• Tue 3 Nov 2020 20:04
    106999 visningar
    3231 svar
    3231
    106999

    Letrozol, PCO

    MiniNin skrev 2020-11-03 17:00:17 följande:

    Jag har redan berättat för mina närmsta vänner, min mamma och på jobbet. Jag vet att alla gör olika, många väntar till efter KUB osv. men det har känts bäst för mig att berätta redan nu för dem.

    Mina närmsta vänner har båda barn och de har varit ett sånt otroligt stöd genom hela processen så det var självklart att berätta för dem. Min mamma längtar så efter barnbarn (vi har inga barn i familjen alls) och på något sätt känner jag att detta fört oss närmre varandra vilket jag verkligen behövt med min mamma (av olika anledningar).

    Hade helst velat vänta med att berätta för min chef och kollegor men då jag varit på så många VUL så har det varit omöjligt att hitta på ursäkter varje gång. Så det blev att jag berättade för chefen tidigt att vi försökte och då blev det ganska naturligt även när vi plussade. Har olika relationer till kollegorna (jobbar på förskola) så vissa har vetat att vi försöker medan andra inte vetat. Men nu när jag plussade så kändes det bäst att berätta för alla istället för några få. På det sättet kanske de har överseende med och förståelse för när man mår uselt sen.

    Min man har stöttat mig i mitt beslut att berätta för de jag önskat men med hans vänner och familj så kommer vi försöka vänta tills efter KUB. Man vet ju inte hur länge man kan "gömma sig", särskilt inte under julen när man oftast träffas på middag och så. Det brukar aldrig bli stora slältkalas varken i min eller min mans familj men små gatherings brukar det bli där under juldagarna. Vi får se hur vi gör detta året med Corona och allt. Men det är vår plan.

    När fick du göra KUB? Hur långt gången var du då? Jag läste att man gör blodprovet efter 9 fulla veckor och sen ultraljudet tidigast 11+5. Var det så för dig? För mig skulle det innebära ultraljud tidigast på julafton :/


    Vad skönt ändå att du fått så bra stöd under processen och roligt att få berätta! Sjukt svårt att dölja ibland så har ofta tänkt att det vore skönt att bara outa... Har bara berättat för en kompis och våra föräldrar än så länge.

    Jag fick datum för KUB nu och det blev 17 nov då jag är i 12+6. Två lååååånga veckor kvar... Läste att 11+0 är tidigast för KUB på någon sida. Har fått tid för RUL 29 dec så det blir mitt i julfirandet ^^
  • Wed 4 Nov 2020 12:08
    Anonym1Ha skrev 2020-11-04 09:14:17 följande:

    En uppdatering från mig då.

    Letrozole kur nr 9 tror jag. Den sista iaf! Enkel dos, haft ägglossning varje gång.. blivit så många kurer pga en polyp som de tog bort i slutet på augusti och ville ge de några månader till innan ivf. Mannen är testad och inga fel där.

    Var på VUL cd 15 i måndags, en äggblåsa på 20mm. Tog ovitrelle då. Så nu vääääntar vi. Om det blir mens igen så blir de ingen mer letrozole utan påbörja resan med ivf. Blir i Malmö. De trodde väntetiden var 1-2månader men man vet ju inte hur covid påverkar. Det vore som ett mirakel om jag kunde få bli gravid nu <3 det här trodde man inte i början av året, uff va tungt de är till och från... BIM 18/11, är då ovitrelle +16. Kom igen nu!!!!


    1-2 månader låter ju inte alltför farligt. Men hoppas såklart att det tar sig denna gång för er! <3
  • Wed 4 Nov 2020 12:10
    Sessx skrev 2020-11-04 10:18:17 följande:

    Hej, inte kommenterat på ett tag men nu känner jag att det är dags att få uppdatera lite igen :)

    Har gått igenom min första kur med Letrozol (ett piller i 5 dagar).

    CD 12: Äggblåsa 14mm enl VUL, slemhinna "ej redo".

    CD 14: Äggblåsa 19 mm enl VUL, fin slemhinna = Ovitrelle

    CD 16: fick lite brun flytning så anar ÄL har skett

    CD 21: Negativt test så Ovitrelle verkar ur kroppen

    Idag är jag på CD 26 (Ovitrelle +12), kunde dumt nog inte hålla mig så tog ett test imorse = negativt. Mensen bör komma på lördag eller söndag så kanske finns tid kvar för positivt test. Men klart man blev lite nedslagen...

    Om det inte blir positivt så är nog planen en vända till med Letrozol, anar att han kommer höja dosen då han tyckte Östrogen-nivån hade lite dålig respons denna cykel. Jag ligger också precis på BMI under 35 så fått råd att gå ned lite i vikt då vi i Januari ska skicka vidare för IVF.

