• Anonym (Kaffedraken)

    Letrozol, PCO

    Russin112 skrev 2020-07-30 09:52:22 följande:

    men vad spännande, då vet du ju ändå att oavsett hur det går med sprutorna så kommer något att ske, antingen ivf eller naturligt försök. Måste kännas så skönt att ha en ordentlig plan! 

    Hur länge kan man som max ta sprutorna på raken? kan man fortsätta 2-3 veckor ifall kroppen inte reagerar? min läkare pratade om att de inte är värt att vänta på att letrozole funkar längre än typ 2-3 veckor för att sedan är ändå livmoderslemhinnan för gammal för att fostret ska fastna (eller de är inte längre optimala förhållanden för det). Tänker om det är samma med med sprutorna...

    Som jag har förstått det så är det ovitrelle man tar innan ivf :D 

    Ja men visst, runt 4-6 borde jag få mens om allt funkar som det ska :D


    Ja, det känns verkligen supertryggt och bra med planen!

    Har ingen aning om det finns någon magisk gräns för när det funkar vs. inte funkar. Minns att min läkare också sa att det inte var värt att fortsätta på Letrozol om det inte gav effekt men det hade snarare att göra med helt utebliven reaktion efter dubbelkuren, inte något med slemhinnans 'ålder'. Låter iofs ganska logiskt det du skriver, att slemhinnan blir 'äldre' och kanske inte lika mottaglig. Men i maj/juni så tog jag ju Letrozol i 5 dagar (cd 3-7) och när det inte gav effekt tog jag sedan Bemfola-sprutor (cd 13-28) och ingen sa något om att det inte skulle funka. Min slemhinna växte ju inte sig 'perfekt' förrän där i slutet av sprutorna så kanske är det helt individuellt?

    Många som räknar ner till/kring 4 augusti här i tråden nu. Mens-start, VUL, tidigt ultraljud :) Spännande tider!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Russin112 skrev 2020-07-30 18:14:58 följande:

    Okej okej. Känns lite som att vi alltid bara får lita på våra läkare för det finns inte en chans att man skall förstå sig på hela den här djungeln av olika mediciner och faktorer som påverkar på olika sätt. Sen att alla läkare säger olika underlättar ju inget... (menar jag reagerade inte på dubbla men fick ta trippla... och blev dessutom gravid, trots att min första klinik avrådde mig från trippla dos)

    Ja men visst :)


    Håller helt med! En jäkla djungel med olika läkare, forskning, tillvägagångssätt och åsikter. Men precis, jag fick inte prova trippel för min klinik heller. Men heja trippel för dig nu!
  • Anonym (Kaffedraken)
    amandakollb skrev 2020-07-30 22:06:40 följande:

    Ja jag hoppas det <3 skulle bli orolig om de blir tillbakaflyttat bf, då jag ändå vet ganska exakt när äl var iom ovitrelle och temp men kanske ändå kan va olika när ägget befruktades osv så vi får se!

    Låter toppen, skönt med både en plan A och B!!:) nu är det inte länge kvar!


    Jamen precis, det var så jag menade! En dag eller så flyttat kan det säkert bli i början av den anledningen.

    Imorrn är det augusti :D
  • Anonym (Kaffedraken)
    amandakollb skrev 2020-08-02 09:50:10 följande:

    Ja exakt! Känns säkert som jag blir tillbakaflyttad några dagar.

    Wie ja inte länge kvar nu :D hur känns det för dig? Vilken tid ska du dit på tisdag?


    Sprutorna har varit smidiga och har inte haft några biverkningar vad jag kunnat känna. Så det känns bra, hoppfullt! :)

    Jag har tid kl. 13.00 på tisdag. Du då?
  • Anonym (Kaffedraken)
    akalei skrev 2020-08-03 13:34:26 följande:

    Hej! Har varit iväg på semester och inte varit så aktiv i tråden på någon vecka. Spännande tider för många här inne!

    Idag var jag på VUL efter trippeldos med Letrozol. (Första gången med trippel, har inte fått nåt resultat alls av lägre dos.) Har inte känt av några tecken på ÄL och var helt inställd på att inget skulle hänt. Har skyhögt AMH och då reagerar man inte så bra på Letrozol. Så mentalt var jag inställd på att det mest var en formalitet för att ha testat allt innan vi går vidare med IVF.

