• Sat 25 Jul 2020 16:56
    105519 visningar
    3231 svar
    3231
    105519

    Letrozol, PCO

    amandakollb skrev 2020-07-25 09:05:06 följande:

    Hejhej :) Wie vad härligt, vad snabbt det gått! Hoppas mensen kommer snart, du får uppdatera oss direkt den kommer, visst börjar du med sprutor på samma dag du får mens?:)

    Går bra för mig tror jag, går in i v7 idag! Har haft ömma bröst men de går lite upp o ned så så fort jag inte haft de på någon dag blir jag direkt orolig. Annars mår jag bra! Svullen mage typ.


    Yes, börjar med sprutorna på cd 1 :)

    Skönt att du känner av lite grann men inte för mycket! Tänker på dem som man hört om får sånt pang-illamående, usch! Då är man tacksam och nöjd för det lilla. Hoppas du fortsätter ha symptom som får dig att känna dig trygg och att pyret i magen fortsätter växa och utvecklas så du kan få höra hjärtat där i början av augusti.
  • Sat 25 Jul 2020 17:04
    akalei skrev 2020-07-25 10:20:50 följande:

    Alright! Håller tummarna att mensen kommer enligt plan på måndag :)

    Imorgon söndag tar jag sista trippeldosen. Mår lite bättre idag tack och lov, var så sjukt trött första dagarna.

    Ska på VUL först den 3 augusti vilket är CD15 så egentligen lite för sent... Anledningen är att mensen kom tidigare än planerat och jag är bortrest nästa vecka och kan inte gå på VUL då. Gyn verkade tycka att det är helt ok att jag inte kommer in förrän så sent. Jag är lite orolig över det men det är ju inte så mycket att göra åt. Tänker att jag ju alltid kan testa själv med ÄL stickor dagarna innan och så får vi ligga i just in case, typ...?


    Aha! Förstår att det är lite blandade känslor om VUL först på cd 15 men hade nog gjort som du skrev, säkrat upp lite med ägglossningstest och sex för säkerhets skull! Du skrev ju att detta är ett sista försök innan IVF så klart man vill att det ska bli ordentligt och inte råka missa ägglossningen liksom! Gå på magkänslan och kör på!
  • Mon 27 Jul 2020 18:28
    Russin112 skrev 2020-07-26 00:05:19 följande:

    Hej! Åh vad spännande! Hoppas verkligen det här är din månad!

    Jag har slutat blöda och dem tyckte de var helt ok att köra igång med provera som planerat så påbörjar kuren 29/7 . Är väldigt glad att kunna sätta igång direkt :)


    Men åh, vad skönt att höra :) Då kör du igång igen på onsdag redan! Då får vi se när du får cd 1. Visst kom din mens ibland innan du avslutat Provera-kuren?

    Hur ser planen ut annars framöver? Blir det trippel igen?
  • Mon 27 Jul 2020 18:33

    Idag fick jag mens, precis som förväntat! Najs när något funkar som det ska, haha! :)

    Så ikväll tar jag första sprutan Menopur. Känns nervöst, läskigt, spännande och helt fantastiskt...allt på en gång!

    Enligt behandlingsplanen blir det VUL på cd 9, vilket då blir den 4 augusti. Ska ringa imorrn och boka in en tid den dagen :)

  • Mon 27 Jul 2020 20:13
    amandakollb skrev 2020-07-27 19:26:05 följande:

    Woho vad kul att höra :D ja verkligen, så skönt när det går som man vill!

    Okej perfekt, då kan vi räkna ned till den 4e, imorgon är det ju bara en vecka kvar!!:)


    Jamen, precis! Så spännande för min del men ännu mer för din del! Att få se ert embryo :D Hur långt gången räknar du med att du är då? 7+ nånting?
  • Tue 28 Jul 2020 19:32
    amandakollb skrev 2020-07-28 09:26:54 följande:

    Känns helt sjukt, vågar inte tro att det är något där inne! Är så orolig att det avstannat eller att det inte är något foster alls (ofostrig graviditet?) :(

    då kommer jag va i V8, 7+3 så man borde verkligen kunna se något om det är något levande där inne..

    Hur gick det med sprutan igår? :)) Gjorde de ont?