    En del av mig börjar fundera lite extra kring hjälpen man får. Jag verkar få ägglossning även utan letrozol men med väldigt långa cykler, oftast 40-50 dagar. Men jag har alltid fått positivt ÄL test och vi har nog prickat in sexet bra men ändå inte blivit gravid (förutom en gång för ett år sen). Så just nu tänker jag att den enda hjälpen gör är att jag får mer normal längd på mina cykler, men sannolikheten att bli gravid är ändå lika "dålig" som förut? Drömmen vore ju om det fanns ett mirakelpiller som även gjorde att befruktningen sker och att ägget fäster.. 


    Hm är du säker på att du haft ÄL utan Letrozol? Tänker att ÄL test kan visa fel med PCOS... Har själv haft ganska mycket otydliga test som jag först tolkat som positiva men som jag i efterhand fattat inte alla varit ÄL...

    Otrivelle+12 är ju rätt tidigt. tog du vanligt eller testa tidigt-test? :)
  • Wed 4 Nov 2020 12:14
    MiniNin skrev 2020-11-03 22:43:33 följande:

    Hur tog era föräldrar det? Har ni barn i familjen?

    Nedräkning till 17 november, långa veckor för dig kanske men kommer gå snabbt tror jag! (säger jag som har 3,5 vecka till mitt ultraljud, haha!) Men så bra ändå att man kan få göra ultraljud i mellandagarna! Jag hoppas att mitt KUB (om allt går vägen tills dess) hamnar där i mellandagarna.

    Jag bor i Skåne så läste på 1177 att det vanligtvis görs i vecka 11+5 till 13+6. Man vill ju ha det så snart det går tänker jag, eller? Du bara fick en kallelse hem, det var inget du diskuterade med din barnmorska?


    Våra föräldrar blev glada! Särskilt min mamma har väntat på detta i flera år... jag har inte varit så öppen med de problem vi haft (vi har inte riktigt den typen av relation att det känns helt naturligt) så det har varit lite tufft. Men nu så :)

    Min BM frågade på första besöket (7+0) hur vi tänkte kring KUB och va väldigt noga med att vi skulle tänka igenom det och inte bara göra det per automatik, fick nån broschyr med oss hem. Sen på nästa besök (10+2) sa jag att vi bestämt oss för att göra det och då tog de blodproverna direkt och skickade remiss till ultraljudet (det görs inte på samma ställe). Så får jag kallelse hem i brevlådan. Fast jag har redan kunnat se tiderna som bokats på 1177 :)
  • Thu 5 Nov 2020 18:03
    Sessx skrev 2020-11-05 13:55:58 följande:
    Klart man aldrig kan vara säker då jag inte gjort VUL förut. Men inför mitt första besök hos läkaren fick jag positivt ÄL-test och han bekräftade att det var på G. Så det känns som om testen funkade.

    Tog ett vanligt graviditetstest så klart kanske tidigt. Men nu är det BIM -2. Ovitrelle +13 så tycker man borde kunde anna något på testet idag. :(

    Jag har fått positiva test vid ÄL (bekräftat med UL) men jag har också fått positiva test när jag inte hade ÄL. Har förstått att det är ganska vanligt vid PCOS. Det är därför jag tänker att du kanske aldrig fick ÄL på enkeldos Letrozol? Och i så fall har ni ju bara försökt 2 gånger med dubbeldos. Rent statistiskt sett ska det ju vara typ 20% chans per gång om man har ÄL och träffar den perfekt så då är det ju "normalt" att det tar några försök innan ni får till det. Så tappa inte hoppet riktigt än :)


    Jag plussade på Ovitrelle+16 och då var det ett tydligt men ganska svagt streck. Svårt att säga hur det skulle sett ut på Ovitrelle+13 såklart eftersom vi inte testat tidigare men med tanke på att strecket var ganska svagt och att en dag kan göra väldigt stor skillnad så är jag inte alls säker på att vi hade sett något på Ovitrelle+13. Så ge inte upp ännu :)

    Skickar lite pepp och håller tummarna för att det är er tur snart! :)

  • Tue 10 Nov 2020 17:23
    Russin112 skrev 2020-11-10 17:10:40 följande:
    Vad härligt att höra! Sakta men säkert närmare det sig <3 läst mycket om att symtom kan komma och gå mycket i början så om det händer dig så oroa dig inte :)

    Jag brukar använda graviditetskollens, de billigaste jag har hittat, när man testar så ofta håller det inte att clearblue jämt . Hade gått på 1k i månaden för mig haha.