    Så döm om min förvåning när det helt plötsligt dyker upp en bautastor blåsa på skärmen som visade sig va 22mm :o Fick utskrivet Otrivelle och order om att gå hem och ta sprutan omedelbums och sexa järnet idag och imorgon.

    Så sjukt otippat! Det här är min andra ÄL på ett helt år (!!!). Är helt euforisk!! Äntligen händer det något! Jag har liksom tillbringat ett helt år med att vänta på ÄL! äntligen äntligen en ägglossning och åtminstone en chans! Och om det inte blir nåt denna gång får vi testa igen med trippel men det kommer ju gå snabbare än att vänta och hålla på med Provera etc. Tjohej!


    Men YES akalei, där satt den! Grattis! :D

    Så jäkla fantastiskt att det funkade med trippel dos för er också! Verkar ändå vara en del både här i tråden och i andra trådar som fått igång ÄL och blivit gravida med den dosen. Tänk vad intressant det varit att själv få prova det ;)

    Men glad för er skull och håller tummarna för att Ovitrelle säger PANG! och att ni får ett rejält och positivt försök nu! Heja heja :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    akalei skrev 2020-08-04 09:05:31 följande:

    Tack!! Ett steg på vägen iaf! Haha tänk att man kan bli så euforisk av nåt som händer många andra varje månad :p men jag har ju seriöst väntat i ett år på detta nu :oJa det är bara SÅ konstigt att alla läkare säger och gör olika. Jag har ju varit hos tre olika och alla har velat ha olika behandlingsplan. Fattar inte hur det kan va så, det borde ju finnas studier som visar vad som är bäst väg att gå liksom.

    Men ni har ju också en jättebra plan nu som kommer minimera väntan, blir spännande att följa :)


    Jag blev också sådär megalycklig när jag hade haft en naturlig ägglossning tidigare i år. Så det är bara att njuta och omfamna alla positiva känslor!

    Kan bara hålla med. Borde finnas en grundplan som följs med små tweaks för individen.

    Blir spännande att följa er också! Heja oss!
  • Anonym (Kaffedraken)
    amandakollb skrev 2020-08-04 11:39:32 följande:

    Åh fick höra hjärtat ticka!! Helt otroligt! Hon trodde jag va i v,7+5 men enligt natural cycles är jag 7+3 så de kändes bra! Alltså känns helt sjukt! Vågar tro på det lite mer nu <3


    Men wow, vilken lycka! Grattis till er :) NJUUUT! <3
  • Anonym (Kaffedraken)

    Mitt första VUL idag efter stimulering med Menopur visade en fin slemhinna på ca 6 mm och många vilande äggblåsor där den största var ca 8 mm. Så fick en liten doshöjning från 75IE till 93,75IE och en ny tid för VUL på fredag förmiddag.

    Som jag förstod det så skulle vi höja ytterligare om det var oförändrat på fredag men lugnt och sansat i höjningarna alltså för att få en lagom reaktion innan det tunga artilleriet ;)

  • Anonym (Kaffedraken)
    Zamaso1 skrev 2020-08-06 15:04:20 följande:

    ?Planeringen? blev att ja ska ta ett nytt test på måndag och sen blodprov på tisdagen och sen ultraljud på torsdagen. :)


    Bra plan! Då håller vi tummarna för att det är ett grattis! :)
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag hade mitt andra VUL idag. Fick en doshöjning i onsdags och det hade gett positiva, men lugna, effekter. Slemhinnan hade växt från ca 6 mm till 8 mm och äggblåsorna hade växt från ca 8 mm till kring 10 mm (någon var precis 10 mm och någon strax under). Så jag ska fortsätta med den dosen jag har nu, Menopur 93,75IE, fram till tisdag 11/8 när jag har nästa VUL. Vi tar ju det lugnt och försiktigt för att få fram några få äggblåsor så det känns bra i detta läget. Om allt går som det ska (vilket vi är lite skeptiska till) borde äggblåsorna vara kring 14 mm på tisdag. Så vi får helt enkelt vänta och se vad VUL visar då :)

Svar på tråden Letrozol, PCO