• Mån 11 jan 2021 15:39
  71342 visningar
  3231 svar
  3231
  71342

  Letrozol, PCO

  Russin112 skrev 2021-01-11 13:48:20 följande:

  1-2 månader tror jag. Jobbar extra som personlig assistent så de är bara en person ur riskgrupp som jag träffar.

  Har dock antikroppar redan.


  Oj vad svårt val! Jag är väldigt pro vaccin och det känns egentligen helt fel att uppmuntra någon att vänta med att ta det. Men jag vet också hur jävla jobbig varje extra veckas väntan är när man försöker bli gravid och jag hade nog inte pallat att göra ett uppehåll på 1-2 månader helt krasst. :/
 • Fre 22 jan 2021 10:34
  Anonym (M) skrev 2021-01-22 07:38:00 följande:

  Ingen temphöjning imorse :(


  Jag tror inte heller du ska oroa dig, det är ju extreeeeeemt osannolikt att inte ägget lossar efter Ovitrelle? Jag har iofs inte tempot själv, just för att jag är lite skeptisk mot det då det känns som det är så lätt att få konstiga siffror bara man typ sovit dåligt eller råkar mäta lite konstigt eller något. Det är liksom så himla små höjningar som det rör sig om att det är lätt att annat påverkar. Det är nog mycket mer sannolikt att det är ett mätfel än att du inte haft ÄL :) Men om du är orolig kanske du kan fråga gyn om du inte kan få göra ett blodprov? Det är ju mycket mer tillförlitligt :)

  Spännande med flera testdagar snart, håller tummarna för er alla :) :)
 • Fre 22 jan 2021 15:49
  Anonym (M) skrev 2021-01-22 11:34:08 följande:

  Jaa jo jag vet att det är extremt ovanligt men känner ändå att det skulle inte förvåna mig om jag var en av dom!

  Hm, min gyn är inte direkt pigg på prover osv. De prover jag tagit har jag tjatat mig till. De var nästan jag själv som upptäckte pcos i och med att jag såg att jag inte ägglossade via NC trots en blåsa på 15 mm som vi såg på vul. Så känns typ ovärt att ens fråga henne haha.  


  Oj ingen ÄL trots blåsa på 15mm? Fan va skumt. Med PCOS brukar väl blåsorna stanna tidigare, har alltid fått höra att om de är över typ 10-12mm så brukar man ägglossa till slut :/
 • Mån 25 jan 2021 21:22
  Anonym (M) skrev 2021-01-25 18:51:28 följande:

  Nej men åh det ska du inte ha ångest över <3 om jag inte missminner mig så får fostret inte i sig något så länge näringen kommer från gulkroppen och de är iaf flera veckor.

  Bra rent fysiskt, men har en tung dag psykisk. Känns i hela kroppen som att de inte gick vägen den här gången. Vet inte om de är magkänslan eller hjärnan som spökar. Har börjar känna lite värk i äggstockarna precis som förra gången så de bidrar säkert också hehe.


  Det är SÅ svårt att inte gå runt och känna efter symptom osv. Jag minns att jag kände mig mer ogravid än någonsin den gången som jag faktiskt blev gravid. Jag kände liksom i hela kroppen att det var helt omöjligt att jag skulle ha kunnat bli gravid. Dessutom hade vi inte fått till sexet helt optimalt. Så hade helt räknat bort det. Men tji fick jag.

  Å andra sidan kände jag också att det tärde på psyket att bygga upp hoppet och sen få det raserat osv. Ja det är fan skitsvårt att veta hur man ska tänka. :/
 • Mån 25 jan 2021 21:26
  Russin112 skrev 2021-01-25 13:27:51 följande:

  Jag mår bra :) Drack alkohol i helgen då min man fyllde 30 och har lite ångest över det, dock har jag googlat massor och det ska inte kunna påverka en eventuell graviditet så tidigt (äl+2). 

  Hur mår du?


