra mediciner eller liknande utan skickades till ivf direkt. Nu blev det rörigt här och det är bara spekulationer.

    Men vi är så glada och tacksamma att denna process gått så fort!
Svar på tråden RMC Malmö 2020