• MiniNin

    Letrozol, PCO

    akalei skrev 2020-08-17 08:47:14 följande:

    Uppdatering från mig, tyvärr kom mensen igår kväll på Otrivelle+13. Så antar att jag har ca 11 dagar lutealfas, så lite kortare än vanligt. Men verkar ändå va inom det ok spannet enligt Google...

    Blev nog lite mer besviken än jag räknat med, jag har ju hela tiden tänkt att denna omgång ska jag bara fokusera på att va glad att vi ens fick till en ÄL... men när man väl står där är det ju massa känslor som kommer ändå såklart.

    Idag känns det lite bättre ändå, försöker fokusera på att jag ändå får börja om med Letrozolen så snabbt. Tänkte räkna gårdagen som CD1 för det va ändå mens på kvällen och inte bara spottings. Så då blir det start med Letrozol redan imorgon tisdag och VUL ca 28 aug tänkte jag.


    Men åh, såklart att det är okej att bli besviken oavsett! Tog du Lutinus eller något annat progesteron-tillskott? Jag har inget :/

    Jamen, det är ju skönt att få starta om igen direkt! Man får se ljusglimtarna, köra på igen och vara tacksam för att ni fick ett ordentligt försök ändå :)
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-08-17 15:02:06 följande:

    Uppdatering från mig

    Var på vul idag cd 12, absolut ingenting hade hänt trots letrozol x 3...

    Ska tillbaka på fredag och se om något har hänt men hon var inte så hoppfull.

    Hon skrev även iväg ett Mail ang ivf och bad om att jag ska få göra det trots att jag vart gravid i somras pga att jag reagerar så dåligt på letrozol.


    Men vad tråkigt. Den dosen fungerade ju kanon sist! Fanns det någon teori om varför det kan ha uteblivit reaktion denna gång? Hoppas det hänt lite mer på fredag iaf, att någon rört sig över den magiska gränsen.

    Fanns det ingen diskussion om FSH-stimulering? Sprutor alltså?
  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-08-17 10:39:25 följande:

    förstår det!! bara att komma till ovitrelle liksom!

    jag kände av molande värk i magen typ direkt efter ovitrelle och några dagar, typ som mensvärk så kände inte själv exakt när jag hade äl, men använde ju natural cycles och den brukade markera äl typ 3 dagar efter ovitrelle, men det kan ju vara att den markerar lite sent, men jag skulle säga att jag fick äl runt 2 till 3 dagar efter ovitrelle, så ganska sent! 

    nu när jag blev gravid så tog vi sprutan på onsdagkväll vid 22.30 och vi hade sex på tisdagkväll, torsdagkväll, fredagkväll och lördagkväll! när kör ni sex? :) 


    Har känt lite grann än så länge men inget distinkt. Borde ju bli innan dagen är slut, kl. 00.00 inatt har det gått 36 h. Hoppas verkligen att min temp går upp efteråt så jag också kan bekräfta ägglossning i appen :) Det har jag aldrig gjort innan!

    Jag tog sprutan igår söndag kl. 12.00. Vi hade sex på fredag kväll, igår söndag kväll och vi kommer ha sex ikväll (måndag) och även onsdag förmiddag. Har inte riktigt möjlighet imorrn tisdag så hoppas det räcker!
  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-08-18 08:21:04 följande:

    Woho snyggt :D då borde äl ha varit då! Ska ni ändå säkra upp med sex imorgon fm? Då börjar nedräkningen då!!:) visst räknade du bim 2 sep?


    Hoppas såklart att det håller i sig så appen kan bekräfta det, men brukar väl vara tre dagar den ska hålla sig hög? Känner mig öm och lite svullen i magen idag så känns att det varit något iaf!

    Vi ska nog ändå säkra upp med sex imorrn på förmiddagen! Så känner vi att vi gjort allt vi kunnat göra för denna gång. Sen är det nedräkning, jaaa!

    Vet inte när BIM är men testdag är iaf 2/9 om inte mensen kommer innan dess :)
  • MiniNin
    Russin112 skrev 2020-08-18 09:13:45 följande:

    Ja läs vad jag skrev precis över :)

    Hon verkar inte vilja de, hon skrev i ivf ansökan att hon inte boll stimulera mig med FSH... vet inte riktigt varför men allt känns väldigt hopplöst nu... hoppas verkligen att de bara är lite långsamt och har växt till på fredag :)

    Hur mår du nu? :)


    Återigen är det helt oförståeligt hur det kan vara SÅ olika hur man behandlas beroende på vilken läkare man går till. Visst, det finns risker men det finns det ju med allt! Tänker att man ändå vill prova olika metoder, köra uteslutning liksom, innan IVF blir aktuellt. För det finns definitivt risk för överstimulering när man gör IVF! Hoppas att ni ser en förändring på fredag och att du får lite mer hopp!

    Var ganska öm och svullen i magen igår, lite grann idag bara annars mår jag som vanligt. Värmen tär ju iofs på en så kanske svårt att veta vad vanligt mående är i nuläget. Tempen är iaf fortfarande hög så jag känner mig trygg i att ägglossningen skett!
  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-08-18 09:38:24 följande:

    ja jag använder ju natural cycles och den behövde 3 höga temperaturer för att bekräfta äl, tempen lär ju hålla sig hög för dig nu iom ovitrelle! :) 

    ja det låter bra, det skulle jag också gjort! precis, så man känner att man gjort allt man kan! 

    wie jag längtar också till början av sep, har kub 8 sep så vi kan fortsätta räkna ned tillsammans ;) 


    Har Ovitrelle temphöjning som biverkning eller menar du att i och med att jag tagit Ovitrelle så har ju ägget släppt och därför är tempen hög?

    Jamen, absolut! Vi borde påbörja en lista så vi kan följa varandra lite lättare. Vi är många i tråden nu. Jag kan starta!
  • MiniNin
    akalei skrev 2020-08-18 12:31:46 följande:

    Okej förstår. Det stämmer typ överens med vad min gyn sa, hon sa att man kan svara snabbare och snabbare liksom om man kör flera Letrozolcykler i rad eftersom kroppen är igång då. Så det funkar väl tvärtom antar jag. Väldigt tråkigt att du inte svarat denna cykel dock :( Hoppas de godkänner IVF-remissen snabbt utan några extra vändor :)


    Hmmm! Min läkare menade på att man blev mättad på Letrozol efter dubbel dos. Att det inte var lönt att att testa trippel dos för att kroppen inte kan ta upp mer. Varför säger de så olika?!
  • MiniNin

    Var är vi i processen?

    MiniNin: Första riktiga försöket. Stimulerad med Menopur. Ovitrelle 16/8, förmodad ägglossning 17/8. Testdag 2/9 (Ovitrelle+17).

  • MiniNin
    amandakollb skrev 2020-08-19 08:43:22 följande:

    Nej menar alltså att iom att du tog ovitrelle så får du ägglossning och därmed tempökning! skönt att den höll sig upp idag med=) då är det bara nedräkning kvar! 

    ja gör det! är det ok om jag är med även fast jag är gravid..? 


    Phew! Trodde kanske att det varit något jag missat :)

    Men absolut! Skriv du in till exempel när du fick positivt test och dina kommande datum :)
Svar på tråden Letrozol, PCO