• akalei

    Letrozol, PCO

    amandakollb skrev 2020-12-02 06:31:02 följande:

    Vad härligt att höra <3 vilken v är du i nu?

    Ul v 19, sammanfaller inte det med rul isåfall?:) är det kanske olika undersökningar de gör?


    Går idag in i v16, eller 15+0 :)

    Hehe ja det är lite oklart faktiskt, för jag hade vanliga RUL inbokat sedan innan på samma ställe där jag gjorde KUB. När de fick resultaten från KUB och efterföljande mkp så ändrade de så att detta RUL ska göras av en ultraljudsläkare istället för barnmorska.

    Men sen sade också Fostermedicin att de erbjuder ett utökat UL och föreslog en tid som är typ 6 dagar efter när RUL är planerat. Så nu har jag 2 st inbokat. Har inte helt fått klart för mig vad det blir för skillnad på dessa två, om de ska kolla samma saker, men tänkte bara ?varför inte? liksom. Känner typ att de på Fostermedicin är lite mer specialiserade så känns väldigt tryggt att få en extra koll där, typ :)
  • akalei

    Hej alla :) Jag har inte riktigt lyckats läsa i kapp i tråden, tror det var ca 140 olästa inlägg :o

    Stort grattis till plusset Zamaso1!!! <3 Håller alla tummar att detta är er lilla bebis <3

    Grattis MiniNin till fint KUB-resultat :)

    Och skickar extra styrka till er som fortfarande kämpar. Så jäkla orättvist och frustrerande :/ Förr eller senare kommer det ju gå, men det är en liten tröst när man är mitt uppe i allt <3

    Jag är nu i 19+4 :o För min del har senaste tiden varit helt ok, har fysiskt mått ganska bra. Magen börjar växa till sig! Är redan otympligt framförallt att sova och undrar lite hur det ska gå, har ju halva kvar...

    Mentalt har det varit lite upp och ned. Vi fick ju en avvikelse på KUB som innebär kraftigt förhöjd risk för kromosomavvikelser och diverse missbildningar. Kromosomavvikelser har man ju uteslutit tack och lov men är såklart orolig för att det ska va nåt annat fel :/ Imorgon (!!!) ska jag till Fostermedicin för utökat RUL och börjar bli rejält nervös nu. Hoppas hoppas hoppas att allt ser bra ut eller att det är nåt ?hanterbart? fel. Något som lugnar litegrann är att jag har börjat känna ganska mycket fosterrörelser sedan några dagar tillbaka :) Känns verkligen precis som gaser haha, men det måste vara fosterrörelser då det kommer från livmodern :D Så något händer iaf där inne och det är väl ett bra tecken. Gah nu vill man ju bara spola fram tiden ett dygn typ.

  • akalei
    barnlängtan2021 skrev 2021-01-03 18:25:52 följande:

    Tack så hemskt mycket <3 fortfarande inte förstått det riktigt!


    Detta missade jag! Grattis!!!!!!!!! Så spännande <3
  • akalei
    MiniNin skrev 2021-01-03 18:13:27 följande:

    Tack! <3 Är i v. 13+3 idag så ligger ganska exakt 6 veckor efter dig ju.

    Helt fantastiskt med fosterrörelser! Åh <3 Det längtar jag så mycket efter! Tydligen längtar man efter gaser, haha ;)

    Gör ni detta utökade RUL istället för vanligt RUL eller kommer ni få ett ultraljud till? Vi kommer få ett vanligt RUL och sen kommer de kolla på vår bebis hjärta lite extra på ett annat ultraljud (jag föddes med ett hjärtfel men inget allvarligt).

    Håller tummarna för dig imorrn och att det, precis som du säger, är något mindre allvarligt med er bebis. Lycka till och hör av dig efter!


    Ja nästan prick 6 veckors skillnad ju! Shit ni har ju också kommit jättelångt nu. Vad tiden går :) :)

    Det gick bra idag!! Inga avvikelser hittades <3 Läkaren var supergullig och pedagogisk och kollade så noga på allt och pekade och sade hela tiden att det var fint. Så himla underbart. Blir ett extra besök i slutet av veckan dock då det var en sak hon inte kunde ?checka av? pga hur bebis låg och vägrade flytta på sig. Hon sa att det var väldigt osannolikt att det skulle va nåt när allt annat var normalt men jag sa att jag gärna kommer en extra gång om de vill, hellre kolla en gång extra liksom.

