• akalei

    Letrozol, PCO

    MiniNin skrev 2020-10-19 23:45:11 följande:

    Skönt att du mår bättre! Superbra att du hittat en läkemedel som funkar för dig :) Har ni berättat för någon?

    Läste på 1177 att KUB-ultraljudet ska göras mellan vecka 11 och 14 så du borde väl få en tid för det ganska snart efter ditt nästa besök hos BM då.

    Hoppas också på fler plus här inne! Kom igen nu, girls :)


    Jag har bara berättat för min bästa kompis. Familjen och de övriga nära tänkte vi ta efter KUB tror jag. Ser fram emot att få berätta det för det är jäkligt svårt att dölja ibland, särskilt vad gäller en del mat och alkohol. Har redan fått ett ?grattis? från en person jag inte ens berättat för bara för att jag var alkoholfri vid ett tillfälle, lite sjukt tycker jag... Nu var jag ju faktiskt gravid vid det tillfället om än väldigt tidigt men det kunde ju lika gärna vara att vi höll på att försöka liksom. Fan att folk ska va så uppmärksamma och nyfikna ^^

    Tror inte vi kommer lägga ut nåt stort announcement på sociala medier eller så, nog främst för att jag själv tyckte det var så himla jobbigt när andra gjorde det fram tills nyligen.
  • akalei
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-10-21 23:04:42 följande:

    Nervöst...

    Jag är i dag på cykeldag 3 och påbörjade min 8e behandling med letrozol. Men på lunchen idag fick jag ett samtal från Sahlgrenska där vi stod på kort varsel listan till IVF och ska imorgon på ett första möte.. kommer att ta letrozol även imorgon innan mötet och så får läkaren och barnmorskan tala om om jag ska avbryta behandlingen eller hur jag ska tänka. Är supernervös!!


    Men wow här händer det grejer! Du får rapportera sen hur det gick :)
  • akalei
    amandakollb skrev 2020-10-22 08:19:21 följande:

    ah håller med! jag fick också mens på ovitrelle+15 eller +16 kom jag ihåg. vi får hoppas de! har tempen stigit ännu?

    låter bra, jag har hört många som blivit gravida efter att ha gjort den spolningen!

    jaaa gud idag!! jag är supernervös att de ska hitta några avvikelser.. på kub var jag mer orolig att den inte levde men nu känner jag den sparka många gånger om dagen så nu är jag mer orolig för att det ska vara något fel med något organ eller så. men ska bli väldigt kul och mysigt att få se bebisen igen, var ca 2 månader sen sist. 

    om barnmorskan kan se könet (ibland ligger de tokigt till) så ska vi be henne skriva på en lapp så vi kan kolla det tillsammans ikväll, ska bli så mysigt <3 

    vi har berättat för alla vänner och släkt nu, men har inget behov av att lägga ut på fb eller instagram. men känns kul att ha berättat! förut ville jag vänta för jag var så orolig om det skulle hända något.. 


    Så spännande! Är övertygad om att det kommer se fint ut :) Så mysigt att få se bebis igen, längtar efter det!
  • akalei
    Anonym (Längtanefterettplus) skrev 2020-10-22 14:55:52 följande:

    Ja nu händer det grejer! Har precis varit där och kommer avbryta letrozol behandlingen har jag inte fått en blödning om 2-3 veckor ska jag börja med provera för att framkalla blödning och då börja med alla sprutor inför äggplock.


    Okej! Så spännande att ni kommer igång snart :)
  • akalei
    Russin112 skrev 2020-10-23 15:40:13 följande:

    Idag var jag på vul på cd 10 och det var inget ägg som var moget:/ ska tillbaka på måndag och hoppas på tillväxt då:)


    Åh trist, men Cd10 kan va för tidigt. Håller tummarna att det ser bra ut imorgon :)
  • akalei
    Russin112 skrev 2020-10-26 11:14:46 följande:

    Uppdatering från mig:

    Cd13 en blåsa på nästan 15

    Återbesök på onsdag för att se att den växt till sig innan ovetrelle


    Åh vad skönt att det funkade även denna gång :)
  • akalei
    amandakollb skrev 2020-10-26 12:23:25 följande:

    min sambo fick inte vara med på plats men han var med på facetime :) 

    ååh det gick så bra! allt såg superfint med bebis och inga avvikelser alls. behåller samma bf så tillväxten verkar också stämma. 

    vi bad barnmorskan skriva på en lapp om hon kunde se kön så vi kollade på kvällen tillsammans med våra familjer, och det är en liten flicka som växer där inne <3 

    hur går det för er? :) 


    Åååh så mysigt :) Grattis till lilla tjejen och fina resultat!!! Kändes det ok att ha med sambon på FaceTime? Tycker det är så trist att de inte får vara med, för oss hade nog varit viktigt för att det skulle bli mer verkligt även för min kille :/ Men det är ju inte så mycket att göra åt.

