• akalei

    Letrozol, PCO

    blommkrans1 skrev 2020-10-04 17:39:07 följande:

    Jaha okej, tack för svar. Tänker om jag inte får en blödning överhuvudtaget, hur ska jag räkna/tänka då tro? Har för mig att läkaren sa att jag ska börja med Letrozol direkt efter Provera dosen oavsett om jag får en blödning eller inte.. Så luddigt. Ja jag hoppas verkligen att det blir lyckat resultat för min del kommande kur. Fick ett MA i april i år.


    Man får väl nästan alltid blödning efter Provera? Men kanske bäst att stämma av med läkaren :)
  • akalei

    Uppdatering från mig, idag var vi på tidigt ultraljud och det såg fint ut! Såg både lilla embryot och hjärtslag <3 eller, jag tyckte det var lite svårt att se men både gyn och min kille såg dem :P Det var så mycket på samma gång att jag inte minns hur stort lilla embryot var, men när hon matade in längden i sin räknesnurra fick hon fram att jag är i 6+5 vilket stämmer på dagen med mina egna beräkningar utifrån ÄL så det var skönt.

    Så ofantligt lättad och glad, kanske man vågar hoppas lite nu. Själv mår jag hyfsat bra, märker att jag inte riktigt har lika mkt energi som jag brukar och har mått lite funky men sluppit det värsta illamåendet som en del kan få, så tacksam för det :)

    Nästa anhalt besök om cellförändringar imorgon, håll tummarna för att jag slipper göra några ingrepp :/

    Hänger kvar här lite för att få följa er alla, hoppas på fler plus snart! <3

  • akalei
    Russin112 skrev 2020-10-05 15:24:42 följande:

    Men gud vad härligt :D STORT GRATTIS!!!!!! <3 Hoppas det går lika bra imorgon som det gick idag :)

    Ang remissen så bor jag i Stockholm men det var inte min klinik som nekade mig utan det var reproduktionsmedicin Huddinge som nekade. (samma som bedömer alla i Stockholm)


    Aha förstår. Tänkte typ om en annan läkare kan skriva remissen på ett bättre sätt och få den godkänd ändå... men jag kanske greppar efter halmstrån här :/ håller alla tummar att det tar sig för er med Letrozol nu! <3
  • akalei
    MiniNin skrev 2020-10-06 08:53:28 följande:

    Åh, så underbart att läsa din uppdatering! Grattis till er! Så härligt också att din partner fick komma med och uppleva det tillsammans med dig <3

    Ja, häng på! Vi vill ha kvar er som ger oss andra hopp om livet! :) Håller tummarna för att det ser bra ut för dig och att du slipper ingrepp idag!


    amandakollb skrev 2020-10-06 16:37:37 följande:

    kul med uppdatering, och stort grattis till att allt såg så fint ut <3 känner du att du kan slappna av lite mer nu? jag kände typ inte de efter första vul, den var så liten så tänkte hela tiden att det kunde hända något även fast man fått se hjärtat ticka. men försök o njut!! :) skönt att du får må bra också! du får uppdatera efter kollen gällande cellförändringarna. 


    Tack!

    Har nu även varit på uppföljning av cellförändringarna, det såg bättre ut men för att ha hängslen och livrem så tog de ett par små biopsier. Men de säger ju att det inte är ngn fara för graviditeten att ta biopsier så man får väl lita på det helt enkelt även om det är lite mentalt jobbigt, blöder ju lite och så.

    Tyvärr har även illamåendet slagit ned som en BOMB och jag har mått riktigt jävla dåligt :/ Igår låg jag däckad och fick inte i mig ngt på hela dagen, allt kom upp :( Håller på att testa lite olika saker mot det, både matrutiner men också Postafen (receptfritt) som BM tipsade om och idag ska jag till läkaren och hoppas få ut Lergigan Comp. Tufft att må så dåligt särskilt när man inte vill berätta varför för omgivningen :/ Men är såklart tacksam för att jag får uppleva det. Och bara att ta mig igenom dagen och att göra det allra nödvändigaste tar all min energi nu så jag har inte haft tid och ork att oroa mig över huvud taget ^^
  • akalei
    jageanonymis skrev 2020-10-08 23:34:00 följande:

    JAG FICK ETT PLUS PÅ STICKAN NYSS!!! Så sjukt! det tog på första försöket med letrozol. Åt enkel dos i 5 dagar och nu är jag gravid! Så lycklig. Vill bara att ni andra ska få plus också snart! <3


    Wohooooo!! Stort grattis!!!! <3 <3
  • akalei
    Sessx skrev 2020-10-09 11:20:44 följande:

    En liten uppdatering från mig. Igår kväll fick jag min mens (Ovitrelle +14) så det tog sig inte denna gång. Otroligt vilken käftsmäll det är. Senaste två veckorna har varit fyllda med hopp och glädje. Jag märker att det svåraste att parera är att det känns så hemskt att jag gör detta mot min partner. Han är helt fantastisk och försöker hålla mitt mod uppe och självklart förstår jag ju när han säger att det är vi som ska ha barn, han vill ha vårt barn och ingen annans. Han vill vara med mig och ingen annan oavsett om vi får barn eller inte. Men det är så svårt att få in det i mitt lilla huvud. Det landar väl förhoppningsvis snart..

