Inlägg från: Anonym (Anonym kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym kvinna)

    Varför blir jag alltid utmattad?

    Jag har alltid lätt blivit utmattad. Som ung sov jag dygnet runt i 2 månader. Senare mellan 20-30 sov jag jämt efter jobbet samt somnade tidigt, sova var det enda jag ville. Sökte tillfällen , när vi var på utflykt tex att få lägga mig ner o somna utomhus, på en klipphäll vid havet eller varsomhelst.

    Vet ej orsaken. Har testat mig och alla värden var bra. Nu testar de ju inte allt, så visst, kan ha vart hormoner eller annat som inte vart som det ska.

    Har vart sjukskriven för utbrändhet. Att vara mamma till tre småbarn var mer än jag klarade av.

    Nu är jag 55 år, är inte lika trött, men hela mitt liv planeras kring att få återhämtning. Jobbar deltid, tränar, äter nyttigt, vitaminer, ingen alkohol, begeänsat socialt umgänge.

    Har inga råd att ge. Känner igen mig i trådstarten

  • Anonym (Anonym kvinna)
    lövet2 skrev 2020-02-23 23:39:47 följande:

    Liknande symptom hos människor jag känt och känner:

    För lågt järn. Alltså inte stick i fingret utan kolla ordentligt i armen. När järnet är för lågt ger det extrem trötthet och huvudvärk i första hand.

    Sköldkörteln. Extrem trötthet, och så kan det snabbt ge brist på olika ämnen. Vilka symptom man då får beror lite på vad man har mest brist på.

    Hjärtat. När hjärtat inte slår som det ska, så blir man utmattad. Det behöver inte ens vara fel på hjärtat, utan det kan vara något annat i kroppen som påverkar hjärtat.

    En oupptäckt diagnos. Om man t ex har något inom autismspektrum, så är det vanligt att bli utmattad och utslagen av att gå i skolan eller jobba. Allt det där sociala tar på krafterna.

    Allergi eller intolerans. Jag har en dotter som var som en zoombie i flera år. Det gick lite upp och ner, men mest var hon totalt slut. Det visade sig att hon hade en allergi, och den slog ut hela kroppen. Själv gick jag runt och var utmattad länge, tills jag upptäckte att jag blivit laktosintolerant. 2 dygn utan laktos och jag var som en ny människa.


    Intressant, jag har allyid trott eller hävdat att jag har en störning inom aurismspektrat, väldigt lätt, men kännt jag sitter fast i min utveckling. Blir extremt uttröttad av social interaktion.
Svar på tråden Varför blir jag alltid utmattad?