• Anonym (Likna­nde)
    Sun 23 Feb 2020 19:19
    3355 visningar
    16 svar
    16
    3355

    Varför blir jag alltid utmattad?

    Jag har tyvärr inga råd om var du ska vända dig, men jag upplever liknande symptom som du (om än inte lika kraftiga numera) och har gjort det sen jag var drygt 18. Och jag försökte leva upp till det du beskriver om att "alla andra gör allting samtidigt", vilket slutade med att det blev ännu värre. Jag har lärt mig att hantera det hjälpligt, men kör fortfarande på så jag kraschar rejält med jämna mellanrum. 

    Det som påverkar mig mest är när jag har många dagar i sträck när det är planerat saker, spelar ingen roll om det är en sak som tar en timme eller hela dagen eller om det är roliga saker. Har jag överplanerat så kraschar jag totalt efter dessa dagar, även om jag alltid genomlider det på något konstigt vis. 

    Att vara bland människor, även de jag tycker om, är sådant som gör mig trött i efterhand även om det ger mig energi för stunden. Måste alltid planera in återhämtningsdagar efter sociala event. Detta innebär ju såklart att jobbet är en oerhörd påfrestning, men jag har tack och lov ett jobb där jag mestadels är ensam och kan välja när jag vill vara social. Har du möjlighet till det på ditt jobb? 

    Som sagt, jag har lyckats hitta strategier som gör mig hyfsat funktionsduglig i vardagen men det kräver disciplin och inte så mycket oförutsedda händelser, vilket är svårt att kombinera ofta. Min sambo får tyvärr också lida av att jag inte alltid orkar och att jag alltför ofta tar ut mig i andra sammanhang.. 

    Du är inte ensam i det här. 

Svar på tråden Varför blir jag alltid utmattad?