• akalei

    Letrozol, PCO

    Maramba skrev 2020-08-20 08:31:26 följande:

    Hej! Jag har en fråga till er som hänger i den här tråden.

    Har ni fått kämpa med sjukvården för att bli tagna på allvar och få de preparat ni nu tar? Hur gick det till? Har det krävts en fertilitetsutredning innan eller har det räckt att ni ringt och sagt att ni inte har fungerande ägglossning?

    Jag bor i en del av landet där det inte finns några privata kliniker utan det är landstinget som gäller.


    Kan tillägga att jag bor i Stockholm så finns ganska många kliniker som gör saker på uppdrag av landstinget.
  • akalei
    Maramba skrev 2020-08-20 12:53:07 följande:

    Tack snälla för utförligt svar! Jag har en telefontid med landstingets gynmottagning i eftermiddag så får vi se om dom kan tänka sig att försöka hjälpa oss på något vis. Jag har regelbunden mens men misstänker att jag väldigt sällan har ägglossning.


    Hur kommer det sig att du misstänker att du inte har ÄL? :)
  • akalei
    Maramba skrev 2020-08-20 12:53:07 följande:

    Tack snälla för utförligt svar! Jag har en telefontid med landstingets gynmottagning i eftermiddag så får vi se om dom kan tänka sig att försöka hjälpa oss på något vis. Jag har regelbunden mens men misstänker att jag väldigt sällan har ägglossning.


    Hoppas det går bra på telefontiden :)
  • akalei
    Russin112 skrev 2020-08-21 07:14:22 följande:

    Hej på er! Är helt ny på det här med äl test då de alltid he visat positivt för mig även trots att jag inte har haft ägglossning (alltså varje dag hel cykeln) men senaste året har jag bara fått negativa så nu verkar de ha ändrats sig. Men idag vad de positivt! Vad betyder detta? Att jag kommer ägglossa? Eller att jag har ägglossat redan?


    Det brukar betyda att man kommer ägglossa snart! :) :) :) På förpackningen brukar stå hur man ska räkna.

    Superbra tecken ju!

    Va det inte idag du skulle på återbesök förresten? Hur har det gått? :)
  • akalei
    Russin112 skrev 2020-08-21 16:15:35 följande:

    Jo jag var där idag :) men de var supermärkligt för hon kunde inte hitta något ägg som var större än 13 mm.... hon sa de att antingen så har jag redan ägglossat eller så lurar testen mig. Fick metformin utskrivet och ska börja med de. Jag ska vänta 14 dagar nu och sen ta gravtest. Är jag inte gravid eller får mens så ska jag köra prover och sen letrozol 3 eller 4 tabletter. Lite som jag ville tydligen Hahaha


    Ok! Va lurigt med testen. Jag får också alla möjliga konstiga utslag på ÄL test, så frustrerande. Har inte använt dem på sistone utan förlitat mig på VUL.

    Låter som en bra plan framåt iaf :)
  • akalei
    Russin112 skrev 2020-08-23 08:41:28 följande:

    Nu är jag riktigt förvirrad... i fredag och lördags fick jag positiva äl-test och torsdags och idag negativa. Vilket jag tolkar det som att de har detekterat mina fertila dagar. Trots detta kunde ju inte läkaren se några stora äggblåsor på vul under fredagen...Vad sjutton kan vara förklaringen till detta....


    Det kanske är fejk-positiva ÄL test ändå? Vet att du skrev att du inte haft det på ett tag men det är ju ändå jättevanligt att få så vid PCO. Typ att LH nivån som testet mäter är bananas, går upp och ned för kroppen försöker ägglossa men det blir inget. Har själv massa problem med det :/
  • akalei
    MiniNin skrev 2020-08-25 18:12:09 följande:

    akalei, blev det inbokat VUL 28/8?


    Blev redan på torsdag då min läkare är ledig på fredag. Är då på CD12 :)
  • akalei

    En uppdatering från mig, var idag på VUL efter andra försöket med trippeldos. Är idag på CD12 och VUL visade en blåsa på 13mm så det ser peppar peppar ut att va på gång, håll tummarna!! Förra cykeln hade jag VUL några dagar senare i cykeln så svårt att jämföra.

    Ska på återbesök på måndag och då kan de antingen se att den släppt av sig själv eller om den är tillräckligt stor för Otrivelle. (Eller om den inte växt till sig :S Men gyn verkade inte va så orolig för det.) Men vi får väl gå hem och börja säkra upp så länge :p

  • akalei
    MiniNin skrev 2020-08-27 15:18:44 följande:

    Men ja! Vilka härliga nyheter! 13 mm på CD12 verkar hur bra som helst i min bok. Jag hade en 16 mm blåsa på CD19 ju. Då har ni en trevlig helg framför er, lycka till :)


    amandakollb skrev 2020-08-27 16:01:38 följande:

    yey gud vad kul att höra :D låter ju jättebra med 13mm på cd12 tycker jag! hejaheja blåsan att det växer till sig så du kan ta ovitrelle nästa vecka! håller tummarna! 


    Tack! Så himla skönt att det Peppe Peppe verkar funka, även om jag såklart väntar/längtar till måndag för att få det ?bekräftat?. Men ser ju lovande ut. Kom igen nu ägget :D
  • akalei
    Anonym (St932) skrev 2020-08-28 08:28:31 följande:

    Hej,

    Ni som har pco/pcos, vad har ni för symtom?

    Jag har kraftigare hårväxt på magen (under naveln), bröstvårtor, lite hårstrån längst upp på ryggen, några strån på hakan och vid polisongerna (mörka grova)

    Jag har dock okej cykel på 31-33 dagar med ÄL på Dag 18-20 varje månad (tempar). Kan jag ändå ha pco?

    Vi fick ma i februari 2020 (blev gravid på 2a försöket). Är nu uppe i försök nr 6 efter ma och det verkar inte fungera längre


    Jag har en del acne som jag först senaste året nog har fattat är pga PCO.

    Och så har jag extremt sällan ägglossning/mens naturligt.

    Jag har förstått det som att du kan ha PCO men ändå ägglossa naturligt. Men så länge du ägglossar så borde väl PCOn inte ställa till några problem med att bli gravid?
Svar på tråden Letrozol, PCO