  100% helt lugnt att dricka på ÄL+2!!!! Ett befruktat ägg är inte sammankopplat med mamman då. Ha inte dåligt samvete <3 <3
 • Tis 16 feb 2021 17:41
  Russin112 skrev 2021-02-16 12:36:49 följande:
  Okej, då rekommenderar jag elivaclinic (farnosh), ligger vid rådmansgatan. Hon gör verkligen allt för sina patienter. Sa exempelvis igår att jag kommer få gå före i ivf kön hos dem för att jag varit patient i över ett år och tillåter mig att äta fyra tabletter letrozol trots att maxdosen är 3.
  En tidigare här i tråden gick också hos henne och är nu gravid :)
  Anonym (M) skrev 2021-02-16 12:45:42 följande:
  Åh tack så mycket! Ska definitivt kolla upp henne! Ja men det är så man vill att de ska kännas att de är på ens sida och att man inte är en jobbig patient liksom.
  Åh spännande :D

  Det är jag som också gick hos Farnosh och sedan blev gravid :) Kan varmt rekommendera henne! Jag gick först på en annan klinik hos en "vanlig gyn" och var jättefrustrerad pga kändes som att de inte hade koll på något och jag fick bara tvetydiga besked. Sen skulle de ha sommarstängt och jag blev sur och bestämde mig för att gå någon annanstans och hamnade på Eliva.

  Är verkligen supernöjd med dem. Hon är ju som jag förstått det specialist inom just reproduktionsmedicin och jag märkte stooor skillnad kompetensmässigt mot att gå till en "vanlig" gyn som jag gjorde innan. Plus att hon var så himla positiv och även efter de besök som i sig kanske inte gett "bra resultat" (typ äggblåsor som inte växte osv) gick jag alltid därifrån med en bra känsla av att vi hade en tydlig plan framåt och att det skulle lösa sig.


  Nu låter det ju nästan som att jag får betalt för att göra reklam :P Men det får jag (tyvärr) inte :P Vill bara starkt rekommendera dem, för mig gjorde det väldigt stor skillnad för den mentala biten att byta dit, kändes som att jag inte behövde stångas längre utan kände liksom att nu är det ett proffs som tar hand om mig så jag kan luta mig tillbaka. Typ så :)

 • Ons 17 feb 2021 12:31
  Vicki89 skrev 2021-02-17 09:12:21 följande:

  Negativt ägglossningstest imorse också! I måndags eftermiddag var äggblåsan 21 mm. Vet i och för sig att mina äggblåsor brukar ta tid på sig på slutet, så hoppas på ett positivt test imorgon, men man vill ju bara få den där smileyn nu.

  Hur går det för er (M) och Russin112? Russin, har du känt av din ägglossning? (M), hur är känslan inför onsdagens ultraljud?


  Vilken dag som helst nu :) Tror det är positivt att den inte släpper för tidigt utan verkligen växer till sig maximalt!
 • Ons 17 feb 2021 12:45
  MiniNin skrev 2021-02-17 11:02:14 följande:

  Jag var på RUL igår (19+5) och allt såg normalt och fint ut. Bebisen hade växt som den skulle så fick bekräftat BF 8 juli. Moderkakan ligger fortfarande i framvägg vilket förklarar att jag inte känt så mycket ännu. Har ändå känt en del större rörelser, troligtvis när den snurrar runt och flyttar på sig. Men buffar och sparkar lär nog dröja några veckor till...

  Tittade bort när barnmorskan såg över bebisens nedre del under ultraljudet men kändes som jag låg där och tittade på min framtida son. Vi får se :) Både jag och min man är i alla fall väldigt tacksamma och glada för att allt är som det ska och att det ligger en livlig och till synes frisk bebis där inne.

  Hur går det för er andra gravida, akalei och amandakollb?


  Åh vad skönt att det såg fint ut!!! :) En milstolpe :) Snart kommer nog buffarna också :)

  Jag mår ganska bra, vecka 25+6 idag :O Har klarar mig från de värsta krämporna även om jag känner av en del foglossning (främst om jag sitter still länge framför datorn), nästäppa, halsbränna osv. Men vet att många har det mycket mycket värre och känner mig fortfarande bara så ödmjuk och tacksam att vi kommit ända hit... Känns dock oändligt långt kvar, dagarna släpar sig fram. Inte som andras graviditeter som bara flyger förbi :p

  Vi hade ju 2 st utökade RUL i början av året men allt såg bra ut och de kan verkligen inte hitta några fel så nu har läkarna avskrivit det dåliga KUB-resultatet som falskt alarm. Ligger såklart kvar och spökar lite i bakhuvudet men försöker att koppla bort det så gott det går.

