• Aryzza

    RMC Malmö 2020

    Jag gjorde ivf på RMC malmö i slutet av sommaren och stämmer väl inte riktigt in på din situation men så här såg det iaf ut för oss: 7 ägg ut, 5 normalt befruktade, 4 klarade sig till dag 5 och vi fick tillbaka en och tre i frysen. Så vitt jag förstår ett väldigt genomsnittligt resultat :) det ägget vi fick tillbaka satte sig och jag är idag i mitten på v 29.

    En vän till mig fick ut ungefär så många som dig och ungefär lika många befruktades. Minns tyvärr inte hur många som klarade sig till frysen men de fick i alla fall jackpot på tredje återföringen och får en liten flicka vilken dag som helst :)

    Stort lycka till!

  • Aryzza
    Fritt skrev 2020-05-18 21:44:23 följande:

    Hej! Vet inte om någon är här inne fortfarande.

    Om någon är det, kan ni svara på hur lång tid det tåg från att ni fick besked om att ni var godkända för IVF tills ni fick starta? Vi har gjort utredning privat och har fått svar från rmc att vi är godkända och kommer kallas, tror det var inom 3 månader. Jag hade ju gääärna börjat redan innan sommaren men jag gissar att det inte går så fort.

    Hur fort gick det för er?


    Vi blev kallade inom två månader från det att remissen skickades. Efter det får man höra av sig till RMC när man får mens. Om man har tur kan man få börja första mensen. De får dock neka en två ggr pga platsbrist vilket vi blev. Sen kom sommarsemestern emellan så det tog rätt lång tid innan vi fick börja. Känner dock folk som fått börja direkt. Så mitt tips är att ställ in dig på att bli nekad så blir du bara desto gladare om ni får börja tidigt. Skittråkigt verkligen men bättre än att bli besviken.
  • Aryzza
    Fritt skrev 2020-06-01 07:27:24 följande:

    Hej! Tack för svar!

    Vad roligt att ni ska få börja nu. Lycka till!

    Vi ska på första mötet denna veckan, och min mens kommer komma runt den 13-14 juni... Jag försöker ställa mig in på efter sommaren men en liten del av mig hoppas ju ändå på väldigt snabb process(även om jag förstår att det inte kommer gå så fort).

    Som jag förstått det är det först ett möte och sen ett möte med sjuksköterska efter det?


    Hej.

    Antar att du svarade mig :) vi fick börja efter förra sommaren, det kanske inte framgick så tydligt. Resultatet av vår första behandling blev tre veckor i fredags, en liten tjej fick vi :D

    Roligt att ni blev kallade så fort! Jag vill minnas att man först träffade en läkare och gick igenom utredningsresultat osv och läkaren bestämde vilken medicin man ska ta. Eventuellt gjorde vi ett vaginalt ultraljud också? Men är inte helt säker. Sen träffade vi en sköterska direkt efter och gick igenom Hur man tar sprutor och blandade medicinen osv. Sen är det bara att gå hem och vänta på nästa mens så anmäler man via 1177 och får svar där.
  • Aryzza

    Tack ni två, vi är väldigt glada att det trots allt gick så lätt. Håller alla tummar för er att ni får samma tur!

    Ja precis, dubbelt möte samma dag. Hoppas verkligen ni hinner och får innan sommaren Men annars är det ju er tur en annan gång. Bara att ha kommit så långt är ju ett stort steg på den lååånga vägen :)

    Tyckte inte heller äggplock var så farligt. En extra dos smärtstillande som du säger sen så flöt det på. Återföringen är inte heller nåt att vara orolig för. Vi fick ut sju ägg, fem blev befruktade, fyra klarade sig till dag fem, fick tillbaka ett och resten är i frysen :)

  • Aryzza
    chaange skrev 2020-06-11 11:29:05 följande:

    Hej allihopa!

    Jag och min sambo för en utredning nu, vi får reda på alla provsvar nästa vecka. Vi har försökt aktivt 1 år och 7 mån. Hur länge har ni försökt innan remiss skickades till RMC?

    Tacksam för svar!


    Hej.

    Om man har något fel så kan man skicka remissen direkt när man fått svar. Om man klassas som ofrivilligt barnlös, dvs att alla svar är bra så vill de att man ska ha försökt själv i två år innan remissen. Så var det i alla fall när vi gjorde vår utredning.

    Man kan ju så klart skicka remissen även om man inte försökt två år men man blir antagligen nekad då.
  • Aryzza
    chaange skrev 2020-06-11 15:57:11 följande:

    Tack för svar! ???? Menar du att man själv skickar remissen till RMC då? (Om vi vill skicka innan 2 år)


    Du kan be den som gjort din utredning att skicka remissen tidigare, de borde inte kunna vägra. Vår remiss skickades trots att de som gjorde utredningen inte va säker på att den skulle tas emot. (Va ett litet värde som var lite lågt en gång) Men jag är rätt säker på att du även kan skicka en egenremiss. Kolla 1177 :)
Svar på tråden RMC Malmö 2020