Inlägg från: barnlängtan2021 |Visa alla inlägg
  • barnlängtan2021

    Letrozol, PCO

    Vicki89 skrev 2021-05-10 20:46:50 följande:

    Det låter ju som att du har ägglossning idag med smärtan och så som du känner. Precis som jjkkll2 skriver så har jag aldrig behövt ta spruta för att ta ägglossning. Hos min förra gyn (hon har gått i pension nu) så behövde jag inte ens kolla med vul varje månad eftersom hon hade sett att det funkade med Letrozolen, så då gick jag bara på ägglossningstester och blev gravid. Min nya gyn har velat att jag ska göra vul varje månad, men har inte gett mig ovitrelle eftersom jag ägglossar på egen hand. Lycka till nu! Håller tummarna!


    Känns riktigt skönt att höra era ord. Tack allihopa <3

    Vi ska ligga i ordentligt nu ;) och sen hoppas på ett fint plus om ungefär två veckor då!
  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-11 09:50:47 följande:

    Woop Woop! Superbra tecken! Haha åh jag tycker det är super! Har läst att om man kan undvika sprutan ska man göra det då det är "bättre" att ägglossa själv :D. 


    Får hoppas! Smärtan är borta idag så antar att ägget släppt nu då
  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-11 13:11:59 följande:

    Ja det tror jag! Det brukar också gå över för min del när ägget släppt :) 

    Nu håller vi tummarna och hoppas att tiden fram till bim går fort :D.


    Är typ nervös haha. Men vågar inte riktigt hoppas heller men det känns som det borde ta sig nu när vi verkligen prickat in det.
  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-12 07:07:40 följande:

    Åh ja verkligen! Jag tror på ett plus! Min Gyn sa det tar sig oftast när de blir lite knasigt (något är annorlunda i kuren) Blev gravid när de blev lite knasigt för mig tog ju letrozol men inget vul och ingen spruta :P.


    Får hoppas då! Det här va ju min första dubbeldos
  • barnlängtan2021

    Jag fick ju ett positivt äl-test i söndags. Vi har haft sex fredag och sen söndag-tisdag. Ville få till en sista gång idag men sambon vägrat typ och säger att vi kan ta det imorgon istället.

    Överdriver jag när jag tycker det är onödigt imorgon och att vi lika gärna kan skita i det då?

  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-13 07:10:53 följande:

    Jag brukar tänka såhär att ägget lever bara i 12-24 timmar. Så låt oss säga att du hade äl senast i tisdags då (48 timmar efter positivt äl-test) då borde tisdagen varit sista sexdagen och efter det så är det ?onödigt? eftersom ägget inte lever längre.

    Min Gyn säger sex dagen efter spruta (så 24 timmarish efter sprutan) och en dag efter det (typ 48 timmar efter sprutan) och ägget släpper ju efter 36 timmar. Sen rekommenderar hon inget mer sex iom att ägget inte lever så länge.


    Ah okej, ja vi hade ju sex senast tisdags med som sagt. Blir det något mer så är det bara för kul nu typ eller vad man ska säga haha. Får hålla tummarna och dom ses där inne, spermierna och ägget.
  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-13 08:02:49 följande:

    Ja men jag tror ni är hemma iom sex sön-tisdag :D.

    Haha ja nu är det bara vanligt icke producerande sex om lusten faller på :P. Jaa de håller vi tummarna för <3


    Ja jag tänker så med. Känns verkligen som det kommer ta sig den här gången men samtidigt vågar jag inte ha så höga förväntningar ifall mensen skulle komma
  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-13 13:16:07 följande:

    Härlig känsla ändå! När sonen blev till så jag kände jag det också på mig! Det kändes i hela kroppen och 6 dagar senare började de första symtomen. Är en stark believer när de kommer till magkänslan :)


    Hoppas du har rätt! :)
  • barnlängtan2021

    Letar typ efter minsta lilla symtom nu. Räknar med att jag hade äl i måndags så är egentligen alldeles för tidigt för att ens märka något haha

  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-19 18:56:21 följande:

    Hur mår du? Känner du något?


    Jadu jag vet inte. Sen i fredags har jag haft känningar på höger sida men känns inte som det har med en graviditet att göra. Vet inte varför men har tappat hoppet lite och är ganska beredd på att få mens nästa vecka. Ska testa typ på onsdag/torsdag nästa vecka om inte mensen kommer.
  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-19 21:47:54 följande:

    Sååå himla svårt det där! Hur kände du under förra graviditeten? Mina två (sonen och missfallet) skilde sig åt så vet att det är svårt att avgöra! Kanske skönt ändå att ställa in sig på mens, och sen förhoppningsvis bli positivt överraskad? Håller såklart tummarna för ett plus nästa vecka!

    Pratade med sambon nu ikväll. Jag sa att jag vill att vi tidsbestämmer hur länge till vi försöker. Denna graviditeten som blev mf tog ju 5 månader att få till. Så jag föreslog att vi försöker i 6 månader till (med start nästa månad). Han tyckte att de lät rimligt. Och jag tycker det är skönt att jag kan se ett slut på de hela, känner att jag behöver kunna se en slutmånad för att orka fortsätta psykiskt.