    Detta ersatte vanliga RUL för mig, skulle haft i förra veckan men avbokade i samråd med min BM som tyckte det var dumt att ta upp ett extra vårdtillfälle då de skulle kolla exakt samma saker. Skulle gjort RUL på samma ställe som KUB och kände mig ganska dåligt bemött där, BM som gjorde KUB fick ju typ panik över mitt resultat, så är glad att jag slapp gå dit igen :)

    Vad skönt att ni får ett extra för hjärtat :) Om det mot all förmodan skulle va nåt som behöver fixas efter födseln är det ju skönt att kunna förbereda er på det (men hoppas såklart att det inte behövs)!
  • akalei
    amandakollb skrev 2021-01-05 09:43:30 följande:
    Vilken lättnad, så härligt att höra <3 ville ni ta reda på kön?:)
    Superskönt :) Ja det blir en kille :) Såg det redan i moderkaksprovet. Men det var omöjligt att missa även på UL hahaha :)
  • akalei
    MiniNin skrev 2021-01-05 11:56:40 följande:
    Skönt att du hamnade hos en bra läkare och att allt såg bra ut med bebisen! :) Hoppas på detsamma då när du gör den extra kollen. Bara att få se det där lilla livet är ju underbart och helt overkligt så förstår att det är en lättnad när allt nu visar normalt när ni fått tråkiga besked tidigare! Kan de förklara varför KUB blev som det blev? Jag kan knappt vänta på nästa gång vi får se vårt lilla <3 i februari...

    Jag opererades när jag var 15 år så troligtvis kommer det inte behöva göras något vid födseln/när barnet är litet men man vet ju aldrig om det blir samma bekymmer eller andra... Skönt i alla fall att det kollas upp!
    Ja så himla skönt! Det där med patientbemötande är så himla viktigt alltså... vissa borde inte jobba i sådana yrken :/

    Har inte riktigt fått någon förklaring till KUB mer än att "man ser den avvikelsen ibland även på friska bebisar". Det kan vara lymfsystemet som var lite sent utvecklat vilket förekommer även på helt friska barn även om det förekommer i högre grad hos barn med kromosomavvikelser/andra missbildningar. Har nu i efterhand förstått att KUB är "designat" just som en screeningmetod dvs att hitta så många avvikelser som möjligt, med syfte att se vilka som borde skickas vidare till mer invasiv provtagning. Det är inte designat för att minimera andelen falska dåliga svar, om du förstår vad jag menar... Liksom, det har ansetts viktigare att hitta så många kromosomavvikelser som möjligt, än att inte skrämma upp folk i onödan. Typ så. Enligt min barnmorska är det vanligare än man tror att få dåligt resultat men att det ofta visar sig vara friska barn ändå. Vilket ju är vettigt såklart, men informationen kring det är lite bristfällig och de som utför KUB är inte alltid så bra på att förmedla det...

    Hur som helst skönt att de har så noggrann koll oavsett om det är dåliga KUB-resultat eller hjärtfel osv :) Är väldigt imponerad och tacksam för sjukvården vi har :)
  • akalei
    Anonym (M) skrev 2021-01-05 08:29:20 följande:

    Ätit min första kur letrozol och tagit ovitrelle.

    Ni som tagit ovitrelle hur långt efter Äl fick ni mens? Är på äl +13 och inte fått någon mens ännu (ej gravid). Brukar få mens 11-12 dagar efter äl ?i vanliga fall?.

    Tacksam för svar :)


    Jag fick mens på Ovitrelle+13 vilket borde vara ÄL+11. Men lutealfasen kan ju variera från person till person. Men den brukar ju vara hyfsat konstant hos samma person från cykel till cykel. Säker på att du inte är gravid ändå? :)
  • akalei
    Anonym (M) skrev 2021-01-06 11:54:17 följande:
    Jaa det är de jag tänker också. Men har inte haft naturlig mens sedan apr 2020 så vet inte om den kanske ändrats. Önskar jag vore men tog ett cb digital den 3:e som var negativt och känner mig inte gravid. Tempen hade gått ned 0.20 imorse så mensen är nog på igång hoppas jag. Allt är ett evigt väntande ;).
    Aha, förstår. Attans. Ja på så lång tid kanske lutealfasen kan ha ändrat sig. Hoppas mensen kommer snart så att ni får komma igång med nästa försök :)
  • akalei
    Russin112 skrev 2021-01-06 14:59:17 följande:
    Jag är inte gravid:(

    Mensen har inte kommit än men känner att den är påväg. Börjar verkligen tappa hoppet om att någonsin få bli mamma...
    Men nej :( Jag beklagar verkligen och lider med er. Förstår att det måste vara jättetufft, ni har kämpat så himla länge och det känns väldigt orättvist att det ska behöva ta så lång tid. Förr eller senare KOMMER ni att få er bebis, jag har läst att statistiskt sett idag så får alla de barn de vill ha i slutändan även om några tyvärr får kämpa väldigt länge :/ Men det KOMMER funka till slut. Hoppas hoppas hoppas hoppas det går vägen även för er snart <3
  • akalei
    Zamaso1 skrev 2021-01-11 12:13:02 följande:

    Jag fick en tid imorgon bitti, så får se vad som händer. Men jag är redan förberedd på det värsta..


    Tänker på dig och håller alla tummar att det bara är falskt alarm. <3 Vanligtvis så brukar ju inte lite rosa vara så mycket att oroa sig för (sköra slemhinnor m.m.) men med din historia så förstår jag ju att du blir orolig. Hoppas hoppas hoppas att det inte är någon fara <3
Svar på tråden Letrozol, PCO