  Har också varit och undersökt mina cellförändringar igen och de ser ut att vara vara oförändrade så det verkar som att åtgärd kan vänta till efter graviditeten vilket är väldigt skönt!
 • Tor 18 feb 2021 16:47
  Vicki89 skrev 2021-02-18 11:49:20 följande:

  Tack! <3 Kollade igenom hela min ägglossningshistorik på mobilen (har en app) och såg att jag faktiskt fått positivt ägglossningstest på cd16 (vilket skulle vara imorgon) vid två tillfällen, så då fick jag i alla fall upp hoppet litegrann...


  Hoppa verkligen du får positivt ÄL-test imorgon! Jag tycker det känns sjukt osannolikt att det inte skulle bli ÄL med en blåsa på 21mm? Däremot om den är lite seg och växer typ 1mm per dag så kan det ju ta några dagar. Håller tummarna! :)
 • Tor 18 feb 2021 17:12
  palettblad1 skrev 2021-02-18 09:53:20 följande:

  Hej gänget! Har följt denna tråd ett tag nu, men inte skrivit än. Tänker att det är på sin plats med en presentation.

  Jag och min man har försökt få barn i ungefär 4 år, blivit gravida 2 gånger och tyvärr fått missfall. Jag har troligtvis pcos, men läkarna verkar inte vilja sätta diagnos av nån konstig anledning! Nu har vi äntligen fått hjälp, då vi tidigare blivit nekade pga blivit gravida själv och det måste gå ett år. ???????

  Jag är på min andra kur Letrozol, och nu också med Ovitrelle, det känns kul!! Första misslyckades och jag fick en enorm äggblåsa som blev en cysta och sprack, enorm smärta!! Ny cykel nu och jag tog min Ovitrelle igår och är nu spänd på om det kommer funka eller inte. Det har varit så fint att läsa era inlägg sedan jag började med Letrozol i december. ????


  Välkommen hit! Säger som de andra hjälp 4 år vilken kämpe du är! Måste vara skönt att få komma igång med Letrozolen nu!

  Vad har du för pcos-symptom och varför vill de inte sätta diagnos?

  Lite liknande situation som jag var i, gick hos en gyn med dålig koll som hänvisade till att nåt värde på hormon skulle vara över något visst referensvärde men det stämmer inte, fick pcos-diagnos av en annan läkare sen... Iofs spelade just det inte så stor roll för mig och kanske inte för dig heller eftersom det är samma behandling (Letrozol).
 • Tor 18 feb 2021 21:05
  Vicki89 skrev 2021-02-18 19:23:26 följande:

  Äntligen positivt ägglossningstest nu på kvällen!! :D


  Grattis! Äntligen :) :) Kör hårt ;)
 • Tor 18 feb 2021 21:08
  Vicki89 skrev 2021-02-18 20:50:11 följande:

  Samma här, alla har sagt olika. Jag har ?bara? PCO-äggstockar och glesa menstruationer, men ingen hormonstörning med acne/ökad hårväxt/övervikt. Någon läkare har sagt att jag har PCO, någon att det är PCOS, en annan att det är en ägglossningsrubbning. Tycker de verkar ha dålig koll själva, men när man läser på om det så står det att man ska ha två av tre av symptomen pco-äggstockar, hormonrubbning eller ägglossningsrubbning för att det ska vara PCOS. Egentligen är det väl strunt samma så länge behandlingen blir rätt, men kan störa mig lite på att inte alla säger samma.


  Precis samma här, har också PCO-äggstockar på ultraljud och oregelbunden mens men inget annat. Så konstigt att läkarna säger olika, för diagnoskriterierna är ju som du säger tydliga.
 • Tor 18 feb 2021 21:11
  Anonym (Syskonförsök) skrev 2021-02-18 20:30:57 följande:

  Bara rosa på pappret varje toabesök så inte mycket men lite hela eftermiddagen:(


  Tycker ändå det låter som att det skulle kunna va en nidblödning. Vet andra som haft det på ungefär samma dag som du. Plus att det låter ju konstigt att mensen skulle va flera dagar tidig annars? Håller alla tummar här :) :) Du får hålla oss uppdaterade!
 • Tis 23 feb 2021 20:52
  Anonym (M) skrev 2021-02-23 18:14:12 följande:

  Jaa jag blev så förvånad! Har känt av i båda äggstockarna men tänkte att de säkert berott på att de blev en cykel utan äl och att blödning är på g. Har känt mig på så bra humör idag!

