Inlägg från: Anonym (mmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mmm)

    Kapad kontakt med pappan

    Hon är tillräckligt gammal att välja själv. Stötta henne att träffa sin pappa om hon vill men tvinga henne inte. 

    Har ett bonusbarn som när han var ca 15 fullkomligt vägrade bo mer hos mamman. Han hade kämpat och kämpat (mamman har psykisk sjukdom) men orkade inte bo där mer. Hon blev väldigt arg och körde nåt slags "krig" mot både far och son i 4 månader innan hon accepterade att han inte ville bo där.
    De yngre syskonen fortsatte bo varannan vecka ett tag till men det blev vårdnadstvist (hade varit under uppsegling innan det här hände, pga hennes sjukdom och de samarbetssvårigheter som då blev konsekvensen) så den drog igång på allvar och slutade i både vårdnad och boende för min man.
    Så var det i nästan två år ungefär, sedan har det blivit lite ökat umgänge för de yngre barnen, för mamman har fått vård. Det blev ett umgängesavtal i tingsrätten som bygger på att barnen kan träffa henne mer om de vill, inte om hon vill. Domaren var oerhört tydlig med att inget hade med vad föräldrarna önskade att göra utan enbart fokus på barnen. Min man har fortsatt ensam vårdnad men hon kan alltså träffa de yngre barnen lite mer nu (om de vill) 14-åringen är mest där varann helg + kanske lite extra på lov men bestämmer helt själv. Den yngsta (12) vill vara där så det barnet kör nästan 50/50. Den äldste som hunnit bli myndig gör så klart helt som han vill. 

    Det måste väl uppstå massor av tillfällen där han tex skulle behöva skriva under blanketter osv, om ni har gemensam vårdnad, men som krånglar för dig? Kan absolut vara av värde för dig att åtminstone diskutera läget med en jurist? 

Svar på tråden Kapad kontakt med pappan