    Idag var jag iallafall hos läkaren för kontroll och plan framåt så imorgon börjar jag med Letrozol. Han sa att vi kör på det i 2-3 månader tillsammans med VUL och Ovitrelle. Så nu hoppas jag att slutet på 2020 kan bidra med ett plus!


    Åh nej jag beklagar :( Ta hand om er <3

    Det är INTE ditt fel! Men förstår att det känns tröstlöst. Kan ju bero på vad som helst eller bara slump. Håller tummarna för att det är er tur nästa gång <3
  • akalei
    MiniNin skrev 2020-10-09 22:59:56 följande:

    Bra att du blir kollade ordentligt! Hoppas det visar fint resultat.

    Men nej, illamående är verkligen det värsta :( Tråkigt också att det blir ännu svårare att hålla det hemligt. Önskar verkligen inte att må så dåligt. Hoppas det snabbt går över för dig och att du hittar lindring i någon medicin. Tror man kan vara tacksam och lida som fan samtidigt, men visst måste det vara värt det.

    Hur tänker ni kring KUB osv?


    Tack! Jag har nog haft lite tur ändå för Postafen i kombination med lite anpassad mat (och att aldrig bli hungrig, när magen är tom ballar det ur) verkar hjälpa ganska bra, peppar peppar! Har inte spytt på några dagar nu, hoppas det håller i sig :)

    Vi tänkte nog göra KUB, vi vill ha så mycket info som möjligt helt enkelt. Jag hade dock inte fattat att det inte verkar ingå i Stockholm om man är under 35 och BM nämnde typ inte det utan sade mest att vi skulle tänka igenom noga om vi ville göra det och hur vi skulle hantera resultatet. Så nu blev jag typ lite osäker på om jag behöver ?boka? det separat eller om BM kommer boka in det. Samt om vi ändå måste betala det själva kanske man ska göra NIPT istället? Får nog skriva och fråga. Var på inskrivning i onsdags men man får ju inte ha med sig någon och det var mycket info och det var den dag då jag mådde som sämst så hade lite svårt att ta till mig allt.
  • akalei
    amandakollb skrev 2020-10-15 19:33:27 följande:

    åh jag tror på tredje gången gillt!! va ju för oss de tog sig tredje gången så jag tror verkligen på denna omgången för er :D hejaheja! 


    Och det va tredje försöket gillt (andra stimulerade) för oss också!! Tredje gången är tur-gången!! :) :)
  • akalei
    amandakollb skrev 2020-10-19 08:40:19 följande:
    MiniNin: Tredje försöket med Menopur. Ovitrelle 16/10 Graviditettest 2/11.

    Russin 112: Letrozol Tripplados. Vul på CD10, 23/10.

    Vicki89: Letrozol dubbeldos, andra försöket, vul på cd12, 26/10

    amandakollb: gravid v.19, rul den 22/10. 
    MiniNin: Tredje försöket med Menopur. Ovitrelle 16/10 Graviditettest 2/11.
     
    Russin 112: Letrozol Tripplados. Vul på CD10, 23/10.
     
    Vicki89: Letrozol dubbeldos, andra försöket, vul på cd12, 26/10
     
    amandakollb: gravid v.19 (blev gravid på 3e omgången dubbeldos letrozol+ovitrelle), rul den 22/10.

    akalei: gravid v.9 på andra försöket trippeldos letrozol+ovitrelle (tredje försöket totalt sett)
  • akalei

    Hej alla! Följer med spänning hur det går för alla här inne och hoppas på fler plus snart! Nu är det många spännande nedräkningar :) :)

    En uppdatering från mig, går in i vecka 10 (9+0) på onsdag och det verkar gå bra än så länge, peppar peppar. Mår mycket bättre än sist, äter Postafen mot illamåendet och det hjälper faktiskt ganska bra så kan fungera någorlunda vilket är skönt. Har precis börjat nytt jobb som håller mig sysselsatt så jag har inte så mycket tid och energi att tänka och oroa mig, vilket är bra för min del :D

    Har inte fått tid för KUB än vilket känns lite flummigt, men frågade min BM om det och hon sade att vi skulle boka in det på nästa besök (som är den 30/10), så det blir väl bestämt sedan antar jag.

Svar på tråden Letrozol, PCO