  Ja jag vart lite nojjig där att jag inte skulle ta den på en gång men och andra sidan har mina andra två varit 20 och 24 vid tidigare spruta.

  Vilken tidpunkt brukar ni ta sprutan?

  Ja nu när du säger de sa alltid förra gyn sex sprutdagen och två dagar efter. Undra varför hon sa dagen efter sprutdag?

  Hm kanske ska skita i de och ha sex på sprutdagen ändå! Får nog inte med sambon på sex fyra dagar i rad när jag precis avtalat mig till tre dagar haha!

  Ja hon sa sprutan är ju helt ofarlig så bättre å ta än å inte ta!


  Hurra! Tror det blir toppen att ta den imorgon så får de växa till sig lite ytterligare :) Om de mot all förmodan skulle släppa av sig själva innan så skadar det ju inte med sprutan.

  Jag tyckte också torsdag, fredag, lördag va lite sent? Ägget släpper väl 36 h efter sprutan och då vill man väl att det redan finns gott om spermier på plats... de kan ju leva flera dagar där inne. Särskilt lördag då borde det väl va för sent? Då är det ju bättre att börja redan på onsdag. Min gyn sa alltid sprutdagen och dagen efter iaf. Alltså vilken jäkla vetenskap detta är...
 • Tor 25 feb 2021 15:08
  Anonym (M) skrev 2021-02-24 22:15:22 följande:

  Det blev inget sex idag! Och de kommer nog inte bli något alls denna månaden. Så en massa hormoner i onödan då. Efter middagen tog jag en dusch satte på lite snyggare underkläder. Kommer ut efter jag nattat sonen och sambon ser ja jag vet inte typ sutr ut. Jag frågar lite försiktigt vill du inte? Jo svarade han okej ja så vi ska börja med lite förspel. Han garvar in princip hela tiden och säger att han känner sig så pressad. Då sa jag att de behöver du inte göra du får se de här som en mysig stund. Han fortsätter garva hela tiden och påpekar vet inte vad som är fel men får inte upp den.

  Jag svarar: men de är väl inte så konstigt du håller ju bara på och garvar hela tiden? Försöker kyssa honom flera ggr men han bara garvar. Jag säger till slut något i stil men asså allvarligt du måste ju sluta garva. Han ba jag känner mig som en spermadonator då sa jag men vad tror du jag känner mig som? En jävla avelsko.

  Han fortsätter garva och hålla på så jag reser mig till slut upp och går och säger att vi skiter i de här. Har varit så jävla arg och ledsen och gråtit en hel del.

  De här är fan topp 3 gångerna i mitt liv som jag känt mig så jävla förnedrad. Där ligger jag i lite finare underkläder och har outat i måndags om hur psykiskt dåligt jag mått sen i april över de här och berättat allt om pressen/stressen som blir varje månad osv. och blir typ skrattad åt? Skiter i om han skrattade åt situationen eller inte de var så jävla förnedrande. Han försökte inte ens! Jag tror faktiskt att jag kommer lägga ned de här nu. Detta kändes som droppen som fick bägaren att rinna över. Jag känner någonstans att jag just nu efter de här inte vill ha fler barn med honom och just nu vet jag faktiskt inte om jag ens vill vara tillsammans med honom överhuvudtaget. Trodde aldrig han skulle få mig att känna mig så pissad på efter 10 år tillsammans.


  Fy fan vad förbannad jag blev på din sambo nu. Jag vill egentligen inte heller döma/kommentera för jag har ju inte hela bilden men hans agerande där är faktiskt inte ok någonstans. Det är sjukt respektlöst mot dig och du förtjänar bättre. Visst kan det va en stress/pressreaktion, vet att många killar tycker det är skitjobbigt med produktionssex men då måste han ju åtminstone prata med dig om det liksom.