    Lite tråkiga nyheter är att det precis kom blod på pappret när jag var på toa så denna månad var inte min :/ bröt totalt ihop... trodde verkligen de var min tur nu. Denna gång blir de alltså mens Ovitrelle + 12-13 och sist Ovitrelle + 15....
    Men nej det var verkligen tråkiga nyheter :( Bläää. Vafan. Beklagar. Ta hand om dig <3 Håller alla tummar för nästa gång!
  • Tue 10 Nov 2020 17:28
    Russin112 skrev 2020-11-10 10:29:04 följande:

    Hur går det för er alla? både gravida som snart gravida? :D 

    För mig går det långsamt, testade mig igår på Ovitrelle + 11, jag tyckte det var svagt svagt positivt men min man tyckte det var solklart negativt... Kanske börjar bli lite tokig av att vilja så gärna. 


    Här går det bra, hoppas jag i alla fall! Undrar lite ibland vad som pågår där inne. Sista dagen i vecka 12 nu :O vilket känns helt sjukt faktiskt, de senaste veckorna har gått rätt snabbt. Mina symptom har avtagit rejält och ibland känner jag mig typ precis som vanligt? Kanske är detta som är spökveckorna?

    Exakt en vecka till KUB och har varit ganska lugn fram tills nyligen, men börjar bli ganska pirrig nu, känns jobbigt att min man inte får följa med. 

    Fick också brev om cellförändringarna att de kommer kalla mig på ny kontroll i vecka 28 ungefär för att se att det inte blivit ännu värre. Så det känns hyfsat okej än så länge :)
  • Fri 20 Nov 2020 15:14

    Hej på er! Tyvärr inte så rolig uppdatering från mig denna gång.

    Jag fick tyvärr väldigt dåligt resultat på KUB med mycket hög risk för kromosomavvikelser då fostret hade bredare nackspalt än önskvärt. Övriga värden (blodprov, näsben synligt, tillväxt osv) var dock bra så det är bara nackspalten som är avvikande. Jag har nu gjort moderkaksprov och väntar nu på resultat från det. De ska göra två olika analyser, en snabbare för de vanligaste kromosomfelen (får svar om ca en vecka) och en utförlig för alla kromosomer (tar en vecka till). Om det ser bra ut så verkar det som om man får ett utökat UL då nackspalten även kan vara en indikation på strukturella missbildningar (hjärtfel, gomspalt, klumpfot, eller annat, många av dessa går att operera som tur är).

    Har under senaste dagarna pendlat mellan chock, apati, ett svart hål och ibland lite försiktig optimism. Har läst allt på hela jävla internet - varenda tråd, varenda forskningsrapport, all statistik, osv. Finns inga svar. Håller på att bli lite knäpp. Får sådan jävla ångest vid tanken på att detta kanske inte går bra och att behöva börja om från början.

    Har samtidigt läst många solskenshistorier här på FL och även läkaren på Huddinge sa att ibland så ser det ut så även på helt friska bebisar. Så det är ju inte helt kört ännu. Men vågar typ inte hoppas :( Samtidigt orkar jag inte ens tänka tanken att det inte går bra för då känns det som att jag ska gå sönder.

    Ja tankarna är lite överallt som ni förstår och väntan är helt fruktansvärd :( Lär väl sitta hela nästa vecka spyfärdig och stirra på telefonen för de kommer ringa om det är ett dåligt besked, annars kommer resultatet upp i en portal.

    Fan att det ska vara så jävla svårt att få en bebis alltså :/

  • Fri 20 Nov 2020 15:16
    MiniNin skrev 2020-11-20 13:02:29 följande:

    En lång vecka kvar till det tidiga ultraljudet! Är nu i 6+6 och sedan en vecka tillbaka har jag (utöver annat) fått lätt åksjuka och illamående vilket lett till att kroppen önskar en hel del kolhydrater. Inte lätt på LCHF så har behövt lyssna på kroppen, ställa om och äter väldigt liberalt nu.

    Fick reda på idag att min klinik (efter en lång period med generösa besöksregler) ställt om och inte tillåter partner på ultraljud. Känns skittråkigt. Hoppas på att få med en bild hem i alla fall.


    Åh va trist att de ändrat. Kanske finns möjlighet att göra ett extra privat på ngn annan klinik så att din partner får vara med en gång iaf? :) Tror det gör mycket för anknytningen!
  • Fri 20 Nov 2020 15:17
    Russin112 skrev 2020-11-20 13:38:27 följande:

    Gud så spännande! nästa fredag alltså? :) Jag tror du gör helt rätt i att lyssna på vad kroppen vill ha! 

    Jag startade en kvadrupel dos och är nu på Cd 10, Var inne på VUL igår (Cd 9) för att idag var fullbokad och sedan kommer helgen... Tur var väl det! hade en rackare på 15,5 och en på 12,5 med en slemhinna på 8 mm, så skall ta ovitrell imorgon (Cd 11) :D


    Riktigt nice att det funkar flera ggr med trippel eller kvadrupel dos nu!
Svar på tråden Letrozol, PCO