    7+3 redan?! Tiden går snabbt! Kom att tänka på det själv igår när jag tog sprutan...att tiden verkligen sprungit iväg. Minns där i juni när man skulle 'vänta hela sommaren' innan det var dags igen men helt plötsligt är vi ju här <3

    Förstår att det kan kännas lite läskigt men som du sa borde man ju se något där om du är så långt gången som 7+3. Hur kommer man göra din partner delaktig? Kommer du få filma? Ta kort?
  • Tue 28 Jul 2020 19:34
    amandakollb skrev 2020-07-28 09:26:54 följande:

    Känns helt sjukt, vågar inte tro att det är något där inne! Är så orolig att det avstannat eller att det inte är något foster alls (ofostrig graviditet?) :(

    då kommer jag va i V8, 7+3 så man borde verkligen kunna se något om det är något levande där inne..

    Hur gick det med sprutan igår? :)) Gjorde de ont?


    Glömde skriva svar på din fråga! Nej, sprutan gjorde inte ont. Var lite mer nervös än med Bemfola eftersom man själv skulle bereda medlet själv (Menopur=vätska+pulver) men det gick faktiskt hur bra som helst!
  • Tue 28 Jul 2020 19:44
    Russin112 skrev 2020-07-28 18:11:41 följande:

    Ja men visst, hade dock räknat lite tokigt, borde ha börjat i måndags så fick börja idag. Har dock än mörka/blodiga flytningar... japp brukar lomma dag 8-9 :) men får se hur de blir nu när jag har blödigt så länge innan.

    Trippeldos igen och fortsätta som innan :)

    Om de funkar för oss båda nu borde du ha ägglossning När min mens kommer om jag tänker rätt? :)


    Får hoppas att Provera funkar trots de utdragna blödningarna! Skönt med samma plan som innan i alla fall, den blev du ju gravid på sist ;)

    Jag har faktiskt ingen aning om när jag kommer få ägglossning. OM jag ens får det? Tänker att vi startat med en låg dos nu och ska ta den i åtta dagar innan det blir VUL 4/8. Det är allt jag vet just nu. Tror inte det hinner bli något supermoget tills dess och visst är det däromkring du får mens?

    Ultraljudet 4/8 lär väl visa vad nästa steg blir, om vi ska fortsätta med samma dos eller höja. Plan A är ju att 1-2 äggblåsor ska mogna, sen ta Ovitrelle och försöka hemma. Blir det fler äggblåsor än så som mognar kommer vi direkt till plan B där vi konverterar till IVF och då blir det troligtvis en högre dos för att stimulera fler äggblåsor till att utvecklas inför äggplock. Kanske tar man Ovitrelle även inför äggplock? Är inte helt 100 på hur det går till. Men ja, i slutet på nästa vecka (kring 7/8?) vet vi nog mer vart det bär hän...plan A eller plan B. Spännande!
  • Wed 29 Jul 2020 21:24
    amandakollb skrev 2020-07-29 09:24:28 följande:

    Ja verkligen, visst har de gått snabbt! Ja, alltså jag är idag i 6+4 men kommer vid ultraljudet nästa vecka den 4e att va i 7+3 och som du skriver, då borde man verkligen kunna se något! Det är uppe i Umeå jag kommer göra ultraljudet och står faktiskt inget på deras hemsida om att partner inte får följa med så vi tänkte chansa och gå dit båda två! Jag hoppas jag får ta kort iaf :)

    Okej vad skönt att den inte gjorde ont! Oj det lät läskigt att blanda själv! Men skönt att det gick så bra! :))

    Såg din andra fråga om ovitrelle och äggplock och man tar ovitrelle då med som jag förstått det, Och då får man en exakt tidpunkt man ska ta sprutan, som tydligen är superviktig att man tar exakt på minuten typ haha!


    Hoppas din partner får hänga på! Måste vara alldeles magiskt att få uppleva det tillsammans <3 Också spännande att se om du kommer få 7+3 bekräftat eller om det blir bakåt eller framåt nån dag eller så :)

    Aha, då blir det Ovitrelle oavsett, bra att veta! Vi hoppas I alla fall båda på plan A men tror mer att det blir plan B. Vi får se :)
  • Wed 29 Jul 2020 21:25
    amandakollb skrev 2020-07-29 09:17:25 följande:

    Ja du har så rätt! Finns ju ingenting man kan göra som påverkar om de blir missfall eller inte så bara försöka leva på som vanligt. Följer en sida där det visas missfallsrisken dag för dag och är skönt att se att den sjunker mycket varje dag! Är nere på 10 % nu jämfört med i början på 30 % typ!


    Vad är det för en sida? ;)
Svar på tråden Letrozol, PCO