  Vet inte heller riktigt mer vad jag ska säga :/ Kan inte ens föreställa mig hur jävla pissigt det måste kännas :/
 • Fre 12 mar 2021 14:20
  MiniNin skrev 2021-03-12 12:58:25 följande:

  En uppdatering från mig:

  Har precis gått in i v. 24 och känner vårt <3 varje dag nu i form av små buffar och spända kullerbyttor. Otympligheten gör sig påmind i vardagen mer och mer och kan knappt se hela underlivet nu utan spegel, haha! Har också börjat läcka lite råmjölk. Huvudvärken har iaf släppt en hel del sen jag blev sjukskriven på heltid och nu när jag numera är arbetssökande kan jag vila ordentligt och ta hand om magen lite extra.

  Är smått orolig för covid-19 nu när de nya rekommendationerna kring gravida har kommit ut. Har testat mig vid förkylningssymptom några gånger men har alltid visat negativt. Tänker att jag ska ta ett antikropps-test inom kort för att utesluta att jag inte haft det (om jag nu utvecklat antikroppar). Att bli sjuk nu hade ju varit lite stressande med tanke på risken att föda för tidigt är rejält förhöjd.

  Hur går det för er andra gravida? Hur mår ni? Hur ser ni på detta med covid och graviditet?

  amandakollb, du har ju alldeles strax BF! Hur känns det? Vill höra ALLT sen om hur det gick med förlossningen <3


  Så mysigt <3 Så härligt att allt ser bra ut! Hade missat att du blev sjukskriven och sedan även arbetssökande, men hoppas det känns ok och det positiva är ju som du säger tid att vila och ta det lugnt <3

  Jag är i vecka 30 nu och det börjar bli ganska tungt, har en del ligamentssmärtor och nästäppa och andfåddhet och sover sisådär. För en utomstående låter ju 10 veckor kvar väldigt kort men för mig känns det som en evighet... dagarna släpar sig fram. Har brottats med en del oro på sistone efter att ha läst om två tråkiga graviditetsrelaterade händelser, jag är lite neurotiskt lagd och kan lätt triggas igång av sånt. Men försöker ta en dag i taget och är ju ändå tacksam att vi kommit ända hit <3

  Jag är ganska orolig för covid-19 efter Socialstyrelsens senaste rapport... Både risken för för tidig födsel, och så småningom risken att behöva föda själv om min man har symptom när det är dags, och även överlag att bli sjuk nu eftersom jag redan har jobbigt med andningen. Som tur är så jobbar jag iaf 100% hemifrån. Men börjar bli extremt less på att bara vara hemma. De flesta av mina närmsta vänner träffar mycket folk i jobbet så känns inte bra att träffa dem ens på en promenad :/ Och saknar att gå till gymmet! Men får gott om tid att vila iaf :p
 • Mån 22 mar 2021 17:34
  Russin112 skrev 2021-03-12 15:12:29 följande:

  Hej på er! Stort grattis till er båda att allt går bra med era graviditeter och att ni snart har era efterlängtade barn i er famn <3

  Som ni säkert vet, eftersom ni har gått igenom samma resa själva så kan det vara otroligt plågsamt för oss som det inte går för att läsa om era graviditeter, speciellt med tanke på att vi har följt varandra i över ett års tid. Men just det faktumet att ni snart ska ha barn och jag inte är gravid än är så ofattbart smärtsamt. Nu efter att ha läst era inlägg om era graviditeter bröt jag ihop.....

  Jag menar absolut inte att ni inte ska vara kvar i tråden! Ni har givit så himla mycket stöd och kärlek i svåra tider men kanske bara att ni inte ska skriva om graviditets relaterade problem och symptom i denna tråd. 

  Jag hoppas ni förstår vad jag menar utan att ta illa upp <3


  Hej! Supersent svar här. Men jag förstår precis vad du menar och har varit lite tveksam till att uppdatera just pga det. Så det är jättebra att du säger till, det här är inte rätt plats för de uppdateringarna. Känner att vi som alla vet hur jävla pissigt det är att höra om andras graviditeter borde vetat bättre :/ Så det var inte så taktfullt av oss, ber verkligen om ursäkt <3

  Jag kommer nog titta in lite sporadiskt för vill gärna se hur det går för er alla. Hoppas så att det är er tur snart! Det kommer ju att gå förr eller senare för allihopa, det är statistiskt bevisat. Men så jävla orättvist att vägen ska vara så lång för några.
 • Mån 5 apr 2021 18:08

  Så kul att läsa ikapp och se flera positiva besked! Stort grattis till er alla, vilka jäkla kämpar ni är! <3 

Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem