• Sun 27 Sep 2020 12:42
    106983 visningar
    3231 svar
    3231
    106983

    Letrozol, PCO

    MiniNin skrev 2020-09-27 12:25:45 följande:
    Russin112 skrev 2020-09-27 10:54:49 följande:

    Vore kanske något för henne :)

    När ska du ta test? :D


    Det var minsann inte lite mys det! :) Kör på!

    Jag har fått råd att ta test Ovitrelle+17 så det blir nästa söndag, 4/10. Förra cykeln fick jag mens på Ovitrelle+16. Ska ta test oavsett om jag får mens eller ej så vi får väl se.

    Väntan är inte kul men denna gång försöker jag ignorera det och bara se framåt. Jag registrerar att något känns i kroppen men släpper det sen utan att hamna i en spiral. Förra gången kände jag så många olika 'symptom' och blev besviken över att det inte betydde något. Försöker alltså ha en annan mindset framöver, för min egen skull. Vi vet ju att det kan ta lång tid... Med det sagt så hoppas vi ju och vi hade varit så glada om det tar sig innan jul <3

    Hur har ni andra gjort, för att hantera, orka?
    Håller alla tummar för att det tar sig nu för er del! :) <3

    Väntan är verkligen olidlig! Det som funkade bäst för mig var nog att boka in andra aktiviteter och hålla mig upptagen... så att jag fick nåt annat att fokusera på liksom. Att gå runt och ha en massa tid att tänka på det är det värsta :P
  • Wed 30 Sep 2020 17:16
    Sessx skrev 2020-09-30 09:05:20 följande:

    Hej, jag har sen igår läst igenom hela denna tråden. Herregud vilken gemenskap ni har, och hoppet ni förmedlar är underbart! Första gången jag känt att jag vill vara med i tråden så idag blev jag medlem på familjeliv.

    Jag och sambon startade en utredning förra veckan då vi försökt få barn sen början på 2019. Vi blev gravida i höstas men det slutade i missfall i vecka 6/7. För en månad sen fick jag positiva graviditetstest i en veckas tid så glädjen var stor. Tills jag fick en liten blödning. Pga rädsla för missfall igen åkte jag in på VUL och fick besked att jag inte var gravid, jag hade fått 5 falska positiva test.
    Vi tog några veckor för att smälta detta och sen förra veckan hade vi första mötet för att utreda vad som händer. Då fick jag besked att jag har en äggstock med PCO. Jag är dock osäker på om jag har PCOS eller bara PCO. Den andra äggstocken verkar fungera eller hade i alla fall under VUL en äggblåsa på 22mm. Jag fick alltså direkt Ovitrelle utskrivet och order att sexa den dagen och två dagar till.

    Nu sitter jag en vecka senare i väntan på att det ska gå 21 dagar från Ovitrelle för att testa mig, alternativt om mensen kommer nästa vecka (Ovitrelle+14). Bim bör bli 7-9 okt.

    Beskedet har varit svårt att hantera, jag grubblar så jag inte vet var jag ska ta vägen, men denna tråd har hjälpt.


    Välkommen till tråden :) Det är verkligen superskönt Beklagar missfallet och de falska positiva, vad tufft :( Kanske kemisk graviditet? 
    Skönt att ni fått bra kontakt med läkaren!
    Otrivelle+21 känns väldigt länge tycker jag! Men det är kanske som du säger något special med de falska positiva. Även om väntan känns lång är det nog skönare att vänta lite extra än att riskera oklara besked :)
  • Wed 30 Sep 2020 17:20
    MiniNin skrev 2020-09-30 11:16:12 följande:

    Hej!

    Jag har för vana att tempa och precis som förra cykeln kunde jag denna gång bekräfta ägglossningen via min OVY-app och tempen har hållt sig hög. Tills idag när den sjönk 0,3 grader. Förra cykeln sjönk den lite för att sen öka lite igen, sen sjunka igen och då fick jag mens. Fick mens på Ovitrelle+16. Idag är jag på Ovitrelle+13 och det har varit en ännu tydligare kurva och tempsänkning. Så nu gör jag mig redo för mens. Fan :(


    Vad segt med tempen! :( Jag tempar inte själv så har inte så bra koll på hur "allvarligt" man ska ta på det. För en helt oinsatt som mig så känns ju 0,3grader som väldigt lite, borde inte avgöra? 

    Precis som Russin112 så tänkte jag också spontant på amandakollb som också hade en dipp och trodde det var kört den cykeln hon plussade :) Håller tummarna för att det bara var en liten glitch! <3
  • Wed 30 Sep 2020 17:32

    Spännande att höra om hur det går för alla, här kommer en liten uppdatering från mig också. Går idag enligt mina beräkningar in i vecka 7 och det verkar ju peppar peppar gå bra än så länge. Känner mig just nu ganska lugn och försöker ta en dag i taget. Mår överlag bra, mest tydliga symptomet är mina bröst som blivit så sjukt pluffsiga och ömma. 

    Ska på tidigt UL på måndag vilket såklart känns nervöst och spännande. Hoppas hoppas hoppas att allt ser bra ut. <3

    Sedan tidigare har jag tyvärr cellförändringar som dock inte varit tillräckligt allvarliga för att behöva opereras bort, men om man blir gravid måste man gå på extra kontroll tidigt i graviditeten (pga att livmodertappen förändras blir det svårt att se senare i graviditeten) så det ska jag också göra nästa vecka. Våndan inför det överskuggar typ nervositeten inför ultraljudet, bläh. Hade inte en så bra upplevelse med vävnadsprovet sist. Läkarna säger ju att det inte alls är någon fara att göra det som gravid men man blir ju ändå nojig och allmänt osugen på att nån ska va där och hålla på, usch. Men får väl bara bita ihop och lita på läkarna, vad ska man göra liksom :) Håll tummarna för att de inte behöver ta några vävnadsprover :)

  • Wed 30 Sep 2020 19:38
    Sessx skrev 2020-09-30 18:53:48 följande:
    Åh vad spännande! Du får gärna berätta hur det gick efter ultraljudet på måndag.

    Menar du med cellförändringar att du ska göra ett cellprov tidigt ifall de har förvärrats nu så pass att de ska tas bort? Jag har själv opererat bort cellförändringar en gång. 6 mån efter operationen tog jag prov och då hade jag fortfarande kvar förändringar men de sa att vi väntar ut dem. Några månader senare hade kroppen löst det av sig själv. Sen dess har alla prov varit OK. Det går säkert bra, det första testet är väl bara en topsning, vävnadsprov är väl steg två om jag inte minns fel.
    Nä alltså jag fick efter vanliga cellprovet för ca ett år sedan veta att jag hade förändringar som behövde utredas och fick då gå och ta bl a vävnadsprov. Vävnadsprovet visade att de var låggradiga och då behövde jag inte ta bort något utan skulle få komma tillbaka efter två år på kontroll, men om jag blev gravid ville de jag skulle komma in på en till kontroll i början på graviditeten. Eftersom det är en gyn jag ska träffa och inte bm så tror jag inte att det bara är topsning utan att de kanske ska kolla genom att pensla på sån där lösning och ev ta nya vävnadsprov, men det var väldigt oklart... Hoppas såklart jag slipper vävnadsprovet :)

    Jag får uppdatera er om allt i början på nästa vecka :)
  • Sat 3 Oct 2020 07:45
    MiniNin skrev 2020-10-02 10:07:16 följande:

    Tog kontakt med kliniken igår eftermiddag på 1177 och det är tydligen väldigt viktigt på min klinik att man väntar tills Ovitrelle+17 innan man testar oavsett om man fått mens eller ej. Fick svar där de rekommenderade mig att vänta tills dess och därför måste jag också vänta med sprutorna. Så långt var jag helt med på deras svar men sen sa de att jag skulle vänta in nästa mens (!!!), att det är viktigt att kroppen får återhämta sig mellan stimuleringarna. Hela jag bara kände NEJ!

    Så kontaktade dem på telefon idag och ifrågasatte varför jag fick starta direkt på förra blödningen och att det inte kan vara sån stor skillnad på cd2 eller cd4 i detta fallet osv. och efter många om och men (och efter en läkarkonsultation) så fick jag tummen upp att börja med Menopur igen på söndag kväll om grav-testet var negativt. Ibland får man alltså stå på sig och ifrågasätta om något känns konstigt! Thank god så löste det sig.