    Här går det bra hoppas jag, är idag i 9+5 men dagarna släpar sig fram... Hur är det möjligt att tiden går så långsamt? Förstår inte hur jag inte kommit längre och det känns som att jag aldrig kommer bli klar :p Men men, en dag i taget... Bättre med illamåendet, dock väldigt känslig för hunger (äter HELA tiden, bokstavligt talat var 1-2 timme) och bröst som är som bomber. På fredag ska jag på återbesök till BM och då ska vi boka in tider för KUB som ju borde bli snart. Ska bli skönt att få det ?avklarat?.

    Väntar också på svar om de där cellförändringarna, nu är det ju 3v sen jag tog vävnadsproven men har inte hört nåt... 2-4 veckor trodde gyn då så hoppas det kommer snart och att jag inte behöver göra nåt just nu.
  • akalei
    Russin112 skrev 2020-10-27 09:39:25 följande:

    Förstår att de är segt, men enligt mig har din graviditet gått superfort haha, känns som nyss du sa att du hade plussat :D

    Jag minns inte var de är du bor men om de är så att du bor i Stockholm och vill ha med din man så får man det på kliniken jag går på! (Eliva clinic) 


    Jag har också gått på Eliva Clinic! Var där jag gjorde mitt tidiga ultraljud och då fick min man vara med :) Men sen blev jag hänvisad till vanliga MVC och där verkar det va svårare. Men antar jag kan boka privat om vi vill göra ett extra där han får va med. :)

    Haha jaa känns som att alla andras graviditeter bara flyger förbi :p Men själv går det såååå långsamt.

    Fick svar från vävnadsproverna av cellförändringarna och de har tyvärr blivit värre än sist :( Så väntar nu på kallelse till en mer specialiserad undersökning på Huddinge. Å ena sidan känns det verkligen skit, vill verkligen inte behöva göra någon konisering eller så just nu. Det sägs ju va fine men ändå orolig för ökad infektionsrisk och så. Men å andra sidan känns det såklart bra och tryggt att de följer upp och dubbel- och trippelkollar allt. Och det är ju ännu inte säkert att man behöver göra nåt åt dem.

    Hur gick det för dig på VUL idag? :)
  • akalei
    MiniNin skrev 2020-10-26 18:06:01 följande:

    Åh, vad glad jag blev av ditt meddelande! Alldeles varm i kroppen liksom :) Så skönt att allt såg bra ut med bebisen, er lilla tjej! <3 När är beräknat BF?

    Jag har en vecka kvar till graviditetstest. Hade lite lätta blödningar i fredags, i samband med sex, som sen snabbt övergick till rosa-bruna och ljusbruna flytningar. Men igår var det ingenting och jag tänkte att det var något tillfälligt. För visst kan livmoderhalstappen bli lite känslig efter ägglossning, i lutealfasen? Men idag fick jag igen en väldigt lätt ljusröd 'blödning' vid första toabesöket som sen övergått till en brun flytning hela dagen. Har också små känningar i magen, typ knip, drag. Börjar fundera i nidblödnings-svängarna men vill inte hoppas för mycket. Hur har ni andra haft det med blödningar under lutealfasen? Innan mens?


    Jag har inte haft blödningar under lutealfasen så har inte så bra koll på det. Men tänker att allt som är lite annorlunda än vanligt kan ju vara tecken :)

    Men när har du BIM tror du? Testdag var väl på måndag (?) men är det också BIM eller är det tidigare?
  • akalei
    Russin112 skrev 2020-10-28 14:10:43 följande:

    jaha där ser man! Var det med hjälp av Farnosh som läkare som ni blev gravida? :)

    Oj det var tråkigt att höra, jag beklagar. Jag är tyvärr inte als kunnig inom cellförändringar så vet inte riktigt vad de innebär. Men som du säger så är det ju toppen att dem har koll och trippelkolla! 

    Det gick bra idag, en liten böna på nästan 18 mm :D ska ta ovitrelle imorgon em.


    Ja precis gick hos Farnosh! Haha har vi gått på samma hela tiden eller har ni bytt dit nyligen? :)

    Ja, så segt och känner mig lite ensam i det här med cellförändringarna, vill bara ha kallelsen så att jag kan gå dit och få mer svar.

    18 mm grymt ju! Då är det bara att köra nu och hoppas att det är er månad :)
Svar på tråden Letrozol, PCO