• Zamaso1

    Letrozol, PCO

    amandakollb skrev 2020-08-10 09:54:22 följande:

    hur går det för dig? <3 har du testat något idag? hur gick det med blödningarna, har de avstannat eller fortsatt? 


    Ne ja tokblöder :/ så om de nu va nått nytt så e det inget som e kvar längre iallafall.. o sen har testerna blivit svagare med så. Men jag hade inte väntat mig något annat så , känns konstigt att säga så kanske men ja det är så det är :)
  • Zamaso1
    akalei skrev 2020-08-10 13:12:49 följande:

    Usch :( Måste va supertufft. Hoppas du iaf får lite svar snart.


    Ja verkligen!
  • Zamaso1
    amandakollb skrev 2020-08-11 20:14:38 följande:

    Åh jag har haft så ont i magen idag så ringde till min klinik tidigare och har fått ett ultraljud imorgonbitti, så orolig just nu :(


    Men då! :( skönt att du fick en tid fort ändå, hoppas allt ser bra ut <3
  • Zamaso1

    Blir paus för mig med letrozol nu och ett tag framöver, får inte ta mer för läkaren då kroppen blivit helt galen och tror ja är gravid och till o med börjat läcka från ena bröstet :( med efter 2 år med letrozol nästan varje månad ( med avbrott de gånger ja varitt gravid) så e det väl läge för en paus... det är ju de sista man vill höra när man kämpar o kämpar...

  • Zamaso1

    Efter några månaders frånvaro här ifrån så blev det idag dags att köra ett försök till med letrozol, vet inte vilken gång det blir men ja nästintill varje månad i ca 2 års tid har jag tagit letrozol (varav en gång med ovitrelle) med 6 graviditeter som alla slutat i ma, sista graviditeten blev i juli sen har jag avstått från alla behandlingar då kroppen började bli riktigt påverkad och blev då ?förbjuden? att fortsätta utan blev tvungen att avvakta ett par månader. Men nu är det dags, känns som försök 1000 typ men jag ger mig inte!

    Ska också tilläggas att jag FÅR göra ivf MEN då bmi är ett litet problem så kämpar jag med de nu och fram tills det är som de ska så fortsätter vi med letrozol sålänge.

    Har varit inne och läst lite då och då här och vill gratulera alla graviditeter som blivit! :)

  • Zamaso1
    Russin112 skrev 2020-11-02 10:29:33 följande:

    Välkommen tillbaka! Hur mår du?

    Fick du något svar på varför du fått upprepade missfall? :( Minns att du skulle lämna några nya prover. 

    Hur kommer det sig att du inte kört ovitrelle varje månad? iofs har du ju uppenbarligen inte svårt att bli gravid så det kanske är därför(?) Hur ser er behandlingsplan ut ang ev graviditet? kommer du få trombyl? om inte fråga om det! Min läkare rekommenderade det vid graviditet för att minska risken för missfall.

    Verkligen, Välkommen tillbaka! hoppas verkligen du slipper dessa förjäkliga mf nu! <3


    Tack! :)

    Jag vet faktiskt inte, jag visste knappt att ovitrelle fanns förens hon föreslog det. Jag kan bli gravid när jag äter letrozol, men det är ju nått som händer så det inte stannar kvar men varför vet dom inte .. har tagit alla prover och dom har spolat och varit inne med kamera och undersökt livmoder och så men finns ingen förklaring på varför det inte fungerar.

    Trombyl vad är det? Ja har inte fått någon info om nått så jag kan typ ingenting om nått inom det här känner jag ( nästintill pinsamt) haha .. vi har ingen plan alls utan det är bara testa med letrozol och sen när ja gått ner i vikt så får vi försöka med ivf men annars vet ja inte
  • Zamaso1
    Russin112 skrev 2020-11-02 13:53:27 följande:

    Okej okej, ja men du verkar ju inte behöva det :)

    Trombyl är blodförtunnande, det ska motverka eventuella små blodproppar i livmodern som kan leda till missfall. Trots att jag "bara" har haft ett missfall så ska jag få det ifall jag blir gravid. Hennes ord: Hellre en gång för mycket än en gång för lite.

    Du kan ju fråga om det ifall det blir aktuellt :)

    Kan även rekommendera Metformin för viktnedgång/Pcos. Trots att jag inte är  överviktig har jag gått ner ca 4 kg av dem. 


    Okej!

    Ja men metformin har ja fått, mem första gången jag tog dom så reagerade jag väldigt starkt på dom, ja kunde tillslut inte äta alls o bara kräktes haha! Så ja frågade henne om jag skulle gå ner i vikt så haha ? självklart på ett skämtsamt sätt?.

    Men då fick ja avbryta dom men testade dom igen nu o nu fungerar det mycket bättre :)
  • Zamaso1
    MiniNin skrev 2020-11-02 20:54:52 följande:

    Välkommen tillbaka! Nu hoppas vi att pausen gjort gott och att din kropp är redo och mottaglig!

    Har din klinik också BMI-gräns på 30? Det har min. Jag ligger på BMI 27 just nu. Har väl enligt BMI 6 kg övervikt. Hur mycket övervikt har du? Jag har, precis som Russin112, fått Metformin som jag tycker ha hjälpt mig att äta bättre och stävja mitt sötsug. Har inte gått ner så mycket, kanske ett par kilo, men har hållt vikten och inte gått upp. LCHF har annars hjälpt mig väldigt mycket. Det ska vara väldigt bra för oss med PCOs. Kan det vara aktuellt för dig?


    Jaa en gräns på 30 här med, så e väl 8-10 kg typ.. men jag har börjat träna lite grann o sen tänka mer på vad ja stoppar i mej bara o det gjorde 4,5 kg på 2 veckor och sen fick vi nu hårdare restriktioner i vårat län att undvika gym o så, så nu blir det inte någon träning på det sättet utan mera promenader när vädret e hyffsat :)
  • Zamaso1

    Då var man tillbaka här igen efter en tids frånvaro.. och tro det eller ej, men nu har det blivit ett plus på stickan! Bra start på året :) bara hoppas de e 7de gången (eller vad det nu är) gillt nu? :)

  • Zamaso1
    amandakollb skrev 2021-01-03 09:13:50 följande:

    Åh stort grattis <3 hur mår du?


    Jo jag mår väl bra, helt otroligt att de lyckades bli ett plus.. kan inte påstå att vi varit värst aktiva då vi turats om att vara sjuka bland annat.. så jag är väl mest i chock men ska såklart inte hoppas på för mycket då det aldrig fungerat förut, men man ska ju aldrig säga aldrig :) hur mår du? Hur långt gången e du nu? :)
Svar på tråden Letrozol, PCO