    Har tagit ett graviditetstest idag som var negativt (ville ha test gjort inför samtalet) men ska ta ett till då på söndag. Sen sprutstart igen.

    Har bestämt mig för att bara tempa fram till bekräftad

    ägglossning nästa gång. Känner att jag vill bespara mig huvudbry och oro helt enkelt.

    Hoppas SÅ på tredje gången gillt!


    Vad bra att du stod på dig! Fattar verkligen att du inte ville vänta. Jag kan väl köpa att man behöver en paus om man gjort massvis med simuleringar men inte efter två liksom... Kanske va nåt missförstånd från deras sida bara.

    Håller alla tummar för tredje gången gillt nu!!!
  • Sun 4 Oct 2020 16:19
    JesFon skrev 2020-10-03 08:09:38 följande:

    Hej allihop. Följt tråden under en period och är inne på försök 2 med letrozol och ovitrelle.

    Är på dag 17 efter ovitrelle (förra cykeln fick jag mens på dag 14efter ovitrelle) och har kraftig brännande mensvärk men inte en tillstymmelse till bruna flytningar som jag ALLTID har innan mensen sätter fart. Testade negativt dag 11 men cb plus, svagt positivt dag 12, sedan dess negativt igen..

    Livmodertappen sitter superhögt och är hård idag, igår mer mjuk och lägre. Men det känns som om den vandrar upp och ner hej vilt där inne så inte särskilt pålitlig.

    Jag blir så frustrerad över denna värk, dessa negativa tester och att jag inte får en blödning!

    Har en drös med gravsymptom som jag säkert inbillar mig! Yrsel sedan 1vecka tillbaka, tycker mina bröstsvårtor börjar mörkna och brösten blir fylligare, den konstiga molvärken som är centrerad precis ovanför blygbenet. Får säkert min mens när som men brukar alltid ha brunaktiga flytningar innan.

    Och varför fick jag negativt, sedan positivt och sen negativt igen?

    Nästa steg i vår utredning är spermaprov samt äggledarspolning.


    Välkommen hit! Vad konstigt med negativt, positivt och sedan negativt. Ingen aning om det. Hur har det gått nu?
  • Sun 4 Oct 2020 16:21
    Russin112 skrev 2020-10-03 13:41:42 följande:

    Jag kan nu se att min remiss ang IVF har blivit bedömd och svaret är skickat till min Läkare men dem har inte telefontid förens på måndag :( så så frustrerande att veta att svaret finns men inte kunna se det....


    Men åh så frustrerande att veta att svaret finns men inte kunna veta... håller tummarna för bra besked imorgon!
  • Sun 4 Oct 2020 16:22
    blommkrans1 skrev 2020-10-04 12:37:53 följande:

    Hej,

    Hoppar in i denna tråd!

    Jag har följt denna tråden ett tag nu, har nyligen fått halvflummig information om att jag möjligen har pco. Många ägg men inget som växer tillräckligt mycket för att få mig gravid. Jag har avslutat en enkelkur med Letrozol, inget hände så min läkare gav mig Provera för att få igång en blödning för att sen köra dubbelkur med Letrozol. Har dock en fundering.. Fick info om att börja med Letrozol efter avslutad 10 dagars kur med Provera. Men jag fick så mycket info på samma gång att jag har glömt av vad läkaren sa och tänker att någon här kanske vet. Ska jag vänta på en blödning eller kan jag starta med Letrozol direkt efter den tionde tabletten. Första gången jag testade Letrozol skulle jag ta det dag 5-9. Någon som vet?


    Hej! Välkommen hit :) Vanligtvis ska man vänta på blödning och räkna det som dag 1. Hoppas du får bra effekt på dubbeldos nu!
  • Mon 5 Oct 2020 12:37
    Russin112 skrev 2020-10-05 09:41:30 följande:

    Fick avslag på ivf idag pga graviditeten i juni. Enligt min läkare räknas inte PCOS som en sjukdom utan samma regler som för ?normala? gäller....


    Men neeeeej :( fy vad störigt. Jag vet inte var du bor och hur mkt valmöjligheter som finns men funderar på om du kan gå till ngn annan för en second opinion? Om du bor i Sthlm så kan jag pm:a vart jag gick för jag är supernöjd med den kliniken och de menar att pcos visst ger förtur.
Svar på tråden Letrozol, PCO