Inlägg från: mrsWikman |Visa alla inlägg
  • mrsWikman

    Engelska eller Svenska namn

    Jag och min man ska börja med IVF nästa mens. Trots att vi inte är gravida än så har vi börjat fundera på det där med namn. 

    Vi är väldigt förtjusta i Niklas och Emelie, men så slog det mig att världen blir mer och mer engelskspråkig och fler flyttar utomlands för längre eller kortare perioder. Jag har själv jobbat utomlands i några år, vi har nära släkt i USA, min svärmor bor i Spanien och min svåger i Asien.

    Funderar därför på om Nicholas och Emily är bättre namn, om man framtidssäkrar liksom :P Namnen med engelskt uttal går ju bäst att uttala på bägge språk.
    Jag tycker alla 4 namnen är precis lika fina. Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Engelska eller Svenska namn
  • mrsWikman
    brallison skrev 2020-02-25 15:45:13 följande:

    Kan man inte heta Emelie i USA? Personligen gillar jag inte när man försvenskar engelska namn (dvs uttalar engelska "y" som svenska - låter konstigt och nästna fult). Nicholas kan man utan problem välja även i Sverige.


    Absolut kan man heta Emelie i USA, men kusinerna kommer uttala det Emily och det är ju ett helt annat namn. 
    Emily är väl ingen försvenskning, det är ju ett brittiskt/amerikanskt namn och uttalas likadant på engelska som svenska. 
  • mrsWikman

    Vi är inte så intresserade av "moderna" namn, så typ allt på topp 20-listorna går bort. 
    Varken makens eller mins äldre generationer har speciellt fina namn, vi blir inte så sugna på Kerstin, Ingeborg, Gurli, Rut eller Britta. Mansnamnen är inte bättre dem; Hilmer, Willy, Göte, Ernst eller Torsten. 

    Problematiken med att göra som "alla" andra är att de bästa släktnamnen redan är upptagna. (Vi kommer bägge två från stora familjer) 

    På listan över andra förslag har vi: 

    Hanna
    Kristina
    Sofia
    Elisabet

    Adam
    Erik
    Gustav
    Oskar


    Elle N skrev 2020-02-25 22:54:03 följande:

    Finns det inga andra namn du gillar som inte så tydligt kopplas till en nu levande generation? Din mormors mors generations namn brukar statistiskt funka till dina barn (därav att alla små barn heter Elsa, Alice, Astrid och Alma idag). Eller ta in ett engelskt namn, men som funkar lika bra på svenska... typ:

    Alicia

    Hailey

    Daisy


Svar på tråden Engelska eller Svenska namn