    Kände inget speciellt då heller riktigt. Fick ömma bröst några dagar innan jag plussade. Blev lite åksjuk när jag åkte bil. Annars inget speciellt.

    Ja ibland är det så sjukt jobbigt för psyket. Många gånger tänker jag att vi skiter i det här men kan ju inte göra det när allt vi vill är att få en liten bebis <3
  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-19 22:10:08 följande:

    Åh jag förstår! Hade ömma bröstvårtor och molvärk med sonen men inte under senaste graviditeten då hade jag bara molvärk som symtom. Så de kan ju verkligen skilja sig åt tyvärr. Önskar att det fanns vissa gravsymtom som alla alltid garanterat fick tänk hur mycket enklare livet för oss skulle bli!

    Jaa jag tänker så både 1 och 2 gånger under varje kur haha! Tänkte till och med det när jag plussade, fyfan vad skönt att slippa den här karusellen. Men nu sitter man här igen och ska kliva i vagnen och börja med berg och dalbanan :P.

    Jaa jag känner att de känns skönt mentalt för mig att ha ett slut i sikte så försvinner lite av vakuum känslan. Sen får vi utvärdera efter de 6 månaderna om vi vill fortsätta eller inte.


    Ja sen kan jag bli galen på att det är samma symtom för mens som graviditet. Jag skulle gärna testa i helgen men ska hålla mig till onsdag/torsdag nästa vecka.

    Jag hoppas ni hinner plussa innan dessa 6 månader då!
  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-20 06:51:05 följande:

    Ja det är så orättvist gjort av ?naturen? att det är samma symtom! Jaa försök hålla ut om du kan. Vilken cd är du på, på ons/tors?

    Jaa jag hoppas det med men är inställd på att de kanske inte blir så och då får vi vara tacksamma över att vi iaf fått ett friskt barn och nöja oss med de.


    Cd 28/29. Enligt min app ska mensen komma på tisdag, så vi får väl se.
  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-20 19:12:34 följande:

    Åh då är det inte långt kvar! Jag tror jag testat positivt äl+12 båda gångerna med vanligt test så de borde ju synas kanske redan på tisdag?

    Åååh hoppas hoppas på gravidfinnar!!!


    Ja om jag nu fick äl utifrån ältesterna så är jag på äl+10 idag. Men jag vill hellre vänta lite extra ifall mensen är någon dag sen. När jag blev gravid förra gången så testade jag 3 dagar efter jag skulle fått mensen :)

    Men jag fortsätter verkligen med blandade känslor, ena dagen tänker jag att jag är gravid och andra dagen är jag helt säker på att jag kommer få mens. Som jag sagt innan så kan jag inte riktigt lita på att min kropp klarar av en ägglossning själv helt plötsligt.
  • barnlängtan2021
    jjkkll2 skrev 2021-05-21 14:37:46 följande:

    Jo men det tror jag att du fick! Annars är ett tips att tempa/använda natural Cycles då bekräftar den äl. Har du tagit ovitrelle tidigare?

    Jaa så gjorde jag sist med eller jag väntade en dag efter mensen!

    Jaa det är ju två hemska veckor med en massa fram och tillbaka man vill bara kunna snabbspola fram till bim/testdag!

    Jaa jag förstår känslan helt, men det är klart din kropp kan<3 våra kroppar behöver bara en liten knuff ibland.

    Skulle ju börja med provera den 25:e. Fick äl-känningar i söndags och i måndags fick jag för första gången i hela mitt liv positivt på äl-test. Det var negativt på morgonen och visade positivt på em. Fick tag i min Gyn på tisdagen (jag hade ju panik visste inte om jag behövde sprutan). Hon sa faktiskt något klokt du kommer alltid ägglossa själv någon gång ibland så hon ville inte ge mig någon spruta. Så våra kroppar kan ju själva men inte varje månad som för andra liksom.

    Jag fick imorse bekräftad äl (i tisdags var den). Det är min första naturliga äl utan letrozol och ovitrelle sedan 2018.

    Synd bara att de sket sig lite med sexet. Blev en dag istället för 2-3 :(

    Hur mår du idag?


    Fått ovitrelle dom gångerna jag haft ett moget ägg, blev gravid en gång som slutade i MA.

    Har fortfarande känningar/molvärk ibland, mest på höger sida så jag vet inte. Känner mig svullen om magen. Men kan ju lika gärna vara mens som graviditet
  • barnlängtan2021
    Lofffsan skrev 2021-05-25 13:19:33 följande:
    Ååh! Vilken lycka <3 stort grattis!!
    jjkkll2 skrev 2021-05-25 14:16:58 följande:

    Åh vad härligt! Stort grattis <3 Sa ju att det skulle ta sig ;)


    Vicki89 skrev 2021-05-25 17:20:54 följande:
    Underbart! Grattis grattis grattis!
    Stort tack allihopa! Nu hoppas jag bara att det går hela vägen den här gången! 


Svar på tråden Letrozol, PCO